Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σουβαλτζή για το τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

H Eλευθερία Eίναι Aνεκτίμητη, Σε Αντίθεση Με Τον Φόβο Που Εκτιμάται Με Δόσεις

Είναι σημαντικό το μνημόνιο και ότι έχουν υπογράψει οι τσαρλατάνοι προδότες πολιτικοί να κριθεί αντισυνταγματικό και να μην έχει καμία αξία για τους παρακάτω λόγους.
Με την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών το κράτος χάνει τεράστια έσοδα για την λειτουργία του. Αν αυτά τα έσοδα παύσουν τότε η μόνη πηγή εσόδων θα είναι οι φόροι, ενώ οι παροχές θα μειώνονται εφόσον θα αποκρατικοποιούνται υπηρεσίες.

Το ερώτημα είναι, οι φωστήρες με τα master και τις πολύτιμες σπουδές δε το έχουν λάβει υπόψη το συγκεκριμένο?
Προφανώς δε τους ενδιαφέρει, βλέπουν αυστηρά μεσοπρόθεσμα, χωρίς την παραμικρή ικανότητα να προβλέψουν.

Η Ελλάδα από την στιγμή που μπήκε στην Ευρωζώνη δεν έχει παραγωγή, αυτή που είχαμε και εννοώ την γεωργική μας την στραγγάλισαν με τα πλαφόν που όρισαν, χωρίς όμως να υπολογίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι εφόσον η Γερμανία δεν έχει τα εύφορα εδάφη της Ελλάδας για να έχει ανάλογη παραγωγή, αυτό δε σημαίνει ότι η Ελλάδα που έχει αγροτική ανάπτυξη πρέπει να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της, διότι αυτό έχει να προσφέρει, και όχι βαριά βιομηχανία και την τεχνογνωσία άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Και τότε όταν η χώρα μας μπήκε στην ΕΟΚ δεν σκέφτηκαν οι πολιτικοί μας ότι έπρεπε να θέσουν μια τέτοια παράμετρο με αποτέλεσμα σήμερα να πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Πουλώντας λοιπόν κερδοφόρους οργανισμούς που μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ανταγωνιστικοί σε ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, είναι σαν να βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο και να προσφέρουμε ένα τεράστιο κρατικό έσοδο σε ξένους επιχειρηματίες, που στις περισσότερες περιπτώσεις όπως και στο παρελθόν θα το αγοράσουν κοψοχρονιά σε σχέση με την πραγματική του αξία.

Και μετά?
Από πού θα πληρώνεται ο στρατός, ή αστυνομία, το λιμενικό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, και άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες?
Από τους φόρους? 
Δε νομίζω.

Μετά τι νόημα θα έχει η έννοια του κράτους?
Να εισπράττει φόρους?

Νομίζετε κύριοι της κάθε κυβέρνησης ότι θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο.
Οι φόροι έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και φυσικά δε το έχουμε δει ακόμα από αυτή την σκοπιά, αποδεχόμενοι την Ελληνική πραγματικότητα και την χαλαρότητα σε πολλά επίπεδα του δημόσιου τομέα.

Ποιος ο ρόλος των εκλεγμένων κυβερνήσεων και βουλευτών σε μια τέτοια περίπτωση?
Να έχουν αντίστοιχο ρόλο με τους κοτζαμπάσηδες?
Έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι ζούμε Πολιορκημένοι Ελεύθεροι, αλλά μάλλον οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε απελευθερωθεί από το 1821.

Πρέπει με κάθε τρόπο τα φιλέτα που έχουν χαριστεί σε διάφορους εγχώριους και ξένους εκλεκτούς να επιστρέψουν στο κράτος και αυτό να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Είναι πλέον γνωστή η απάτη για την γέφυρα του ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ, γιατί τα έσοδα να εισπράττονται από ιδιώτες και όχι από το κράτος?
Γιατί τα διόδια να εισπράττονται από ιδιώτες και να τα χρεώνουν όσο θέλουν, και όχι από το κράτος?
Γιατί το αεροδρόμιο να ανήκει σε ξένη εταιρία και όχι στο κράτος?

Και προσέξτε ότι από την μια η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατά του μονοπωλίου, αλλά από την άλλη πιέζει την χώρα μας να απαλλαγεί από υπηρεσίες ουσιαστικά μονοπωλιακές οι οποίες θα περάσουν σε ιδιώτες!

Και για να γίνω πιο σαφής.
Στο ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ μια γέφυρα υπάρχει, για να περάσεις, υπάρχει βέβαια και η επιλογή με φέρι αλλά οδικώς?
Αεροδρόμιο ένα υπάρχει στην Αθήνα, και δεν πρόκειται να γίνει άλλο, οπότε είναι και η μοναδική επιλογή.
Ο ΟΤΕ έχει έτοιμο δίκτυο, οι υπόλοιπες εταιρίες τηλεφωνίας μόνο μέσω του δικτύου του ΟΤΕ μπορούν να λειτουργήσουν, το ίδιο αύριο και με την ΔΕΗ, με το φυσικό αέριο, με τον ΗΣΑΠ, Αττική οδός, Εγνατία κτλ.

Φανταστείτε λοιπόν να χαθούν όλα τα παραπάνω (που κάποια ήδη έχουν χαθεί) τότε τι θα μας μείνει?
Μόνο έξοδα, αν θέλουμε να έχουμε κάποιες κοινωνικές παροχές και ασφάλεια.

Το όλο παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων με γνώμονα δήθεν το νοικοκύρεμα είναι η μπουκαπόρτα για να χάσει ένα κράτος την εθνική του κυριαρχία και να μην μπορεί να ορθοποδήσει στον αιώνα τον άπαντα.

Όσοι φοβούνται την επόμενη μέρα μιας χρεωκοπίας ή έξοδος από το ευρώ ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, είναι εκείνοι που μάλλον προτιμούν έναν ζυγό από τον οποίο δεν έχουν καμία ελπίδα να απαλλαγούν.
Σαφώς και θα αντιμετωπίσουμε σε μια τέτοια περίπτωση πέτρινα χρόνια, σαφώς και θα ξεβολευτούμε, αλλά θα είμαστε κυρίαρχοι και ελεύθεροι, και η ελευθερία αγαπητοί μου είναι ανεκτίμητη, σε αντίθεση με τον φόβο που εκτιμάται με δόσεις.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Από την Σεβίλλη, κάπου σ΄ένα τοίχο..

Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:
Ο φτωχός δουλεύει
Ο πλούσιος τον εκμεταλεύεται...

Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις
Ο βαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε
Ο τραπεζίτης καταχράζεται και τους έξι
Ο δικηγόρος κοροιδεύει και τους επτά
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα!
Ράτκο Μλάντιτς: "Τι στρατηγός θα ήμουν αν δεν είχα όπλα"; Εκτύπωση E-mail
28-05-2011 13:07:21
ImageΈνας κουρασμένος φυγάς, ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένας υπερήφανος αξιωματικός. Ο Ράτκο Μλάντις σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα Μπλιτς, συνελήφθη από μια λεπτομέρεια που επέτρεψε στους αστυνομικούς να ταυτίσουν τον Μλάντιτς με τον άνθρωπο που παρακολουθούσαν όταν έβγαινε από το σπίτι στο Λαζάρεβο για να περπατήσει στον κήπο ήταν ένα δαχτυλίδι με μια πολύτιμη πέτρα που φορούσε στο αριστερό χέρι.
Όταν συνελήφθη ο Μλάντιτς έβγαλε το δαχτυλίδι και το παρέδωσε σε έναν αστυνομικό, ζητώντας του «να δοθεί στην οικογένειά του» .
«Τελείωσε. Μπράνκο (απευθυνόμενος στον εξάδελφό του, στο σπίτι του οποίου κρυβόταν), δώσε τους να φάνε και να πιουν. Ιδού η ταυτότητά μου και το στρατιωτικό μου βιβλιάριο», είπε ο Μλάντιτς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Στους αστυνομικούς προσφέρθηκε τότε ζαμπόν, τυρί και ρακί.

