Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κατά τα άλλα η νέα δανειακή και το κούρεμα..θα μας έσωζαν…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Απριλίου 21, 2012
και θα μας κράταγαν στο Ευρώ…
Δείτε τι γράφει η σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ..

Γκρεμίστε τους…Μετακυλούν την “ζημιά” των τραπεζων λόγω του PSΙ, στους Έλληνες φορολογούμενους..


Ζημίες 20 δις θα ανακοινώσουν οι τράπεζες λόγω του PSΙ..

Εγώ έδινα τα δάνεια στον Άκη ρε..;;
Eγώ έδινα τα θαλασσοδάνεια για την πράσινη ανάπτυξη, τα πράσινα άλογα και τις ανεμογενήτριες..;;
Mαζί τα φάγαμε ρε..;;

Λήγει σήμερα η προθεσμία που είχαν ζητήσει οι τραπεζίτες για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 2011, μετά το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσουν ΜΟΝΟ τις ζημίες από το PSI και όχι τις υπόλοιπα αποτελέσματα, κάνοντας – προς το παρόν – «γαργάρα» την έκθεση της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες, που έχει δοθεί εδώ και καιρό στην ΤτΕ.

Όπως φαίνεται το PSI τους «στοίχισε» περί τα 20 δις ευρώ, ενώ συνολικά λέγεται ότι PSI και απαιτήσεις BlackRock ξεπερνούν τα 40 δις, όταν τα ίδια κεφάλαιά τους δεν ξεπερνούν τα 33 δισ. ευρώ.

Aυτό που δεν μας λένε είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό…;; 
Θυμηθείτε τι είχε πει ο Σαχινίδης..: 
“Σαχινίδης ότι χάσουν οι τράπεζες θα το πληρώσουν οι πολίτες ..”
Να ποιοι θα πληρώσουν την “ζημιά” των τραπεζών !!!

Η προδοσία των ελληνικών αρμάτων μάχης


21 Απρ 2012 Posted by Κωνσταντίνος

Η εθνική προδοσία των «Ελλήνων» πολιτικών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα που μιλάμε. Σήμερα, που αυτοί οι ίδιοι μας ζητούν την εμπιστοσύνη με την ψήφο μας!
Οι αναίσχυντοι αυτοί Εφιάλτες της πατρίδας μας, εκτός του ότι ως υπηρέτες των ξένων σιωνιστικών κέντρων, παρέδωσαν την χώρα αμαχητί στην διεθνή επιτήρηση και διακυβέρνηση αποποιούμενοι κάθε εθνικού κυριαρχικού δικαιώματος, εκτός της κρυφής παράδοσης του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της γης μας, αφόπλισαν και αποδυνάμωσαν εντελώς τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να μην δυνηθεί να αντισταθεί ούτε για ώρες, σε μια (πολύ) ενδεχόμενη επίθεση γειτονικών χωρών.
Παρότι η μόνιμη επίκληση της ανάγκης, για διάθεση τεράστιου ποσοστού από τον Εθνικό Προϋπολογισμό (γύρω στο 45% ή το κατά μ.ο. 4% του ΑΕΠ) για τα έξοδα άμυνας εις βάρος άλλων αναγκών (κυρίως υποδομών και κοινωνικών παροχών) της χώρας, λόγω του διαρκή κινδύνου casus belli με τις γειτονικές μας χώρες, ο πακτωλός αυτός του χρήματος αποτέλεσε την κότα με τα χρυσά αυγά για τους πολιτικούς μας και την τσέπη τους!
Όχι μόνο οι γνωστές μίζες που έκαναν τους πτωχούς πολιτικούς μας ζάπλουτους, όχι μόνο το ότι με αδιαφανείς διαδικασίες προέβαιναν σε ασύμφορες αγορές προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους (ΗΠΑ, Γερμανία, κτλ.), όχι μόνο ότι αγνοούσαν απαξιωτικά και επιδεικτικά τις γνωμοδοτήσεις των τεχνοκρατών αξιωματικών, για το τι όπλα έχουμε ανάγκη και τι όχι, αλλά το ότι αγόρασαν εξοπλισμό ελαττωματικό ή λειψό ή χωρίς τα αναγκαία παρελκόμενα υποστήριξης, καθιστώντας τα αναποτελεσματικά και άχρηστα, αποτελεί πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Είναι γνωστά ήδη πολλά από αυτά που αποδεικνύουν την προδοτική δράση των εκάστοτε υπουργών ΥΠΕΘΑ (Αμύνης) αλλά και των κυβερνήσεων συνολικά. Η αγορά των πανάκριβων υποβρυχίων type 214 από την Γερμανία, τα οποία κατασκευάστηκαν ελαττωματικά εν γνώσει του ‘Έλληνα υπουργού προκειμένου να καταστεί αναποτελεσματικό και τρωτό σε περίπτωση πολέμου (γέρνει και προκαλεί ήχο που αναγνωρίζεται αμέσως από τα εχθρικά sonars). Η αγορά των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000 με προβληματικά ραντάρ. Η αγορά των αεροσκαφών F16 με ελλιπή εξοπλισμό και ηλεκτρονικά.

Η εθελούσια (!) καταστροφή σημαντικού μέρους του αρματικού δυναμικού και η μη προμήθεια επαρκούς αριθμού βλημάτων για τα άρματα μάχης, καθιστούν διακοσμητική την παρουσία τους στα πεδία των μαχών.
Τα άρματα μάχης, το κατ΄εξοχήν κυρίαρχο όπλο επικράτησης των επιχειρήσεων εδάφους, αυτή την στιγμή, είναι εντελώς ανίκανα να επιτελέσουν τον ρόλο τους όταν κληθούν σ’ αυτόν.
Μην φαντασθείτε ότι χωρίς αυτά, μπορεί να κρατηθεί αμυντική γραμμή σε περίπτωση επίθεσης του εχθρού.
Και όταν λέμε για εχθρό, αυτός δεν είναι κάτι το αόριστο και γενικό.
Ο εχθρός είναι υπαρκτός και γνωστός! Είναι η γείτονας Τουρκία και οι «σύμμαχοί» της (υπό την επιρροή της) Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία, όλες χώρες με αλλυτρωτικές διαθέσεις κατά της Ελλάδας, που εκφράζονται όλο και πυκνότερα όλο και εντονότερα!
Τα γεωστρατηγικά σχέδια για την περιοχή που ορίζουν οι ΗΠΑ, θέλουν την Τουρκία κυρίαρχη και την Ελλάδα μικρή και ανίσχυρη!

