Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΙΡΑΝΙΚΗ ΡΕΛΑΝΣ ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ Κατέλαβαν νησιά στον Κόλπο και έστησαν βάση πεζοναυτών και ηλεκτρονικής παρακολούθησης

Σε ρελάνς προχώρησε το Ιράν που σίγουρα θα αυξήσει κι άλλο τη "θερμοκρασία" στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή του Περσικού Κόλπου καταλαμβάνοντας τρια νησιά τα οποία διεκδικούνται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιρανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν σε τρία νησιά και προχώρησαν άμεσα σε εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!
Σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση το Ναυτικό της χώρας δημιούργησε μια νέα ναυτική βάση σε τρία νησάκια στο Περσικό κόλπο ,περιοχή διαφιλονικούμενη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τηλεόρασης την Κυριακή, η Ναυτική βάση  Bandar-e Lengeh που δημιουργήθηκε απο το περσικό Ναυτικό βρίσκεται  700χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης  αποτελέι την 5η ναυτική  βάση των Ιρανικών δυνάμεων  στο Περσικό κόλπο.
Τα περσικά νησιά  Abu Musa,  Tunb και Lesser Tunb  αποτελούν στρατηγικά σημεία ελέγχου των στενών του Ορμούζ και στην ουσία ελέγχουν της είσοδο και έξοδο των πλοίων που μεταφέρουν πετρέλαιο και άλλα αγαθά  σε όλον τον κόσμο.
Την είδηση αναμετάδωσε και το αμερικανικό δίκτυο Fox news.
Πλέον τα νησιά τελούν υπό την κυριαρχία των Ιρανών τα οποία αποτελούν ιδανικό σημείο για τον έλεγχο της ναυσιπλοίας προς τους τερματικούς λιμένες του Ιράκ, του Κουβέιτ, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου φορτώνεται το πετρέλαιο για τις παγκόσμιες αγορές.
Η κίνηση των Ιρανών κατέλαβε εξ απήνης τους Δυτικούς, όπως και πλέον οι Ιρανοί προχωρούν σε συνεχή προβολή ισχύος στην "αχίλλειο πτέρνα" της αντιιρανικής παράταξης.
Στα σύνορα Ιράν - Ιράκ τα οποία κατοικούνται από συμπαγείς σιιτικούς φιλοιρανικούς πληθυσμούς, και στα βασίλεια του Κόλπου τα οποία φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο ιρανικό ανθρώπινο κύμα.
Η κατάσταση όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε στις αμερικανικές εκλογές τόσο "θερμαίνεται" καθ'ως οι αντίπαλοι προσπαθούν να αποκομήσουν τακτικά οφέλη και πλεονεκτήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...