Όταν τον ρώτησαν αν οπλοφορεί, ο Μλάντιτς φέρεται να απάντησε: «Τι είδους στρατηγός θα ήμουν αν δεν ήμουν οπλισμένος. Ορίστε τα δύο πιστόλια μου» .
Ο Ράτκο Μλάντιτς αναμένεται να παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Χάγη, που τον κατηγορεί για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Η υγεία του Ράτκο Μλάντιτς είναι επιβαρυμένη και το ένα του χέρι είναι σχεδόν ανάπηρο. Δεν έχει πάει σε γιατρό τα τελευταία δέκα χρόνια που ανατράπηκε το καθεστώς του Μιλόσεβιτς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Οι Ολλανδοί έβαλαν τουρκικές σημαίες σε εκκλησίες του Αιγαίου! Εκτύπωση E-mail
27-05-2011 17:26:26
Άλλη μία πρόκληση από τους Ολλανδούς μετά την επέμβαση του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στα εσωτερικά μας που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr:  Εξώφυλλο ολλανδικής free-press εφημερίδας παρουσιάζει χαρακτηριστική φωτογραφία της Σαντορίνης και στην θέση του σταυρού της εκκλησίας τοποθέτησαν την τουρκική σημαία!
Το εν λόγω εξώφυλλο αναφέρει ότι "εν όψει πτώχευσης οι Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα." Η εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας με πολλά σημεία διανομής σε τρένα/λεωφορεία. Για το θέμα υπάρχει ανάρτηση και στο tro-ma-kti-ko.blogspot.com
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πετρέλαιο: Ξεκινά η διαδικασία για έρευνες στο Ιόνιο

Σε 12 μήνες η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να προκηρύξει νέο γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο οποίος προχωρά τη διαδικασία της διενέργειας σεισμικών ερευνών στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Ο υφυπουργός συγκρότησε 12μελή επιτροπή με πρόεδρο την καθηγήτρια του ΕΜΠ Σ. Σταματάκη, που θα υποστηρίξει τη διαδικασία χορήγησης αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων με γεωφυσικές και γεωλογικές έρευνες μη αποκλειστικής χρήσης.


Η αρμόδια υπηρεσία που θα δώσει αυτές τις άδειες είναι η διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής, αφού πρώτα αξιολογήσει τις προτάσεις των εταιριών και κάνει τη σχετική εισήγηση προς τον υφυπουργό.
Η διαδικασία της διενέργειας σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης (non exclusive surveys) στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και της Δυτικής Ελλάδος, αφορά στην απόκτηση δεδομένων από διεθνείς γεωφυσικές εταιρίες που αναλαμβάνουν το κόστος των ερευνών, καθώς και την προώθηση και πώληση των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.
Το μοντέλο αυτό έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όσον αφορά τον θαλάσσιο χώρο και εφαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο. Τα σεισμικά δεδομένα μη αποκλειστικού χαρακτήρα δίνουν τη δυνατότητα στους ειδικούς της έρευνας και παραγωγής να διερευνήσουν το υπέδαφος σε ευρείες περιοχές με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολούθως να δεσμεύσουν στενότερες περιοχές για έρευνα και τέλος να μελετήσουν πετρελαϊκά συστήματα με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής.
Η διεθνής αγορά έχει ρυθμίσει τις διαδικασίες διάθεσης, περιορισμών, εμπιστευτικότητας και υποχρεώσεων, σύμφωνα με το πρότυπο σύμβασης της Διεθνούς Ένωσης Γεωφυσικών Εταιριών.
Η εταιρία συλλέγει, προωθεί και εμπορεύεται τα δεδομένα, ενώ το κράτος αδειοδοτεί, παραλαμβάνει δωρεάν όλα τα δεδομένα και τα παράγωγά τους και μετά την αποπληρωμή του κόστους συλλογής και επεξεργασίας, εισπράττει μέρισμα επί του οφέλους.
Ημερησία

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ > Ένα μεγάλο ελληνικό νησί ως εγγύηση για το νέο δάνειο θέλει η Τρόικα

«Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό ζήτησε η αντιπροσωπεία της Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ. Οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα νησιά της Ελλάδας. Ως εκ τούτου για το δάνειο των 57 δις. ευρώ που επιδιώκει η χώρα προκειμένου να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες της επόμενης διετίας 2012 – 2013,οι ξένοι ζητούν ως εγγύηση ένα νησί!!!

Την καλύτερη περίπτωση διερευνούν να εκχωρηθούν ως εγγυήσεις τα μελλοντικά έσοδα από ακίνητα του Δημοσίου, που μπορεί να προέλθουν ακόμα και από τα ελληνικά νησιά. Αυτό αποτελεί πρόκληση και μόνο....Ντροπή και μόνο ντροπή.....

Π.Λ.

bankingnews

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

TREUHAND: Η εταιρεία του Γιούνκερ !!! χαχαχαα για διαβάστε παρακαλώ !!

- τ' αφεντικό της ο Detlev Karsten Rohwedder δολοφονηθηκε 1/4/91…! μετα τα μετρα
– ιδιωτικοποιησε 8.500 κρατικες εταιριες με 4 εκ υπαλληλους απο τους οποιους απελυσε τα 2.5 εκ !!!!
– πηρε 2.4 εκ εκταρια Αγροτικης γης και Δασων !!!
– μεχρι και την ληξη της λειτουργιας της το 1994 ειχε μαζεψει 260-270Δις Μαρκα Χρεους.-
– Μετα το κλεισιμο, τα εργα και τα asstes περασαν στις BvS, TLG και BVVG.

Οι TLG και BVVG ηταν ποι μεγαλυτεροι ιδιοκτητες ακινητων στη Χωρα. Μεχρι το 2007 ειχαν πουλησει 45.000 Ακινητα !!! μεσα στο προγραμμα “active portfolio management” με σκοπο να φερει κερδη στη Νεα Ομοσπονδιακη Γερμανια!!


Ταμειο/Αποτελεσματα ??
– εσοδα απ τα 45.000 ακινητα 1.5Δις Ευρω!! τα επανεπενδυσαν σε 1.500 νεα ακινητα υπο διαχειρηση αξιας 1.4Δις Ευρv
Το 2008 οταν και ιδιψτικοποιηθηκε πληρως και η BVVG, εισεπραξε 3.5Δις Ευρω!
ΠΩΣ ?
Πουλησε 525.000 Εκταρια Αγροτικης και άλλα τόσα Δασικης Γης εκτάσεις οι οποιες αποτελουν την μιση έκταση της Σαξωνιας.!!! Μεχρι ακι το τελος του 2007 ειχε στην κατοχη της αλλα 500.000 εκταρια Αγροτικης και κατι λιγότερο απο 100.000 εκταρια Δασικης Γης
Τι μας προτεινει ο Γιουνκερ??? να φερει αυτο το κολπο σαμαλοποιησης στην Ελλαδα?? Αυτο το ξεπουλημα της Γης και του Δημοσιου !! μαμω τα μποντελακια εχουν… ειχε κ αλλο εξυπνο παιδι ν μανα σου??
δε μπορω να σου βαλω και τρικλοποδια … θα με πατησεις.. αλλα εχω σχεδιο !!
Γιουνκερ δεν κοιμομαστανε !! θα σε παω με το σαμαρι στη Σαμαρια… 2-3 βολτες….Εκει στη ΝΔ διαβαζουν ??
ΠΠ

olympia

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Αποδεικτικά στοιχεία περί γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων

του Ν. Λυγερού - Μέσω του έργου του Ενεπεκίδη, έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα των κρατικών αρχείων της Αυστροουγγαρίας. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία περί γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων, μας επιτρέπουν να αναδείξουμε τον κοινό πυρήνα της τουρκικής τακτικής εξολόθρευσης των χριστιανικών πληθυσμών. Ως θύματα έχουμε συχνά την τάση να συγκρίνουμε τους πόνους μας. Όμως, ο κοινός εχθρός είχε ένα και μόνο στόχο, όπως το αναδεικνύουν οι εξής αναφορές.



«Εις τάς 26 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους (1916) μού είπε ο Ραφέτ μπέης: «Τελικά μέ τούς Έλληνας πρέπει να ξεκαθαρίσωμεν, όπως καί μέ τούς Αρμενίους.».»


Αναφορά του Αυστριακού προξένου της Αμισού Κβιατκόβσκι.
«Βλέπω γιά τήν Τουρκίαν να πλησιάζη η ώρα να ξεκαθαρίσωμεν τώρα μέ τούς Έλληνας, όπως το 1915 μέ τούς Αρμενίους».