Με αφορμή λοιπόν πρόσφατη αναφορά στρατιωτικών αρματιστών, σε έγγραφο της ΟΕΑ, παραθέτω την κατάσταση των αρμάτων μάχης που διαθέτει σήμερα η χώρα προκειμένου να αμυνθεί σε ταυτόχρονη επίθεση όλων ή μερικών γειτονικών κρατών.

Παρά την διεθνή συνθήκη CFE, η οποία μας «επιτρέπει» την κατοχή 1.735 αρμάτων μάχης (ώστε να κρατηθεί υποτίθεται, μια ισόρροπη αναλογία με την Τουρκία) και παρά το ότι μέχρι πρότινος υπήρχε αυτός ο αριθμός των αρμάτων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος τους (συνολικά 894) και τελικά τώρα να υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 1.244, δηλαδή 491 άρματα μάχης λιγότερα από όσα θα είχαμε δικαίωμα βάσει της συνθήκης! Από αυτά όμως τα 1.244, τα 353 που είναι τα σύγχρονα γερμανικά Leopard 2 Α4 και Leopard 2 HEL* (από το Hellenic, δηλαδή ειδική έκδοση για την Ελλάδα!) των 120mm (διαμέτρημα πυροβόλου-βλήματος), είναι επιχειρησιακά ΑΧΡΗΣΤΑ διότι δεν έχουν πυρομαχικά! Δηλαδή πρόκειται για σύγχρονα άρματα που αποτελούν όμορφα διακοσμητικά ντεκόρ στο πεδίο μάχης, αφού είναι «άσφαιρα όπλα»!
Τα υπόλοιπα άρματα είναι 501 τύπου Leopard 1A5 των 105mm και τα 390 (αμερικάνικα) M48/A5/MOLF των 105mm επίσης, έχουν μια σχετική επάρκεια πυρομαχικών, όμως πρόκειται για παλαιότερης τεχνολογίας άρματα, με όπλο μικρότερης αποτελεσματικότητας εναντίων των σύγχρονων τουρκικών αρμάτων μάχης των 120mm! Επίσης τα συνολικά 891 άρματα -σε όλη την Ελλάδα- που αναφέρουμε, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα 1.500 υπέρτερα τουρκικά, που υπάρχουν μόνο στην περιοχή του Έβρου!
Οι Τούρκοι συνολικά διαθέτουν 3.622 άρματα μάχης και 7.324 Τ.Ο.Μ.Α. (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης)! Αυτή η προφανής και προδοτική ανισότητα, δεν φτάνει για να ολοκληρώσει την προδοσία των πολιτικών μας.
Προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο εύκολη την «δουλειά» των γειτόνων μας, τώρα επιδιώκουν να καταστρέψουν αυτά τα 891 άρματα, ώστε να μην υπάρχει ούτε αυτή η ελάχιστη ικανότητα προς αντίσταση!
Προκειμένου λοιπόν να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς αυτός να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα, συνεννοήθηκαν με το αμερικανικό πεντάγωνο, ώστε να φανεί ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να μας «δωρίσουν» 400 παροπλισμένα (μεταχειρισμένα σε κακή κατάσταση) άρματα μάχης τύπου Abraams/A1/M1 σε αντικατάσταση των 891 που έχουμε (προς καταστροφή) και μαζί τους θα μας δώσουν 3.000 (!) βλήματα των 120mm του συγκεκριμένου άρματος!
Με μια απλή διαίρεση, διαπιστώνουμε ότι σε κάθε άρμα θα αντιστοιχούν μόνο 7.5 βλήματα για να διεξάγει αρματομαχία!! Δηλαδή σε μια αρματομαχία που βάλλονται περίπου 6 βλήματα το λεπτό, το άρμα θα έχει τελειώσει την μάχη του σε ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα! Μετά, δεν θα έχει άλλα πυρομαχικά και έτσι το πλήρωμα θα παραδώσει το άρμα του στον εχθρό ή θα γίνει ανάλωμα του πυρός από τα βλήματα του εχθρού.
Να σκεφτεί κανείς ότι σε έναν πόλεμο, που κατά μέσο όρο κρατά 15 ημέρες, ένας στρατός με τον αριθμό των δικών μας αρμάτων θα χρειασθεί περίπου 20.000.000 βλήματα για τα πυροβόλα τους. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Το σχέδιο αφοπλισμού των ενόπλων μας δυνάμεων, εφαρμόζεται καιρό τώρα από τους τέως και τους νυν υπουργούς άμυνας αδιαλείπτως! Ο σκοπός τους, να παραδοθεί η χώρα αμαχητί και εν μια νυκτί στους εχθρούς του Έθνους μας.
Αυτοί οι «Έλληνες» πολιτικοί, σήμερα ζητάνε την ψήφο μας για να συνεχίσουν το αντεθνικό και προδοτικό τους έργο. Θα τους την δώσουμε;

ΛΥΚΙΟΣ

* τα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 HEL από το Hellenic, δηλαδή ειδική έκδοση για την Ελλάδα, παρουσιάζουν εκ κατασκευής προβλήματα πολύ σοβαρά που αντίστοιχά τους δεν έχουν παρουσιάσει όλες οι άλλες εκδόσεις του γερμανικού εργοστασίου και αφορούν προβλήματα ρωγμώσεων στον πυργίσκο, στην θωράκιση και στις ερπύστριες που καθιστούν το άρμα αναξιόμαχο, ευπρόσβλητο και αναξιόπιστο!

Δέκα στόχοι από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 21 Απριλίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2012 11:15
Web-Only
Με κεντρικό σύνθημα «για την Ελλάδα και την Ευρώπη η λύση είναι αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με διακήρυξή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεσμεύεται για την εφαρμογή δέκα στόχων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η διακήρυξη υπογραμμιζει την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας ότι «θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας» και προσθέτει ότι αυτή είναι η ώρα για να  βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να  τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, να καταδικαστούν τα μνημόνια και  η τρόικα και να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά.