Αναφορά του Αυστριακού πράκτορα στον οποίο μίλησε ο Μέγας Βεζίρης Ταλαάτ μπέης στις 31 Ιανουαρίου 1917.
« [...] οι σχηματισμοί ανταρτικών σωμάτων, χρησιμεύουν ως προσχήματα διά τούς Τούρκους διά μίαν εκτεταμένην γενικήν καταδίωξιν τού ελληνικού στοιχείου μέ τήν έκδηλον τάσιν νά εξοντώσουν ολοσχερώς τούς Έλληνας, ως εχθρούς τού κράτους, όπως προγενεστέρως καί τούς Αρμενίους. [...] Καί όλα τά άλλα μέτρα, τά οποία εις τούς διωγμούς τών Αρμενίων ευρίσκοντο εις τήν ημερησίαν διάταξιν επαναλαμβάνονται τώρα εναντίον τών Ελλήνων.».


Αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας προς το Βερολίνο.
«Όπως επανειλημμένως ετόνισα, θεωρώ τόν εκτοπισμόν τών Ελλήνων τής ποντικής παραλίας εν τώ πλαισίω τής εκτελέσεως τού προγράμματος τών Νεοτούρκων, τό οποίον επιδιώκει τήν εξασθένησιν τού Χριστιανικού στοιχείου – ως μίαν καταστροφήν μεγίστης απηχήσεως, ήτις θά έχη εις τήν Ευρώπην ζωηρότερον αντίκτυπον από τάς αγριότητας εναντίον τών Αρμενίων».


Αναφορά του Αυστριακού προξένου της Αμισού Κβιατκόβσκι.
Κατά συνέπεια, η ανάγνωση αυτών των εγγράφων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας του συσχετισμού μεταξύ της γενοκτονίας των Αρμενίων και της γενοκτονίας των Ελλήνων. Ο ένοχος είναι ο ίδιος και λειτουργεί με την ίδια τακτική, αδιάλλακτος. Έκανε χρήση των ίδιων μεθοδεύσεων και των ίδιων χειραγωγήσεων. Οι δύο γενοκτονίες όμως δεν συσχετίζονται απλώς. Υπάρχει μεταξύ τους μία αλληλεξάρτηση. Τα θύματα δεν είναι μόνο στον ίδιο χώρο. Είναι και τα δύο Χριστιανοί. Αυτά τα δύο σημεία θα μπορούσαν να είναι καταδικαστικά από μόνα τους. Το πρόβλημα των Αρμενίων και των Ελλήνων είναι ότι είχαν και καλές σχέσεις μεταξύ τους. Αν προσθέσουμε και τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, το όλο σύστημα ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα για την Τουρκία. Ιστορικά το συμμαχικό πλαίσιο είναι αποδεδειγμένο. Το πρόβλημα είναι ότι λειτούργησε μόνο και μόνο ως στοιχείο κατηγορίας. Όπως δεν υπήρξαν συντονισμένες κινήσεις εκ μέρους των θυμάτων, η αντίσταση δεν υπήρξε αποτελεσματική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα. Η γενοκτονία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται. Κατά συνέπεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε για να καταδικάσουμε όχι μόνο το καθεστώς που διέπραξε το έγκλημα, αλλά και αυτό που το συνεχίζει μέσω της γενοκτονίας της μνήμης. Όμως σ’ αυτή τη φάση, η στρατηγική είναι η πλέον απαραίτητη, για να αποφύγουμε τα διπλωματικά τεχνάσματα.

lygeros

Γιατί απαιτούν τη συναίνεση οι τοκογλύφοι της Τρόικα;

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΒΡΟΣ > Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!

Συγχαρητήρια αξίζει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση που έλαβε και υλοποιεί ταχύτατα, η οποία ενισχύει τα μέγιστα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια απόφαση που αξίζει ενδεχομένως όσο η προμήθεια άλλων 100 αρμάτων (το νούμερο είναι ασφαλώς σχηματικό) για την υπεράσπιση των εδαφών στον Έβρο. Ένα ακόμα όμως μεγαλύτερο μπράβο αξίζουν οι αφανείς ήρωες, τα παιδιά που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την απόφαση εκτελώντας τις οδηγίες στο 30% του χρόνου που θα χρειαζόταν η πλέον «καλοκουρδισμένη μηχανή» της ικανότερης κατασκευαστικής εταιρίας!

Η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Απατώντας σε ερώτηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργου Καρατζαφέρη, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός ήταν αποκαλυπτικός.
Αναφέρθηκε στη λειτουργία της FRONTEX και στη συνεισφορά της στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και στον επικουρικό ρόλο του στρατεύματος τέτοιου είδους εντάσεις. Κάπου εκεί η ομιλία άρχισε να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «…Ξέρετε ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η διέλευση παράνομων μεταναστών από το προγεφύρωμα [Κάραγατς]. Αυτό συμβαίνει διότι εκτελούνται έργα τα οποία μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ -ας τα χαρακτηρίσουμε εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα- τα οποία έχουν πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτά τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά και εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό θα ακολουθήσουν και το μήκος του ποταμού».
Η διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, προφανώς δεν σκόπευε να κρατήσει απόρρητο κάτι το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες διαφορετικές μεθόδους και μέσα για να διαπιστώσουν. Πρόκειται λοιπόν για ένα εξαιρετικό οχυρωματικό έργο, την ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ στον Έβρο η οποία καθιστά αδύνατη την προσπέλαση αρμάτων μάχης τα οποία ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και να το καταλάβουν.
Ένα έργο που είχε και μια παράπλευρη ωφέλεια: Σχεδόν εκμηδένισε τη δυνατότητα διέλευσης λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στις δυνάμεις ασφαλείας, αφού περιορίζει το μήκος των συνόρων που χρειάζεται στενή επιτήρηση.
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι η επίδοση των στελεχών του Μηχανικού, αφού ούτε καν η κολακευτική αναφορά Βενιζέλου «τα έργα εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό» μπορεί να περιγράψει την εμπειρία όσων έχουν καλή γνώση του έργου που έχει συντελεστεί στην περιοχή. Και μιλάμε για την απίστευτη πρόοδο των εργασιών σε θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν το χειμώνα και συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι. Να συνυπολογιστεί μάλιστα ότι οι φιλότιμοι στρατιωτικοί έχουν μια… κακή συνήθεια, ότι ποτέ δεν φεύγουν από τη δουλειά τους στην ώρα τους και δεν διστάζουν να προσθέσουν κάμποσες ώρες επιπλέον εργασίας, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, μόνο και μόνο για να δούνε να υλοποιείται το έργο που έχουν αναλάβει. Μόνο και μόνο για να αισθανθούν την ηθική ικανοποίηση να δούνε τους καρπούς του κόπου τους.
Να σημειωθεί ότι όσα γράφουμε δεν έχουν την παραμικρή δόση υπερβολής. Για να τα αναφέρουμε με τόση σιγουριά σημαίνει ότι γνωρίζουμε καλά την υπόθεση. Όπως επίσης γνωρίζουμε καλά και άλλα έργα εξαιρετικής σημασίας και πραγματικής «επιχειρησιακής προστιθέμενης αξίας» που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει ο Έλληνας στρατιωτικός όταν καλείται να λειτουργήσει υπό συνθήκες πίεσης και της παρούσας οικονομικής στενότητας. Κα προσωπικά, συμφωνούμε απολύτως με τον έμμεσο τρόπο επίσημης αποδέσμευσης της πληροφορίας από τον υπουργό, αφού η κοινοποίηση – δημοσιοποίηση ορισμένων δεδομένων, έχουν σημαντικό αποτρεπτικό όφελος. Με αυτή τη λογική αναφερόμαστε και σε άλλα έργα που εκτελούνται, χωρίς να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, αφού δεν είμαστε – και δεν θα έπρεπε – αυτοί που θα αποφασίσουν την αποδέσμευση στοιχείων και πληροφοριών. Εμείς απλώς περιοριζόμαστε να υπενθυμίσουμε την αξία κάθε επιμέρους έργου στην ελληνική αποτροπή, το απόλυτο ειρηνικό δόγμα, κάτι που αρνούνται να κατανοήσουν πολλοί στον τόπο μας.
Τυχαία νομίζετε γράψαμε για τα υψηλότατες διαθεσιμότητες αεροπορικών και ναυτικών μέσων την παρούσα περίοδο; Και παρότι δεν έγινε τελικά τίποτε, τα κατάλληλα μηνύματα πέρασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Με πόσο άραγε «τσαμπουκά» νομίζετε ότι θα έρθουν, αν ποτέ αποφασιστεί, οι Τούρκοι χειριστές να δημιουργήσουν προβλήματα όταν γνωρίζουν ότι τριψήφιος αριθμός μαχητικών στα χέρια δεκάδων εκ των κορυφαίων χειριστών της Ατλαντικής Συμμαχίας, τους περιμένουν για τα περαιτέρω;
Τουλάχιστον οι Αμερικανοί γνωρίζουν και φροντίζουν να περνούν τα κατάλληλα μηνύματα εκεί που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Και όσο καμιά φορά να μας τυφλώνει ο σχεδόν… αντανακλαστικός και από συνήθεια (!) αντιαμερικανισμός μας, οι γνωρίζοντες ξέρουν τον σεβασμό που χαίρει η Πολεμική Αεροπορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι όταν η γεωστρατηγική εξίσωση σε ευνοεί και είσαι ταυτόχρονα ψύχραιμος και λογικός, τότε είσαι πολλαπλάσια ισχυρός από αυτό που πιστεύεις…
defence-point

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Απάτη οι ιδιωτικοποιήσεις! η Financial Times ξεβρακώνει τους μισέλληνες. Σκοπός η εκποίηση του δημόσιου πλούτου την ίδια στιγμή που οι αυλικοί ξοδεύουν εκατομμύρια για καλοπέραση!

Συγκλονίζει η αποκάλυψη των FT ότι όλες μαζί οι αποκρατικοποιήσεις θα πιάσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 15 Δις Ευρώ. Δηλαδή ούτε το 4% του συνολικού χρέους της χώρας! Αυτό δίνει την ηχηρότερη απάντηση για την σκοπιμότητα των αποκρατικοποιήσεων που δεν είναι άλλη από το να γεμίσουν τις τσέπες τους κάποιοι με πολύ καλή πληροφόρηση μέσα από το κυβερνητικό σχήμα. Όπως αποκαλύψαμε εδώ: Ντοκουμέντο: Η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή στόχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 3 ημέρες πριν την ανακοίνωση πώλησης κατά προτεραιότητα! Το θράσος αυτών των απαίσιων ανθρώπων όμως είναι απίστευτο αφού την ίδια στιγμή φορολογούν το γάλα των παιδιών μας, την οικογένεια, τα βασικά της διαβίωσης την ίδια στιγμή που ξοδεύουν εκατομύρια για την καλοπέραση τους.

Ναι, είναι αυτοί που αποκαλούσαν τους Έλληνες “απατεώνες, τεμπέληδες και λαμόγια”, έχοντας προφανώς ως πρότυπο τους συντρόφους τους.
Ναι, είναι αυτοί που δεν αγάπησαν οτιδήποτε Ελληνικό. Απλούστατα έχουν απύθμενο μίσος για την Πατρίδα, δικαιολογημένο όπως το έχουμε αναλύσει στο παρελθόν: Αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου. Πριν ξεπουλήσεις την χώρα και υποδουλώσεις τους κατοίκους διάβασε για δύο λεπτά
Όταν κανείς δεν είχε αντιληφθεί τις προθέσεις τους. Όταν κανείς δεν γνώριζε για το ΔΝΤ, για τα CDS, για την επερχόμενη εκποίηση.
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή από ανθρώπους που την μισούν γι’ αυτό και την εκποιούν υποδουλώνοντας τους Έλληνες. Σε αυτή την κυβέρνηση και την κουστωδία της, πρέπει μόνο μία απάντηση. Την απάντηση που έδινε πάντα το Έθνος (=Γέννα, γένος) σε όσους προσπάθησαν μεσω των αιώνων να το εξαφανίσουν. Χρεός μας, να ξεριζώσουμε αυτούς που μας μισούν. Που μισούν την ανθρωπιά, το φως, ότι εκπροσωπεί η Ελλάδα μέσα στους αιώνες.
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/0011.jpg?w=640&h=418

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΟΛΘ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011


Χάρης Καστανίδης:”Θα τα διαλύσω όλα αν πουληθεί το λιμάνι, θα τα κάνω λίμπα” (βίντεο)

Ένα ακόμη κορυφαίο βίντεο ντοκουμέντο από taxalia: Τότε που οι σοσιαλιστές βουλευτές και συνδικαλιστές, γκρέμιζαν κάγκελα για να εμποδίσουν την ενοικίαση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έναντι 130 εκ.ευρώ το χρόνο για 25 χρόνια από τη Hutschisson. Θα έπαιρναν 3 δις ευρώ σε 25 χρόνια. Τώρα θα πάρουν καμιά 50αρά εκατομμύρια ευρώ όλα κι όλα. Χάρη, θα τα ξανασπάσεις τα κάγκελα τώρα; Ή θα ρουφήξεις το αβγουλάκι σου και θα βάλεις την υπογραφή σου, επειδή περνάμε κρίση (πότε δεν περνούσαμε;). Kύριε Γεωργακόπουλε, μαχητικέ και αγριεμένε συνδικαλιστή τι λέτε σήμερα; Για ξαναδείτε τη φάτσα σας!
Δείτε το βίντεο:

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Τουρκικό ενδιαφέρον αγοράς ελληνικών λιμανιών

Με τον τίτλο" Κελεπούρι απο τη γείτονική χώρα " , η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά "η Ελλάδα που παλεύει με την οικονομική κρίση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα. Εχει μπει πωλητήριο απο λιμάνια μέχρι και στους αυτοκινητοδρόμους". Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ήδη τουρκικές εταρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποια απο τα λιμάνια που θα βγουν προς πώληση. " Θα εξετάσουμε τους όρους της πώλησης και ισως εντός 15 ημερών πάρουμε την απόφαση της επένδυσης στα λιμάνια.



Η Ελλάδα είναι δύσκολη αγορά, ισως συνεργαστούμε με ελληνική εταιρεία" δηλώνει ο Νιχάτ Οζντεμίρ, διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Limak που διαχειριζεται πολλά τούρκικα λιμάνια. Η εταιρεία θα ενδιαφερθεί πιθανότατα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! 50,000 ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΔΟΝΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!



ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ “ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ”!
‘Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”!
“ΑΝΤΕ Γ**** ΠΑΓΚΑΛΕ!!!”

“ΑΛΗΤΕΣ – ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ” Το σύνθημα που επίσης δονεί την ατμόσφαιρα. Ελληνικές σημαίες, νοικοκύρηδες, Ελληνίδες περήφανες και Έλληνες… Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

“Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ”


“ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ’ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!”
“ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΜΟΥ!”

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ > Την KFW την ξέρετε? Οχι φαντάζομαι...είναι αυτή που υπογράφει αντί της Γερμανικής κυβέρνησης στο μνημόνιο! ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Την KFW την ξέρετε? Οχι φαντάζομαι...http://www.kfw.de/kfw/en/index.jsp είναι μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στο Γερμανικό δημόσιο. Σα να λέμε ΕΤΒΑ. Στο site τους βλέπετε: 'We promote Germany" γραμμένο περήφανα.
'In the year 2010, KfW Bankengruppe provided EUR 81.4 billion for industry, the environment, housing and education in Germany and around the world (previous year: EUR 63.9 billion, +27%). These promotional business activities contributed significantly to mitigating the impact of the economic and financial crisis on enterprises and provided a tailwind for Germany's economic recovery.' Και γιατί να την ξέρετε θα μου πείτε? Γιατί αυτή υπογράφει και όχι η Γερμανική κυβέρνηση την μνημονιακή σύμβαση. Τον ισολογισμό του 2010 της KFW τον έχετε δεί? Οχι ε?http://www.kfw.de/kfw/en/I/II/Download_Center/Financial_Publications/Financial_publications/2_Jahresberichte_E/Lagebericht_englisch.pdf

Εκεί στην σελίδα 10 εμφανίζεται και το δάνειο της Ελλάδος. Πως αναφέρεται αυτό?
'special business related to the loan granted to the Republic of Greece in 2010' και 'International business increased to EUR 92.3 billion and accounts for 22 % of the total lending volume, including the loans to the Republic of Greece (EUR 22.3 billion).'
Special Business ήμαστε λοιπόν! Για δείτε με τι ασχολείται κυρίως η KFW? Με επενδύσεις στους τομείς της Ενέργειας.
http://www.kfw.de/kfw/en/KfW_Group/index.jsp

Σας λέει τίποτα η λέξη ΔΕΗ?

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας”

Σημείωση Ελεύθερης Επιστήμης:Μα είναι δυνατόν να πιστέψουμε οτι έφθασαν να κατασκευάσουν αυτούς τους λαμπτήρες και να μην έχει μετρηθεί το πόση ακτινοβολία εκπέμπουν;
Περιμένουμε να υπάρξουν τέτοιες ανάλογες προειδοποιήσεις και στην Ελλάδα.