Σε αυτές τις εκλογές, σημειώνει η διακήρυξη, «μπορεί και πρέπει με την ψήφο του ο λαός, να κλείσει  μια θλιβερή παρένθεση, να δώσει τέλος στο  καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να  ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον».

 Οι δέκα στόχοι «διεκδίκησης και δέσμευσης» του ΣΥΡΙΖΑ-EKM είναι:

1. Ασπίδα προστασίας για να βγεί η κοινωνία όρθια από την κρίση, να μην υπάρχει πολίτης χωρίς ελάχιστο εισόδημα ή επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, κοινωνική προστασία, στέγη, πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Προστασία και μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έλεγχο και μείωση των τιμών, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη βασικής ανάγκης.

2.  Να απαλλαγούμε από τον βραχνά του χρέους. Το χρέος είναι ταξικό και απάνθρωπο. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι, η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί. Εκφράζει τις ανισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
 
3. Αναδιανομή, φορολογία του πλούτου, κατάργηση περιττών δαπανών.

4.  Παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση.

5.  Σταθερή εργασία και αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια.

6.  Δημοκρατία παντού. Δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους τομείς.

7.  Ισχυρό κοινωνικό κράτος

8.  Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων.

9.  Προστασία της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των μνημονίων.

10.  Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!



Ακολουθούν μερικά από τα έργα της "χούντας" που όχι μόνο κρατάνε και δουλεύουν ακόμη, 40 χρόνια μετά, αλλά φτιάχτηκαν χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις και με τα μέσα της εποχής. Τα στοιχεία είναι από το ιστορικό σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα". 

Μόνο οι επεκτάσεις του Οδικού δικτύου και του δικτύου Ηλεκτοφωτισμού που αναφέρονται παρακάτω επιγραμματικά θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους ολόκληρο σύγγραμα... 
Στην φωτογραφία "χρυσό μυστρί" που είχε τιμητικά αποδωθεί στον Στυλιανό Παττακό που θεμελίωσε απίστευτο αριθμό έργων με το θρυλικό του μυστρί...


Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
Αλιάκμονος
Καστρακίου
Πολυφύτου

Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
Ερετρίας
Πτολεμαϊδος
Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
Μέγδοβα
Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
Σερβίων (Αλιάκμονος)

Κατασκευή Αεροδρομίων
Ζακύνθου
Καβάλας
Κυθήρων
Λήμνου
Μυκόνου
Πάρου
Ρόδου
Σάμου
Σκιάθου
Χίου

Αρδευτικά Έργα
Αγρινίου - Μεσολογγίου
Έβρου
Νέστου
Πηνειού Ηλείας
Σερρών

Κτίρια
Κρατικά Μέγαρα
Διοικητηρίου ΟΛΠ
Εθνικού Νομισματοκοπείου
ΕΙΡΤ
ΟΣΕ
ΟΤΕ
Πολεμικού Μουσείου
Υπουργείου Εξωτερικών

Δικαστικά Μέγαρα
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Ιωαννίνων
Λαρίσης
Πατρών

Επεκτάσεις Νοσοκομείων
Αντικαρκινικού
Βενιζελείου
Γενικού Κρατικού

Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Πατρών

Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού 

Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

Επέκτασις Οδικού Δικτύου

Εντός τού 1970 αποπερατουμένη εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών ώς συνέχεια τής εθνικής αρτηρίας Αθηνών - Κορίνθου, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.

Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

Βελτίωση και εκσυγχρονισμός λιμένων
Πολυάριθμα υπήρξαν τά έργα διά τήν βελτίωσιν καί τόν εκσυγχρονισμόν τών πολυαρίθμων - λόγω τής γεωγραφικής της δομής - λιμένων τής χώρας, ώς τής Ηγουμενίτσης, Πατρών, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.


----------------------------------

Αψυχολόγητη ενέργεια, βρετανική προσβολή σε Ελλάδα – Ολυμπισμό!

Κι ενώ είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση ίσως να είχε αρχίσει να αλλάζει λίγο την οπτική της απέναντι στην Ελλάδα, έρχεται ένα περιστατικό το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», στον ιστοχώρο της εφημερίδας την Πέμπτη (καθημερινές δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα) να ανατρέψει αυτή την πεποίθηση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη προσβολή των Βρετανών κατά των Ελλήνων. Η πρώτη ήταν όταν αποφάσισαν να βάλουν τους Έλληνες αθλητές σε ξεχωριστό κτήριο από το αρχικό, όπου είχε προγραμματιστεί, ώστε να αποφύγουν τη συνάντηση με Γερμανούς. Φοβήθηκαν μήπως οι Ελληνες και οι Γερμανοί πλακωθούν στο ξύλο. Δηλαδή μας θεώρησαν αποίκους της ζούγκλας, που δεν έχουν σχέση με πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά υποκείμενα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας τους.
Προτείνουμε λοιπόν να συμπεριφερθούμε κι εμείς ανάλογα και να μην τους δώσουμε… τη φλόγα! Εξάλλου με τη φλόγα μπορεί να μπει κατά λάθος φωτιά στο στάδιο και να καούν. Έχουν 50.000 κρεβάτια στην εντατική για εγκαύματα; Μοιάζει παράλογο; Κάτι ανάλογο με τη λογική των επιχειρημάτων που μας παρουσιάστηκαν!
Το ρεπορτάζ της συναδέλφου, Έλλης Ισμαηλίδου, είναι πολύ ενδιαφέρον, οπότε περιττεύει να προβούμε σε οποιονδήποτε άλλο σχολιασμό, απλά να αναφέρουμε ότι δημοσιεύτηκε στην κάτωθι διεύθυνση:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=453809&h1=true