Η συγχρονικότητα τελικά δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο...
Ένας νέος φίλος/φίλη εδώ και λίγες μέρες συμμετέχει με σχόλια στο θέμα των λαμπτήρων εξοικονόμησης, σε παλαιότερη ανάρτηση μου εδω. Πέρα από το γεγονός της τραγικής άγνοιας των καταναλωτών, λόγω ακριβώς της αποσιώπισης του ζητήματος, τίθεται και το ερώτημα κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να αξιολογήσουμε ορθά την ενημέρωση όταν αυτή έρχετε τελικά...
Είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να συν-κρίνουμε ή επιλέγουμε και μόνοι μας την "άγνοια", υποστηρίζοντας -δίχως επιχειρήματα- πως "δεν αληθεύει" η πληροφορία... επειδή απλά δεν τη θέλουμε ως αληθινή;
Να που στο παρόν κείμενο ο αξιόλογος έλληνας ερευνητής του θέματος επικινδυνότητας των λαμπτήρων δίνει μια επιπλέον απάντηση στα ερωτήματα του φίλου/φίλης...
Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας”

Στις 8 Οκτωβρίου τού 2008 η βρετανική υπηρεσία Προστασίας τής Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” (η οποία ουδέποτε είδε το φως τής δημοσιότητας στην Ελλάδα, εκτός από τις σελίδες τού βιβλίου μου)…

Με αυτήν διευκρινιζόταν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία των λαμπτήρων “οικονομίας”, όταν χρησιμοποιούνται από κοντινή απόσταση, είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών και ίσως καρκίνο.

Το απλ;o και αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι τόσο το πανταχού παρόν Ισραήλ, (το οποίο διαθέτει ένα από τα τελειότερα δίκτυα πληροφοριών τού πλανήτη), όσο και οι λοιπές κυβερνήσεις, γνώριζαν για το ζήτημα από πέρυσι τον Οκτώβριο τού 2008.

Το απαράδεκτο γεγονός είναι ότι ελάχιστες κυβερνήσεις μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες τους για τους ποικίλους κινδύνους χρήσης και μεταξύ αυτών για την εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το περίεργο γεγονός είναι ότι το Ισραήλ ξαφνικά… “ξύπνησε” μετά ένα χρόνο και… τον Οκτώβριο τού 2009 εξέδωσε ανακοίνωση πληροφορώντας τους Ισραηλινούς και τις Ισραηλινές ότι η χρήση από μικρή απόσταση των λαμπτήρων “οικονομίας” ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Στο βιβλίο μου υπάρχει σχετικό κεφάλαιο με τίτλο “Εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία οι ‘οικολογικοί’ λαμπτήρες με αποτέλεσμα δερματικά προβλήματα και ίσως καρκίνο”, στο οποίο αναλύεται αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα καμία περιβαλλοντική οργάνωση, ή οι οικολογούντες υπερασπιστές των λαμπτήρων “οικονομίας” ενημέρωσαν τους έρμους καταναλωτές για το “πράσινο” προϊόν που είναι τοξικό για τους ανθρώπους και ρυπαρό για το περιβάλλον.

Επειδή δεν υπάρχει κάποια επίσημη πειστική ερμηνεία που να αιτιολογεί αυτό το ξαφνικό “ξύπνημα” τής κυβέρνησης τού Ισραήλ έχουμε κάθε δικαίωμα να εικάσουμε ότι διαπιστώθηκε πως οι λαμπτήρες “οικονομίας” έχουν σοβαρά μειονεκτήματα και με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο προειδοποιούνται οι Ισραηλινοί να μειώσουν τον πιθανό ενθουσιασμό και την καταναλωτική τους μανία για τις λάμπες “οικονομίας”.

Εάν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτό το ύποπτο και καθυστερημένο “ξύπνημα”, την περιμένουμε ασμένως από την πρεσβεία τού Ισραήλ στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: "...ΦΡΑΓΚΕΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ..." ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!!!

«...Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον...

...Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: 

«Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα....

Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και το πανό στη Βουλή

Ο πρόεδρος του κόμματος Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, βουλευτής Γιάννης Δημαράς, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ανάρτησαν πανό στον προαύλιο χώρο της...
 Βουλής το οποίο ανέγραφε:
«Η Ελλάδα δεν πωλείται. Ναι στην ομοψυχία, όχι στη συνενοχή»

Η ενέργεια αυτή ακολούθησε την απαξιωτική στάση του πρωθυπουργού προς το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που αντιπροσωπεύονται στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Οι δύο βουλευτές μιλώντας για αυτή τους την πράξη, δήλωσαν:
“Η ενέργειά μας είναι συμβολική και ουσιαστική. Συμβολική, μπροστά στο Κοινοβούλιο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς εκφράζουμε και εκπροσωπούμε.
Ουσιαστική, γιατί ο πρωθυπουργός, συμπεριφερόμενος σαν Λουδοβίκος, καλεί στο μέγαρο Μαξίμου, να ενημερώσει και να ακούσει απόψεις, πολιτικούς φορείς και αρχηγούς «α-λα κάρτ», τόνισαν, συμπληρώνοντας:

“Το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» είναι πολιτικό κόμμα, που έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, υπάρχει, δραστηριοποιείται και εκπροσωπείται στην Βουλή, από τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου. Από πού κι ως που, ο κ. πρωθυπουργός διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε «πράσινους» και «βενετούς», σε αρεστούς και μη αρεστούς; Δικαίωμά του δεν είναι!

Αυθαιρεσία του είναι, με προφανή μικροκομματικά κίνητρα. Κίνητρα με τα οποία κουρελιάζει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Επιλογή του. Για την οποία θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Τον μόνο που είναι κυρίαρχος στο σπίτι του”.

madata.gr

Βουλιάζουν την Ελλάδα! Ιδού τα νέα μέτρα

Απο μέρα σε μέρα ο "πρωθυπουργός μας" αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τους Έλληνες, ώστε να εξασφαλίσει την πληρωμή των διεθνών νταβατζήδων με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαθλίωση όλων μας, καθώς και το ουσιαστικό ξεπούλημα της χώρας!
Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Δείτε τα νέα μέτρα:

1. Κατάργηση όλων των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο.

2. Κατάργηση όλων των επιδομάτων, πλην του οικογενειακού, της θέσης ευθύνης και της παραγωγικότητας.
3. Νέο μισθολόγιο στη βάση έξι εισαγωγικών κλιμακίων, ανάλογα με τα προσόντα και τη δουλειά για την οποία προορίζεται ο υπάλληλος.

4. Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις. Για την ακρίβεια, μη αναπλήρωση των θέσεων που θα ανοίγουν στο δημόσιο, απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, απολύσεις συμβασιούχων.

5. Ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομείων κτλ.
 
6. Μείωση έως κατάργηση του εφάπαξ.

7. Μείωση έως κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

8. Νέο ασφαλιστικό με το εξής περιεχόμενο: ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες), κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, μείωση των παροχών υγείας, αυστηρός περιορισμός των παροχών πρόνοιας κα. Στόχος το κοινωνικό κράτος από 60 δις που κοστίζει σήμερα να πέσει σε δύο χρόνια στα 40!

9. Επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις παντού.

10. Αύξηση της φορολογίας.

11. Πώληση της ΔΕΗ.

12. Πώληση της ΕΥΔΑΠ.

13. Πώληση του ΟΠΑΠ.

14. Πώληση του ΟΤΕ (ότι έχει απομείνει).

15. Πώληση της Αγροτικής Τράπεζας.

16. Πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

17. Πώληση συχνοτήτων.

18. Πώληση των αστικών συγκοινωνιών.

19. Ενοικίαση αεροδρομίων και λιμανιών.

20. Συμβάσεις παραχώρησης στις εθνικές οδούς.

21. Σύμβαση παραχώρησης για το Ελληνικό.

22. Συμβάσεις παραχώρησης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που παραμένουν αναξιοποίητα.

23. Συμβάσεις παραχώρησης για παραλίες.

24. Συμβάσεις παραχώρησης και πωλητήρια στην περιουσία της ΚΕΔ και του ΕΟΤ.

25. Πώληση των καζίνο.

26. Πώληση των συμμετοχών του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες.

27. Συζήτηση για το μέλλον της Τράπεζας της Ελλάδος.

28. Απελευθέρωση του ωραρίου.

29. Αυστηρός περιορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών.

 
30. Σύνταξη για όλους στα 65.