Οι Βρετανοί διώχνουν την «Ολυμπιάδα» από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
Η αρχαία ελληνική τριήρης προγραμματιζόταν να πλεύσει στον Τάμεση με την Ολυμπιακή φλόγα στη διαδρομή της για το στάδιο
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες της Αθήνας και τον Ιούλιο του 2012 έμελλε να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία, καθώς θα οδηγούσε την ολυμπιακή φλόγα κατά μήκος του Τάμεση, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Από το κατάστρωμά του θα ξεκινούσε η φλόγα για την τελική της διαδρομή προς το στάδιο.
Αντί να πλεύσει «περήφανα» στον λονδρέζικο ποταμό, ωστόσο, η «Ολυμπιάς», το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που συμμετείχε στη νίκη της Σαλαμίνας, παραμένει μη αξιόπλοη και… μισοσυντηρημένη στο φαληρικό όρμο.
Αιτία είναι η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της τριήρους στην τελετή έναρξης.
«Η απόφαση ήταν όχι μόνο αναπάντεχη και αδικαιολόγητη, αλλά και απολύτως προσβλητική προς τον ελληνικό λαό», τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» η κυρία Ζορζέτ Αληθινού, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της εταιρίας «International Advantage Corporation», η οποία ανέλαβε σε συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τη συντήρηση της τριήρους και τη μεταφορά της μέχρι το Λονδίνο, όπου υπό το βλέμμα πέντε δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα έπλεε στον Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και την ελληνική σημαία λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.
«Οι διοργανωτές των Αγώνων κινητοποίησαν λυτούς και δεμένους – ολόκληρο το διπλωματικό μηχανισμό σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία – για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή της τριήρους. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελούσε όχι μόνο κορυφαίο γεγονός των αγώνων αλλά και εξαιρετικό συμβολισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει η κυρία Αληθινού.
Πράγματι, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν συνεργαστεί ποικιλοτρόπως από την αρχή της κατασκευής της τριήρους. Το 1987 Βρετανοί ναυπηγοί κατασκεύασαν για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους, σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ναυπηγούς.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι 170 κωπηλάτες που θα οδηγούσαν την τριήρη κατά μήκος του Τάμεση, φέροντας την ελληνική σημαία και την ολυμπιακή φλόγα, επρόκειτο να είναι Βρετανοί και να επιλεγούν από το περίφημο «Καταπίστευμα Τριήρους» (Trireme Trust) της Μεγάλης Βρετανίας.

Απόρριψη και υποψίες
Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, στις 20 Μαρτίου, όταν η κυρία Αληθινού έλαβε ένα email από τον Βρετανό κ. Μάρτιν Γκριν, διευθυντή τελετών για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με το οποίο ενημέρωνε την ελληνική πλευρά ότι η παρουσία της τριήρους θα έκανε το εγχείρημα «υπερβολικά δημοφιλές» και θα συγκέντρωνε «υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων», με αποτέλεσμα να προκύψουν πιθανά προβλήματα ασφαλείας.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Financial Times της Πέμπτης, ο κ. Γκριν επικαλέστηκε σε email του το ενδεχόμενο να προκύψει κυκλοφοριακό χάος στις όχθες του Τάμεση, καθώς και τον κίνδυνο οι θεατές να… πηδήξουν από τις γέφυρες του Τάμεση στην προσπάθεια τους να θαυμάσουν το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου!
«Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και προς τους Βρετανούς. Ο κίνδυνος πτώσης από τις γέφυρες και τα άλλα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέσθηκε η βρετανική πλευρά ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο», σχολίασε η κυρία Αληθινού.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα των Financial Times έλαβε δεκάδες σκωπτικά σχόλια από απλούς πολίτες που σατίριζαν την πιθανότητα «οι πολίτες του Λονδίνου το 2012 να πηδήξουν από μία γέφυρα για να δουν ένα πλοίο να περνά»!
Το κόστος αποκατάστασης της τριήρους ήταν 350.000 ευρώ, από τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί τα 150.000 για τις επισκευές που πραγματοποίησαν οι περίπου εβδομήντα Έλληνες μηχανικοί και ναυπηγοί, όταν η βρετανική πλευρά αποφάσισε να ακυρώσει το εγχείρημα.

Διπλωματικά επεισόδια και απειλές
Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το τι μέλει γενέσθαι καθώς η μισοσυντηρημένη τριήρης παραμένει μη αξιόπλοη στον φαληρικό όρμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική συμφωνία περιείχε λεπτομερή πρόβλεψη για σύγχρονα πειράματα ευσταθείας και υδατοστεγανότητας ώστε η τριήρης να καταστεί πλήρως πλεύσιμη, ενώ η ελληνική πλευρά είχε εξασφαλίσει και την απουσία οποιασδήποτε διαφήμισης στο σώμα της τριήρους, την οποία θα κοσμούσαν μόνο δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.
Όταν όλες οι παραπάνω προβλέψεις έπεσαν στο κενό, η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς ήταν εμφανής. Ειδικότερα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 17 Μαΐου, κατά την οποία βρετανική αποστολή θα ανέβαινε στην τριήρη στο φαληρικό όρμο και θα παραλάμβανε την ολυμπιακή φλόγα.

Η εν λόγω απόφαση όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συνεισφορά της τριήρους θα αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στις τελετές των αγώνων του 2012, γεγονός που καθιστά το «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά ακόμα ισχυρότερο.

«Προς στιγμήν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, να κερδίσουμε την υποστήριξη του ελληνικού και του βρετανικού λαού. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε και σε νομικό επίπεδο, καθώς η βρετανική πλευρά παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και οφείλει να λογοδοτήσει γι’ αυτό», καταλήγει η κυρία Αληθινού.

defence-point

ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! > ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος «λάδωνε» δημοσιογράφους, να πει τα ονόματά τους τώρα!

Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παράνομες συναλλαγές μεταξύ του πρώην υπουργού και δημοσιογράφων!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει αφήσει υπόνοιες και διαρροές για δημοσιογράφους που χρηματίζονταν- όχι μόνον για την πολύκροτη υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων, με τις μίζες να έχουν είτε τη μορφή μετρητών είτε ακριβών δώρων (αυτοκίνητα, διάθεση ακινήτων κ.ά.).
Ο πρώην υπουργός- σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι, μάλιστα, εξοργισμένος από το γεγονός πως οι ίδιοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο «πάρτι της μίζας», τον λοιδωρούν απροκάλυπτα από την ημέρα της σύλληψής του.
Με δεδομένο ότι οι σκιές που βαραίνουν τον δημοσιογραφικό χώρο είναι ήδη πολλές, κρίνεται αναγκαίο ο πρώην υπουργός να μιλήσει επιτέλους με στοιχεία και ονόματα- αν έχει, για τις κατηγορίες που φέρεται να έχει «υπόγεια» εξαπολύσει. Δεν μπορεί η δημοσιογραφική οικογένεια να πάρει στην πλάτη της και αυτή τη σκιά.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν δύο συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ένα στο Antinews.gr και ένα στο anergoidimosiografoi.blogspot.com, αποσπάσματα των οποίων σας παραθέτουμε.
Αntinews: «Ονόματα υπάρχουν πάρα πολλά και κανείς δε μπορεί να πει ποιοι και πόσο εμπλοκή έχουν. Κάποιοι ίσως να γνώριζαν απλά τι γινόταν στο Πεντάγωνο, κάποιοι άλλοι όχι.
Για παράδειγμα, να αναφέρουμε ότι στην πιάτσα ακούγεται ότι υπάρχει και εμπλοκή δημοσιογράφων στην υπόθεση των μιζών για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Λέγεται ότι υπάρχει η “Αγία Τετράς” της δημοσιογραφίας που έλυναν και έδεναν με τους εμπόρους όπλων».
Αnergoidimosiografoi: «Σε ποιόν γνωστό, πάρα πολύ γνωστό δημοσιογράφος ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε «μήνυμα» με άνθρωπό του, μέσα από τη φυλακή, στο οποίο του έλεγε: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος;». Οι παροίκουντες την δημοσιογραφική πιάτσα στο ιστορικό κέντρο Ακαδημίας, Βαλαωρίτου, Βουκουρεστίου, Αμερικής έλεγαν ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα οι… παρασπονδίες του εν λόγω δημοσιογράφου, ο οποίος τώρα φτύνει- όπως έλεγαν χαρακτηριστικά- εκεί που κάποτε έτρωγε με χρυσά μαχαιροπίρουνα.
Για να βοηθήσουμε λίγο, κυρίως τους παλαιότερους συναδέλφους που μπορεί να θυμούνται ότι ο περί ου λόγος είχε πέσει θύμα (;) ληστεία και τραυματισμού με μαχαίρι στο πάρκινκ δίπλα από το ναό της Αγίας Φωτεινής».
newpost

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ > Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες συνεργάτες

Με περίσσιο θράσος οι Εγγλέζοι - και επίσημα στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου Αμπνουλάχ Γκιουλ - επιμένουν στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν την Ελλάδα και το πιο τραγικό είναι ότι στην προσπάθειά τους αυτή βρίσκουν εγχώριους συμμάχους ακόμα και σε ιδρύματα που υποτίθεται ότι ασχολούνται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ.  
Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Helena Smith στην ιστοσελίδα του Guardian με τίτλο, «German 'hypocrisy' over Greek military spending has critics up in arms», (http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/19/greece-military-spending-debt-crisis?newsfeed=true) η Γερμανία και η Γαλλία αποτελούν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών συστημάτων οι οποίες όπως αναφέρει η αρθρογράφος σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου SIPRI συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους της χώρας, «No other area has contributed as heavily to the country's debt mountain. If Athens had cut defense spending to levels similar to other EU states over the past decade, economists claim it would have saved around €150bn – more than its last bailout. Instead, Greece dedicates up to €7bn a year to military expenditure – down from
a high of €10bn in 2009».


Όπως αναφέρει το άρθρο η Ελλάδα δαπάνησε τα τελευταία 37 χρόνια 216 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς. Δυστυχώς για την αρθρογράφο στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για μισθοδοσία, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, λειτουργικά έξοδα, κατασκευή υποδομών, και τέλος αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Φυσικά πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρονται αυτές οι λεπτομέρειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για δαπανάς που αφορούν μόνο την αγορά οπλικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά το ποσό των 216 δισ ευρώ κατανεμημένο σε μία περίοδο 37 ετών αντιστοιχεί χονδρικά στα 5,8 δισ ευρώ το χρόνο.
Από αυτό το ποσό η πλειονότητα των χρημάτων δαπανάται για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και 1 με 1,5 δισ ευρώ (εξαίρεση το 2007 και το 2008 που δαπανήθηκαν 2,1 δισ ευρώ) δαπανάται για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Προφανώς η Ελλάδα δεν έπρεπε να επενδύσει ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή για την άμυνά της και να ξαναγινόταν επαρχία της τουρκικής αυτοκρατορίας....
Αναλογικά με το ΑΕΠ το ποσό των εξοπλιστικών δαπανών αντιστοιχεί στο 0,3-0,5 του ΑΕΠ διαχρονικά, ποσοστό απίστευτα χαμηλό για να προκαλέσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας της οποία το ΑΕΠ από 81,7 δισ δολάρια το 1980 έφτασε τα 306,2 δισ δολάρια το 2010 παρά την μείωση που έχει υποστεί από το 2008.
Επιπλέον στο άρθρο η Helena Smith φιλοξενεί την άποψη του γνωστού «καταδιώκτη και εξολοθρευτή» των ελληνικών αμυντικών δαπανών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος με αφοπλιστικό τρόπο σαφώς «καλύτερα ενημερωμένος» από τους ειδικούς αναλυτές που διαθέτει ότι το ΠΝ δεν χρειάζεται τα υποβρύχια Type 214 γιατί αναμφίβολα τα παλαιά υποβρύχια Type 209/110/1200 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1972-1979 μπορούν να άνετα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους μετά από 40 σχεδόν χρόνια υπηρεσίας.
Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η τοποθέτηση του Θ. Ντόκου διευθυντή του παχυλά αμοιβόμενου από το ΥΠΕΞ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η «υποτιθεμένη» τουρκική απειλή οδήγησε στην διατήρηση αυτής της εξοπλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια.
Προφανώς η άποψη αυτή συμβαδίζει με την γραμμή που ακολουθεί το ινστιτούτο το οποίο πέρσι διοργάνωσε κλειστή συνάντηση στην Αθήνα με ομιλητή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου (http://www.eliamep.gr/security-regional-developments/ekdilosi-sizitisi-me-ton-ipourgo-exoterikon-tis-tourkias-k-achmet-ntavoutoglou-08032011/) ο οποίος στο βιβλίο του επισημαίνει ότι η μόνη περίπτωση για την οποία η Τουρκία θα μπορούσε να πολεμήσει θα ήταν για τα νησιά του Αιγαίου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε θα ήταν καλό να ερωτηθούν οι άκρατοι υποστηρικτές και λάτρεις της
νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής ποια είναι η θέση τους για το γνωστό casus belli το οποίο έχει αποτυπώνεται στην εφημερίδα Zaman με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, "As for Greece, with which Turkey has come to the brink of war three times in the past over territorial disputes in the Aegean, Turkey still sees any Greek attempt to extend the country's territorial waters to 12 nautical miles as a casus belli (a cause for war). Turkey and Greece are at odds over the boundaries of their territorial waters and airspace in the Aegean due to the peculiar geography of the Aegean Sea, where some Greek islands are lined up along Turkey's western coasts. In 1995, Parliament declared any unilateral attempt by Greece to extend its territorial waters to 12 nautical miles from the current six miles as a casus belli. Greece is not included in the “external threats” list either, aside from the “12 mile problem.”
http://www.todayszaman.com/news-225712-israeli-caused-instability-makes-its-way-to-turkeys-security-document.html


Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν έχει ασχοληθεί με τις απίστευτες
σπατάλες στον τομέα της υγείας, όπου ως γνωστό τα νοσοκομεία ποτέ δεν εξέδωσαν ισολογισμούς, όπου ως γνωστό κάθε χρόνο δαπανόνται δισ ευρώ σε συνταγογραφήσεις για φάρμακα τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Κανένας δεν ασχολείται με τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων των οποίων ο προϋπολογισμός έφτασε τα 20 δισ ευρώ έναντι 10 δισ ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός τους.

Μήπως τελικά αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους δημοσιογράφους δεν είναι η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα, αλλά η ενοχοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμυντικού μηχανισμού της χώρας και αν ναι για ποιο λόγο τελικά αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, μήπως γιατί
οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο αληθινός στυλοβάτης του ελληνικού κράτους απολαμβάνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ο μόνος μηχανισμός που λειτουργεί και μπορεί να προστατεύσει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
defencenet

Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη

Το χοντρό ψέμα του Παπακωνσταντίνου μεσ’ στα μούτρα μας. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Αν ήταν δικηγόρος θα είχε καταδικάσει όλους τους πελάτες του στην χείριστη των ποινών. Και αυτό γιατί δεν λέει τα κατά συνθήκη ψεύδη αλλά ψέματα χοντροκομμένα και μάλιστα για πραγματικά γεγονότα και νούμερα. Γιατί όλα αυτά; Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το πρωί μια συνέντευξη στον Ευαγγελάτο μέσω διαδικτύου στο Newsit. Πολύς κόσμος έστειλε ερωτήσεις στείλαμε και εμείς μια σαν blog. Για καλή μας τύχη ο Νίκοςέκανε την ερώτηση στον πρώην υπουργό.
Ερώτηση: Έχει μετανιώσει που ως υπουργός οικονομικών χώρας με πρόβλημα στον δανεισμό και ενόψει δανεισμού αποκάλεσε την χώρα τιτανικό; Ο ίδιος θα δάνειζε μια χώρα που ο υπουργός οικονομικών της έκανε το ίδιο; Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα το ξαναέκανε;
Απάντηση: Η χώρα πήγαινε σαν τον Τιτανικό με την κυβέρνηση Καραμανλή γιατί ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα. Τα περίφημα σπρεντ τις επόμενες 6 εβδομάδες δεν κουνήθηκαν ρούπι. Απόδειξη ότι αυτή η δήλωση άφησε την χώρα να δανειστεί.

Ο Ευαγγελάτος έκανε μόνο την πρώτη ερώτηση στον αέρα. Για την δεύτερη και τρίτη δεν τέθηκε καν θέμα και αναρωτιέμαι γιατί. Εν πάσει περιπτώσει ο υπουργός απάντησε οτι ουδέν πρόβλημα ούτε στον δανεισμό, ούτε στην δήλωση, ούτε στα σπρέντ.

Μια παρένθεση πριν την αποκάλυψη του ψέματος:
Για να γίνουν ΟΛΑ αυτά που έγιναν, έπρεπε να συμβεί το εξής: Έπρεπε να βγει με κάποιο τρόπο η χώρα από τις αγορές.
Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, γιατί έτσι βρίσκεται στον αέρα χωρίς δανεισμό, έτσι γίνεται εξαιρετικά αδύναμη, έτσι περνάνε όλα τα μέτρα πολύ εύκολα.
Βγάλτε την Γερμανία απο τις αγορές και θα δείτε: Σε 3 ώρες θα έχει καταρρεύσει.
Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της βίαιης εξόδου απο τις αγορές και προσωπικά πιστεύω οτι στο μέλλον Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου θα δικαστούν γι’ αυτό τον λόγο.


Κλείνει η παράνθεση και πάμε στο ψέμα:
Τα σπρέντ δεν κουνήθηκαν ρούπι τις επόμενες έξι εβδομάδες.
Δείτε στην φωτογραφία των ελληνικών σπρέντ δεκαετών ομολόγων το σημείο της δήλωσης και την συμπεριφορά των σπρέντ απο κει και πέρα.


Αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να υποχωρούν.

Και φρόντισε ο αρμόδιος υπουργός να τα ξανανεβάσει με μια δήλωση που σίγουρα δεν θα βοηθούσε, οπότε γιατί να την κάνει; Λες και ήθελε να βγούμε απο τις αγορές!

Γιατί εκτόξευση των σπρέντ σημαίνει αδυναμία δανεισμού και ΔΝΤ, είναι πολύ βασικό.
Συμπέρασμα;

Την ημέρα της δήλωσης, 16 Φεβρουαρίου 2010 τα σπρέντ ήταν στις 250 μονάδες και η χώρα δανειζόταν κανονικά. 8 εβδομάδες μετά, τα σπρέντ ήταν στις 950 μονάδες και η χώρα στο ΔΝΤ.

Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Με τη διαφορά ότι αυτή οδηγεί στα ειδικά δικαστήρια.
himaira.blogspot.com
olympia

Η «εύφλεκτη» ζώνη από το Καλπάκι έως το Καστελλόριζο

Έχει η Ελλάδα πετρέλαιο και αέριο; Ποια είναι η αλήθεια για ένα θέμα που ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια τα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση; Την απάντηση έχει το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων. Μια λεπτομερής απόρρητη καταγραφή όλων των ερευνών που έχουν γίνει στην ελληνική επικράτεια. Το είχαν τα ΕΛΠΕ. Το 2010, ενώ η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς του Μνημονίου, το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων περνάει στο ΥΠΕΚΑ. Η διαδικασία χρειάζεται τρεις μήνες. Το Αρχείο, που είναι συγκροτημένο από την παλαιά ΔΕΠ, τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου, βρίσκεται διπλοκλειδωμένο σε ένα κτίριο στο Μαρούσι. Εκεί το φωτογράφισαν «ΤΑ ΝΕΑ».
Ειδική επταμελής επιτροπή ορίζει την πρόσβαση στα στοιχεία αυτά. Ως υλικό θα δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τις κινήσεις του ΥΠΕΚΑ. Αυτές θα είναι σε δύο κατευθύνσεις:
Κατεύθυνση πρώτη: Ομάδα εμπειρογνωμόνων, αξιοποιώντας τα στοιχεία του Εθνικού Αρχείου Υδρογονανθράκων, προσδιορίζει τρία οικόπεδα ερευνών για να προσκαλέσει απευθείας πετρελαϊκές εταιρείες σε διαγωνισμό. Τα οικόπεδα είναι στον Πατραϊκό Κόλπο, στο Κατάκολο της Πελοποννήσου και στα Γιάννινα. Το 2011, ο Γιάννης Μανιάτης ενημερώνει σχετικά την Κυβερνητική Επιτροπή σε μια φάση που ο ωφέλιμος πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Παπανδρέου τελειώνει. Τα οικόπεδα θεωρούνται πολλά υποσχόμενα. Το Καλπάκι, ας πούμε, στα Γιάννινα, είναι κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Οι Αλβανοί έχουν βρει αέριο στο Δελβινάκι. Πρόκειται για εξαιρετικά πλούσιο κοίτασμα, 50 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορά μας. Μάλιστα οι ειδικοί λένε ότι δεν αποκλείεται «οι Αλβανοί να τραβούν αέριο από εμάς – τόσο εκτεταμένο είναι το κοίτασμα που φθάνει κάτω από την Ελλάδα».
Κατεύθυνση δεύτερη: Οι σεισμικές έρευνες. Είναι οι μόνες τις οποίες αναγνωρίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, που είναι παγερά αδιάφορες σε ευρήματα από δορυφόρο ή άλλες μεθόδους. Ενα καράβι, όπως τα τουρκικά «Σισμίκ» και «Πίρι Ρέις», ποντίζει καλώδια και προκαλεί μικροεκρήξεις. Στη συνέχεια καταγράφει ηλεκτρονικά τα σήματα από τα ωστικά κύματα. Από τη συμπεριφορά τους εκτιμάται η ύπαρξη κοιτάσματος, αν αυτό περιλαμβάνει αέριο ή πετρέλαιο και το μέγεθός του. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ιταλία, την Τουρκία ή ακόμη και την Αλβανία όπως φαίνεται από τους σχετικούς χάρτες, διακρίνεται για τη σχεδόν απόλυτη ανυπαρξία σεισμικών ερευνών. Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να προκαλέσει διαγωνισμό για σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που ξεκινάει από το Ιόνιο και καταλήγει νότια της Κρήτης. Η υποψία είναι ότι υπάρχει γεωλογικό τόξο αερίου που εκτείνεται από την Κύπρο προς την Αίγυπτο και το Ισραήλ περνώντας από Κρήτη και «κλείνει» προς Ιόνιο και Αδριατική. Μόνο που υπάρχει ένα «θεματάκι». Ο προσδιορισμός θαλάσσιας περιοχής για σεισμική καταγραφή ισοδυναμεί με κήρυξη ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
Η κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο είναι από τα σημεία τριβής με την Τουρκία. Μάλιστα η συμπερίληψη του Καστελλόριζου, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνένωση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, είναι κόκκινη γραμμή για την Αγκυρα. Οπως πάντα στο διεθνές δίκαιο και τη διπλωματία, υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία. Το πώς θα ορίσει κανείς την ΑΟΖ προς Δυσμάς ή προς Νότον, στην κατεύθυνση της Αιγύπτου, επηρεάζει το τι θα γίνει στο Αιγαίο. Κοινώς, οι Τούρκοι βλέπουν τι κάνουμε αλλού και κρίνουν τι θα κάνουμε στο Αιγαίο _ όπου, ούτως ή άλλως, υπάρχει το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων από τα οποία εξαρτάται η χάραξη ΑΟΖ. Εμείς θέλουμε δώδεκα ναυτικά μίλια και οι Τούρκοι μας αναγνωρίζουν έξι _ τα γνωστά.
Αυτός είναι ο λόγος που το καλοκαίρι του 2011 συγκαλείται τριπλή υπουργική σύσκεψη. Οικοδεσπότης, για συμβολικούς λόγους, είναι το ΥΠΕΞ. Στο τραπέζι οι τότε υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Σταύρος Λαμπρινίδης και Πάνος Μπεγλίτης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης και καμιά τριανταριά υπηρεσιακοί. Το ΥΠΕΚΑ θέλει τη συνδρομή του ΥΠΕΞ αλλά και τους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού για τη χάραξη της περιοχής από Ιόνιο προς Κρήτη όπου θα γίνουν οι σεισμικές έρευνες. Λαμπρινίδης και Μπεγλίτης είναι βλοσυροί και λένε στον Μανιάτη να προσέχει. Αλλά οι επιφυλάξεις των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας έχουν καμφθεί στην πράξη. Ο υδρογραφικός χάρτης καλύπτει 220 χιλιάδες τετραγωνικά μίλια και ουσιαστικά συμπίπτει με την ελληνική ΑΟΖ προς Δυσμάς. Οι απαισιόδοξοι λένε ότι, παρά την προσοχή που επιδείχθηκε στην περιοχή νότια της Κρήτης, «οι Αιγύπτιοι θα αντιδράσουν και θα βρούμε τον μπελά μας». Αλλά ο θαλάσσιος δρόμος για την προκήρυξη διαγωνισμού έχει ανοίξει.
inprecor