31. Εργοδοτικό δικαίωμα το ωράριο απασχόλησης.

32. Μπλοκάκια και στο δημόσιο.

33. Μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό.

34. Περιορισμός των ημερών αδείας.

35. Περιορισμός των ημερών αδείας για ειδικούς σκοπούς, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εγκυμοσύνη, ασθένεια κτλ.

36. Μείωση των αποζημιώσεων.

37. Απελευθέρωση των απολύσεων.

38. Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου τομέα.

39. Μείωση της επιχορήγησης σε οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση.

40. Θέσπιση δημοτικής φορολογίας.

41. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

42. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

43. Γενική περαίωση στα αυθαίρετα.

44. Περαίωση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεων.

45. Συμβάσεις παραχώρησης για… δασικές εκτάσεις!

46. Δημόσια έργα μόνο με συμβάσεις παραχώρησης.

47. Αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες.

48. Μείωση του αριθμού των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

49. Συμβάσεις παραχώρησης για τυχόν ενεργειακά κοιτάσματα.

50. Πλήρης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων.


"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"
Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook. «Η λέξη 'Αγανακτισμένοι' δεν...
θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.
Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα, 1570 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 90.000 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη από τις 18.00 μέχρι 23.30.
Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί για τη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Για τη Συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.500 άτομα, ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 2.500 διαδηλωτές.
Βομβαρδίζονται αλλά πολεμούν οι κανταφικοί... Εκτύπωση E-mail
24-05-2011 00:03:45
ImageΤα όρια του ηρωισμού έχουν αγγίξει οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Λιβύη καθώς όλη την ημέρα σήμερα βομβαρδίζονταν ανηλεώς από τις συμμαχικές δυνάμεις και αργά το απόγευμα κατάφεραν και εκτέλεσαν οργανωμένα πλήγματα με πυροβολικό και τεθωρακισμένα κατά των ανταρτών στην πόλη Ζιντάν στα δυτικά όρη.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν μέχρι και τώρα τις θέσεις των αντικαθεστωτικών στην έρημο κοντά στη Ζιντάν και τους έχουν περιορίσει σε μία ακτίνα 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Η Ζιντάν βρίσκεται στην ορεινή περιοχή στη μεθόριο με την Τυνησία. Η ζώνη αυτή αντιπροσωπεύει το δυτικό μέτωπο του πολέμου στη Λιβύη.

Μία δεύτερη πόλη η Γιαφράν που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ζιντάν επίσης κτυπόθηκε από πυροβόλα ΤΟΜΑ BMP-1 και αρμάτων T-72.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ερώτηση του κόμματος Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με θέμα τα διαχειριστικά σκάνδαλα στην ΕΑΒ Εκτύπωση E-mail
24-05-2011 15:20:24

ImageΕρώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα τα διαχειριστικά σκάνδαλα στην ΕΑΒ.
Ακολουθεί η ερώτηση  
Κύριοι Υπουργοί,
Επανερχόμαστε στην αριθμ. πρωτοκ.11844/22.2.2011, ερώτησή μας θέλοντας να σας επισημάνουμε τα  εξής κατόπιν και της σχετικής σας απάντησης:
Κατ’ αρχήν δεν απαντάτε στις ερωτήσεις που σας θέσαμε. Αντ’ αυτού μας στείλατε μια επιστολή με γενικότητες και αστήρικτες εξωπραγματικές θεωρίες που καμία σχέση δεν έχουν με την οικονομική επιστήμη και τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα. Προφανώς δεν μπορεί η Διοίκηση της ΕΑΒ στην οποία κοινοποιήσατε την επερώτηση μας να απαντήσει στις ερωτήσεις μας επί των θιγομένων θεμάτων.
Αυτή η αδυναμία της διοίκησης να απαντήσει θα πρέπει να σας οδηγήσει σε έλεγχο της ΕΑΒ από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις καταγγελίες του απολυθέντος Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος επεσήμανε τα κακώς κείμενα της ΕΑΒ.
Πιο ειδικά, όσον αφορά τα θέματα των αποθεμάτων, αναφέρεται στην επιστολή σας ότι ο χρόνος παράδοσης για την προμήθεια από την ΕΑΒ των απαραίτητων υλικών / ανταλλακτικών, μπορεί να εκτείνεται από έξι έως σαράντα οκτώ μήνες λόγω παλαιότητας ή/ και ιδιαιτερότητας των αεροπορικών ή οπλικών συστημάτων. Αυτά δεν ισχύουν στη διεθνή αγορά της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά είναι αποδεκτά μόνο από την ΕΑΒ.
Τέτοιους δυσμενείς όρους έχουν οι συμβάσεις της ΕΑΒ για την ΕΑΒ και κατ’ επέκταση για το Ελληνικό Δημόσιο; Τα όσα λέτε ενισχύουν τη θέση μας για έλεγχο των συμβάσεων της ΕΑΒ. Με τέτοιους όρους πουλάει η ΕΑΒ στους ξένους πελάτες της; Είναι και εκείνοι τόσο ανεκτικοί με την ΕΑΒ; Χαρακτηριστικά σας λέω ότι στο site της Turkish Aerospace Industry στα “Announcements” υπάρχει σελίδα με τίτλο “Material for Sale” στο οποίο αναφέρεται ότι “Currently there is no material for sale”. Γιατί η αντίστοιχη “Τουρκική ΕΑΒ” δεν έχει αδιακίνητο υλικό για πώληση; Εκεί δεν ισχύουν τα όσα ισχύουν στην ΕΑΒ; Υπάρχει κάτι ανάλογο στο site της ΕΑΒ; Πως περιμένουμε να πουληθούν τα αδιακίνητα υλικά;
Τι κάνει η EAB για να πουλήσει τα αδιακίνητα υλικά της αξίας 34 περίπου εκατ. ΕΥΡΩ; Πόσες φορές στο παρελθόν έχει πουλήσει αδιακίνητο υλικό η ΕΑΒ; Πότε έγινε η τελευταία πώληση αδιακίνητου υλικού; Πόσο της κόστισε η αγορά του υλικού και τι εισέπραξε από την πώληση του;
Από όσο γνωρίζουμε ο τελευταίος διαγωνισμός για πώληση αδιακίνητου υλικού προ μερικών ετών απέβη άκαρπος αφού δεν υπήρξε ούτε μία προσφορά. Αφού όπως λέτε αξιοποιούνται από την ΕΑΒ και τα παλιά υλικά άνω της 5ετίας, γιατί κάθε χρόνο η ΕΑΒ έχει αύξηση των αδιακινήτων υλικών της; Μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για αδιακίνητα υλικά αλλά για άχρηστα υλικά;
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το γεγονός του διπλασιασμού σχεδόν των αδιακινήτων υλικών την τελευταία 7ετία της παρούσης Διοικήσεως από 18 εκατ. ΕΥΡΩ σε 34 εκατ. ΕΥΡΩ, όπως επίσης δεν δικαιολογείται η αύξηση των αδιακινήτων υλικών κατά 7 εκατ. ΕΥΡΩ σε ένα έτος (2009) ούτε επίσης η παραλαβή υλικών παραγγελιών από το 2002 & μετά από την Γαλλική εταιρία «SNECMA» στην οποία αναφερθήκαμε στην επερώτηση μας.
Δηλαδή κατά το έτος 2010 η ΕΑΒ παρέλαβε υλικά που είχε παραγγείλει σε προηγούμενα έτη από το 2002 και μετά στην εταιρία SNECMA. Καθ’ υμάς αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να διερευνηθεί. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι για παράδειγμα κάποια υλικά που παραγγέλθηκαν το έτος 2002, 2003, 2004 και μετά ξαφνικά τα έχουμε ανάγκη μετά από 8 ή 7 έτη ή 6 έτη κ.ο.κ. και όλα το έτος 2010. Εξ αυτού του γεγονότος αποδεικνύεται ότι τα όσα ισχυρίζεστε στην απάντηση σας περί χρόνου παράδοσης για την προμήθεια από την ΕΑΒ των απαραίτητων υλικών / ανταλλακτικών έως 48 μήνες δεν ευσταθούν.
  
Γιατί δεν διατάζετε έλεγχο; Ο καταγγέλλων Γενικός Διευθυντής επέμενε σε επιστολές του προς το Δ.Σ. της ΕΑΒ να ελεγχθούν τα ανωτέρω από Ορκωτούς Ελεγκτές. Μήπως γι’ αυτό απολύθηκε;
Γράφετε ακόμη στην απάντηση σας ότι μετά από επανέλεγχο εντοπίστηκαν αναλώσεις υλικών αξίας τουλάχιστον 4,5 εκ. ΕΥΡΩ που καταχωρήθηκαν ετεροχρονισμένα στη χρήση 2010.
Δηλαδή λέτε ότι στις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2009 έγινε Δημιουργική Λογιστική!
Γιατί έγινε αυτό; Μήπως για να μην φθάσει η Ζημία Χρήσης 2009 τα -100 εκατ. ΕΥΡΩ όταν ο τζίρος του 2009 ήταν μόνο 149 εκατ. ΕΥΡΩ; Πότε έγινε ο επανέλεγχος των αποθεμάτων που λέτε; Ποιος έκανε τον επανέλεγχο; Η ΕΑΒ για τον εαυτό της κατά το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ή μάλλον «Τάσος κερνάει, Τάσος πίνει» όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ; Έγινε ο επανέλεγχος των αποθεμάτων από ανεξάρτητη Αρχή όπως Ορκωτοί Ελεγκτές; Αποδόθηκαν ευθύνες στους υπεύθυνους; Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές της ΕΑΒ; Ποιο είναι το ακριβές ποσό του λάθους τελικά;
Γιατί δεν έγινε τροποποίηση και επαναδημοσίευση των Οικονομικών Καταστάσεων της ΕΑΒ έτους 2009; Ποια είναι η θέση των υπογραφόντων τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2009 και του Διευθύνοντος Συμβούλου; Τι θα πούμε στην Τρόικα και στους Ευρωπαίους Εταίρους και δανειστές μας που μας κατηγορούν για παραποίηση οικονομικών στοιχείων;
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2009 δεν φέρουν υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών όπως κάθε έτος, αν και ήταν ακόμη στην ΕΑΒ (έως το Δεκέμβριο του 2010 που απολύθηκε),  αλλά υπογράφονται μόνο από αποχωρήσαντα πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου. Δεν σας προβληματίζει αυτό; 
Εξ άλλου η Δημιουργική Λογιστική που γίνεται στην ΕΑΒ φαίνεται και από τα αναρτημένα στο site του Υπουργείου Οικονομικών Οικονομικά Στοιχεία Ιανουαρίου 2011 όπου ο τζίρος της ΕΑΒ τον Ιανουάριο του 2009 είναι μηδενικός ενώ παράλληλα υπάρχουν αγορές και μεταβολές αποθεμάτων αξίας 3 εκατ. ΕΥΡΩ.
Ήταν κλειστή η ΕΑΒ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους; Δεν πουλούσε; Γιατί υπάρχει υποσημείωση ότι τα στοιχεία είναι από προσωρινό ισοζύγιο; Δεν είχε η ΕΑΒ ενημερωμένα Λογιστικά Βιβλία στα τέλη του Μαρτίου για τον Ιανουάριο ή μήπως πρόκειται και πάλι για Δημιουργική Λογιστική; Πως η μισθοδοσία φαίνεται μειωμένη κατά 50% τον Ιανουάριο του 2011 έναντι του Ιανουαρίου 2010; Τι έχει να πει γι’ αυτά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ o οποίος είναι Οικονομολόγος και τον οποίο κρατάτε ακόμη; Τα ανωτέρω χρίζουν ελέγχου και απόδοσης ευθυνών.
Η παραπληροφόρηση σας κ. Μπεγλίτη από τη Διοίκηση της ΕΑΒ φαίνεται και από το Δελτίο Τύπου που έχετε εκδώσει στις 13 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους και στο οποίο κάνετε αναφορά για τα χρέη της ΕΑΒ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η ΕΑΒ καταγράφει χρέος περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, περίπου 300 εκατ. οφείλονται σε φόρο και μη επιστροφή Φ.Π.Α. που ζητεί η Εφορία, λόγω της σύμβασης για την κατασκευή του προγράμματος «Ερμής 1», και «Ερμής 2», ζήτημα για το οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση».
Η πραγματικότητα η οποία φαίνεται από τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ είναι ότι το συνολικό χρέος της Εταιρίας είναι περίπου 700 εκατ. ΕΥΡΩ και επιπρόσθετα άλλα 285 εκατ. ΕΥΡΩ περίπου οφείλονται στην Εφορία από φόρους και προσαυξήσεις φορολογικού ελέγχου χρήσεων 2001-2004 όπως αναφέρει το Πιστοποιητικό Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2009.
Δηλαδή το συνολικό χρέος της ΕΑΒ ανέρχεται στο ποσό του 1 δισ. ΕΥΡΩ, όταν η παρούσα Διοίκηση προ 7ετίας παρέλαβε την ΕΑΒ με χρέος περίπου 350 εκατ. ΕΥΡΩ.  Από τα ανωτέρω φαίνεται ότι επί της παρούσης Διοικήσεως της ΕΑΒ υπήρξε ένα τεράστιο άνοιγμα του χρέους στην 7ετία της. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Όσον αφορά τα σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην θυγατρική της ΕΑΒ με την επωνυμία EMC ΕΛΛΑΣ ΑΕ λέτε ότι από το 2006 η ΕΑΒ προέβη σε μια σειρά ενεργειών για την οικονομική εξυγίανση και αξιοποίηση της θυγατρικής της.
Ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε η ΕΑΒ στην εταιρία EMC και τι κέρδος απέφεραν; Το μόνο που έκανε η ΕΑΒ ήταν να χορηγεί στην EMC τεράστια χρηματικά ποσά με τη μορφή αύξησης Κεφαλαίου όταν μάλιστα υπήρχε αρνητική εισήγηση προς τούτο από το Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών που απολύθηκε! Γιατί δεν συναινούσε ο τελευταίος στις καταβολές Κεφαλαίων στην εταιρία EMC;
Γνωρίζετε κύριοι ότι το Ταμειακό Έλλειμμα της EMC τα έτη 2007 και 2008 ήταν περίπου 400 χιλ. ΕΥΡΩ κατ’ έτος και μάλιστα χωρίς να εξοφλεί τις οφειλές της προς την ΕΑΒ άνω του 1 εκατ. ΕΥΡΩ; Γνωρίζετε ότι υπάρχει καταγγελία στο ΣΔΟΕ όπου συν τοις άλλοις αναφέρεται ότι στους Διαχειριστικούς Ελέγχους που έγιναν στην θυγατρική εταιρία της ΕΑΒ με την επωνυμία EMC ΕΛΛΑΣ Α.Ε.  είχε γίνει κατά τα προηγούμενα έτη υπεξαίρεση περίπου 800 χιλ. ΕΥΡΩ από τον Λογιστή της εταιρίας ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος! Η οφειλή της EMC προς την ΕΑΒ έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ. 
Γιατί γινόταν και στην EMC «δημιουργική λογιστική» όπως έγινε και στην ΕΑΒ; Γιατί χορηγούσε η ΕΑΒ υπέρογκα ποσά στην EMC αφού ήταν μια μικρή εταιρία με τζίρο περίπου 180.000 ΕΥΡΩ ετησίως;  Πως εξελισσόταν για κάποια έτη η υπεξαίρεση χωρίς το Διοικητικό Συμβούλιο της EMC και η μητρική εταιρία ΕΑΒ να καταλάβουν τίποτε; Γιατί η Διοίκηση της ΕΑΒ αν και είχε προ 2 ετών τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων συγκάλυψε τα σκάνδαλα στην EMC και δεν ζήτησε την απόδοση ευθυνών προς το Διοικητικό Συμβούλιο της EMC;
Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην EMC; Στην καταγγελία και στους Διαχειριστικούς Ελέγχους αναφέρεται συν τοις άλλοις ότι η EMC οφείλει μεγάλα ποσά παρακρατούμενων φόρων. Τι έχουν να πουν για τα ανωτέρω και για πολλά άλλα που αναφέρονται στους Διαχειριστικούς Ελέγχους οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΕΑΒ και της EMC αλλά και τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιριών; Γιατί αμείβονταν όλοι αυτοί;
Έπρεπε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από το Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και ερώτηση στη Βουλή από την πλευρά μας για να αναγκαστεί να προχωρήσει η ΕΑΒ σε συγχώνευση της EMC; Γιατί δεν το έκανε τα προηγούμενα έτη; Τώρα είναι αργά. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πότε θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση;
Όσον αφορά την εταιρία 1Sourse στην οποία η ΕΑΒ συμμετέχει με ποσοστό 49% και στην οποία επίσης έχουν καταβληθεί πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ με τη μορφή και πάλι συνεχών αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου, ας μας δείξει η Διοίκηση της ΕΑΒ τα Επιχειρησιακά  πλάνα και τις αποκλίσεις από αυτά και τότε θα βεβαιωθείτε ότι και εκεί έχουμε κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος. Είμαστε δε σίγουροι ότι και πάλι θα επιβεβαιωθούμε.
 
Γιατί επί της παρούσης Διοικήσεως παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν και τα τρία Διευθυντικά Στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών που είχαν προσληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα, δύο Γενικοί Διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών και ένας Διευθυντής Λογιστηρίου, αλλά και ένας Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων; Μήπως γιατί δεν δέχονται να συναινέσουν στα όσα γίνονται στην ΕΑΒ; Τι γίνεται στην ΕΑΒ; 
Κατόπιν όλων αυτών,
Επιμένουμε να μας απαντήσετε στα κάτωθι:
1. Γιατί δεν καλείται το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ να δώσει εξηγήσεις για τα ανωτέρω στη Βουλή;
2. Γιατί δεν καλείται το Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΑΒ που κατήγγειλε μετά από 35 έτη λειτουργίας τα κακώς κείμενα της ΕΑΒ για να ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα σε αυτή; 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Με λέπρα τέσσερις μετανάστες στην Πάτρα

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται μια τετραμελής οικογένεια με με λοίμωξη από το μυκοβακτήριο από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν (λέπρα). Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη την Παρασκευή στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.



Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
Σημειώνεται ότι το 95% του πληθυσμού εκτιμάται ότι έχει φυσική ανοσία απέναντι στην ασθένεια, η οποία θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

cosmo

Πως Διαλυεις Μια Χωρα

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Και η Ελλάδα στην πετρελαϊκή αρένα

Μετά το Ισραήλ και την Κύπρο, τώρα και η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στο ενεργειακό παιγνίδι. Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο αρχίζουν με το Ιόνιο Πέλαγος και αφήνουν εκτός το Αιγαίο, εξαιτίας των «λεπτών» γραμμών και των κατ’ επανάληψιν τουρκικών προκλήσεων. Στο χορό των πετρελαίων και του φυσικού αερίου εισέρχεται τώρα και η Ελλάδα. Αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ακόμη και κινεζικές εταιρείες επιδεικνύουν εντονότατο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Ιονίου Πελάγους και όχι μόνο, και η Ελλάδα δίνει το «πράσινο» φως για τις πρώτες έρευνες.

Σύμφωνα με τις διάφορες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον ελλαδικό Τύπο, ισχυροί παίκτες παρουσιάζονται η αμερικανική, εβραϊκών συμφερόντων, Noble Energy και η βρετανική Shell. Ο νικητής της κούρσας αναμένεται να έχει οφέλη που εκτιμάται ότι ανέρχονται στο 50% του ετήσιου τζίρου της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.
Αυτόν το μήνα ανακοινώνεται ο διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις πρώτες υποθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, ανοιχτά του Πατραϊκού Κόλπου και των Επτανήσων, και σε χερσαίες περιοχές της Ηπείρου.
Να σημειώσουμε ότι στους σχεδιασμούς «δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα για το Αιγαίο», καθώς τα θέματα αυτά αποτελούν τη «λεπτή» γραμμή με την Τουρκία και η Ελλάδα δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει μέτωπο με την Τουρκία. Η διαδικασία διερεύνησης της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα γίνει με τη δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αφορά εταιρείες που ενδιαφέρονται για σεισμικές έρευνες με τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων».
Η διαδικασία αυτή εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πραγματοποιήσουν έρευνες χωρίς το δημόσιο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Όλα τα δεδομένα, που θα φέρουν στο φως οι πρώτες έρευνες, θα πωληθούν σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων. Το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει στα κέρδη των εταιρειών κατά την πώληση των ερευνητικών δεδομένων και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο διαγωνισμός προβλέπει και τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να προχωρήσουν σε έρευνες σε περιοχές για τις οποίες έχουν οι ίδιοι δικά τους στοιχεία.


Ναι, υπάρχουν κοιτάσματα
Οι περιοχές που επιλέγηκαν για τις πρώτες έρευνες στηρίχθηκαν στα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και ελπίδες ότι σε αυτές υπάρχουν πετρελαϊκά κοιτάσματα. Με την έναρξη του εξαγγελθέντος διαγωνισμού, η Ελλάδα θα βρεθεί και αυτή στο επίκεντρο των πετρελαϊκών εξελίξεων, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ελλαδικό Τύπο, μέσα στο 2012 αναμένεται να αρχίσουν και οι πρώτες έρευνες. Όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, τα πρώτα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αναμένονται μέσα στην προσεχή εφταετία.
Οι έρευνες εκτιμάται ότι θα αποδώσουν σε βάθος 15-20 ετών τουλάχιστον 350-500 χιλιάδες βαρέλια, τα οποία με μια συντηρητική τιμή της τάξης των 100 δολαρίων το βαρέλι, θα αποφέρουν έσοδα στο ελληνικό δημόσιο ύψους γύρω στα 10-15 δισ. ευρώ. Για την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορά τις σεισμικές έρευνες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει προφορικά τρεις εταιρείες από τις έξι που δραστηριοποιούνται στο χώρο διεθνώς. Για τη δεύτερη φάση της έρευνας, που αφορά γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που θα εντοπιστούν, φέρεται να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νορβηγική Statoil και η αμερικανικοεβραϊκή Noble Energy. Από ελληνικής πλευράς, έχει επιδειχθεί αρχικά ενδιαφέρον από τους ομίλους EΛΠE και Mότορ Όιλ, και την Ενεργειακή Αιγαίου που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Πρίνου.


Πωλούν δικαιώματα κοιτάσματος
Στο μεταξύ, στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ότι για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του δημοσίου σε εταιρεία στην οποία θα δοθούν τα δικαιώματα για το κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.
Οι σύμβουλοι θα διερευνήσουν τη δυνατότητα υλοποίησης ενός σχήματος αποκρατικοποίησης, που θα περιλαμβάνει την πώληση μετοχών του δημοσίου σε εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθούν τα δικαιώματα για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα. Επίσης, σε σχέση με το όλο θέμα έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Ο Φορέας θα ονομάζεται «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ). Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με έμφαση θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.


«Άλλοι τρεις-τέσσερις Πρίνοι»
Στα 10 με 15 δισ. δολάρια μπορούν να ανέλθουν τα καθαρά δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο Έλληνας υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι απολύτως ρεαλιστική η εκτίμηση ότι τα επόμενα χρόνια μπορούν να εντοπισθούν στην πατρίδα μας τουλάχιστον άλλοι 3-4 «Πρίνοι».
Ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε, επίσης, την έναρξη ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες δίνουμε στη δημοσιότητα διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και της Δυτικής Ελλάδας. Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν, με βάση τα αποτελέσματα αυτών των σεισμικών ερευνών, να βγούμε στον αέρα με μεγάλο διεθνή γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές αυτές».
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις παραχωρήσεις και την ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων, είπε: «Καταθέτουμε άμεσα στη Βουλή το τελικό Σχέδιο Νόμου, με το οποίο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, απόλυτα διαφανές θεσμικό πλαίσιο παραχωρήσεων». Μέσα από το νομοσχέδιο θα υπάρχουν και κίνητρα για τις επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου: «Προτείνουμε τη μείωση στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης Υ/Α. Εισάγουμε το σύστημα «ανοιχτής πόρτας» (open door) εκτός από το ισχύον μέχρι σήμερα σύστημα των «γύρων παραχωρήσεων», έκανε γνωστό ο υφυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βάση δεδομένων που δημιουργείται:
«Διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό πληροφοριακό σύστημα Γεωχωρικών και Αλφαριθμητικών δεδομένων, για την επεξεργασία και προβολή σε διεθνείς επενδυτές, του συνόλου των πληροφοριών που διαθέτει η χώρα από τις έρευνες Υ/Α της τελευταίας 30ετίας». Έδωσε έμφαση και στους περιβαλλοντικούς όρους: «Υιοθετούμε αυστηρή περιβαλλοντική πολιτική, σε συμμόρφωση και με τις νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού. Ερχόμαστε σε επαφή με άλλες χώρες με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό -όπως π.χ. πρόσφατα η Νορβηγία- και αποκτούμε τεχνογνωσία».

Σημερινή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...