Το δόντι της Ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο που θέλουν να δώσουν στη Τουρκία, ο Γαλλικός χάρτης, η Ολυμπιακή φλόγα και η άγνωστη συμφωνία

Γράφει ο Αδαμάντινος - 1. Σε πολλούς χάρτες στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν την Ελληνική ΑΟΖ εμφανίζεται εδώ και καιρό, ότι το «δόντι» στο Καστελόριζο (βλέπετε μέσα στο πράσινο κύκλο στο χάρτη αριστερά) ανήκει στη Τουρκική ΑΟΖ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ.
Περισσότερα για το θέμα, διαβάστε στο ελληνικό ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, το οποίο γράφει Καθηγητής Πανεπιστημίου.

2. Ο χάρτης αριστερά είναι ένας χάρτης που κατάρτησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαικών Ερευνών (BEICYP) την δεκαετία του 1980 για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.
Παρατηρείστε ότι σύμφωνα με τη BEICYP που σήμερα είναι σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, το δόντι που ΔΕΝ ανήκει στην Τουρκική ΑΟΖ, όπως θα ήθελαν πολλοί φιλέλληνες ΑΟΖοασχολούμενοι, αλλά στην Ελληνική ΑΟΖ είναι ύποπτο ότι έχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων (περιοχές με πορτοκαλί χρώμα),
3. Εμείς οι Ελληνες, όσοι εχουμε ΕΝΑ ΜΟΝΟ διαβατήριο, οι Ελληνικής καταγωγής, πρέπει να έχουμε ευαισθησία στην ανάδειξη της παρουσίας του Καστελόριζου σε κάθε οικονομική διαδικασία, ώστε να στηρίζεται η ύπαρξη της ΑΟΖ του. Ειναι δε μεγάλης σημασίας το Καστελόριζο να θεωρείται μέλος του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και όχι να θεωρείται ότι είναι ορατό απο την Κρήτη ή ότι είναι ανεξάρτητο… Αυτές οι μικρες λεπτομέρειες ειναι σημαντικές για την δίκαια διευθέτηση της ΑΟΖ, υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
4. Επειδή στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πριν βγει κατι, γίνεται «ξέπλυμα» απο τα ΜΜΕ, η μετατροπή με προπαγάνδα ενος «δοντιού» της Ελληνικής ΑΟΖ απο Ελληνικό σε Τουρκικό δεν έγινε τυχαία. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, που ελπίζω να μη τη δουμε στο μελλον, γιατι είναι κατά των Ελληνικών συμφερόντων και κατα τη γνωμη μου συνιστα ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ναι μεν δεν πρέπει να πιπιλιζουμε αυτές τις λεξεις αλλα δεν πρέπει και να μη τις λέμε όταν κατι φαινεται απο μακρυά και δεδομένης της υπάρχουσας διαπλοκής.
5. Η κ. Μπακογιαννη είχε προτείνει αν θυμάμαι καλα την παραχώρηση Ελληνικού εδάφους στους Τούρκους όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, με την δικαιολογία ότι ο Τούρκος είναι κακός γείτονας και αν πάρει κατι θα ησυχάσει… Ο κάθε πολιτικός μπορεί να κανει παραχωρήσεις αλλα όχι κρυφά και πρέπει να παίρνει την ευθύνη των πράξεων του.
Ειναι λυπηρό παντως που η οικογένεια Βαρδινογιάννη υποστηρίζει πολιτικους με τετοιες απόψεις. Ελπίζω να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον, γιατι όσο πλησιάζει η Ελλάδα στον πάτο τόσο και περισσότερα πραγματα θα αποκαλύπτονται. Δεν θα υπάρξει εξαίρεση ούτε για τις Αγιες οικογένειες.
6. Ειναι λυπηρό ότι η Ολυμπιακή επιτροπή της Ελλαδας εξαίρεσε το Καστελόριζο απο τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλογας. Μέλος της επιτροπής ειναι ο σύζυγος της κ.Μπακογιάννη. Ελπίζω η επιτροπή να αλλάξει σύντομα άποψη.
Εύχομαι επίσης η οικογένεια Βαρδινογιάννη να ενισχύσει με βιομηχανικό έργο το ακριτικό Καστελόριζο (όχι μουσεια, πίστες , ομάδες, άρτον και θεάματα, κατι ουσιαστικό για την οικονομία του νησιου και να το διαχειριστεί η ίδια η οικογένεια). Εύχομαι αλλά δεν ελπίζω, γιατι είμαι πραγματιστής.
Φυσικα όσα γραφω μπορει και να είναι λάθος. Εσεις που με διαβάζετε με εχετε βρει πολλές φορές εκτός πραγματικότητας;
olympia

Αποκάλυψη: Ποιοι πληρώνουν “δημοσιογράφους” της Θράκης για “πρακτορεύσεις” και ρουφιανιλίκια;

Παρακολουθώντας την πορεία ορισμένων “δημοσιογράφων” της περιοχής μας (και τον προκλητικό τρόπο ζωής τους) πάντα απορούσαμε τι διάολο κάνουν όλοι αυτοί και όλες αυτές και από ατάλαντα τεμπελχανεία που είναι, υποαπασχολούμενοι / ες για κανένα μισάωρο στον χώρο εργασίας τους (σε τηλέφωνα και κουτσομπολιά, μην φανταστείτε πως βαράνε και γκασμά) ξαφνικά βρίσκονται με καταθέσεις με απίστευτα μηδενικά, πανάκριβα σπίτια και οχήματα, συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για ψώνια αλλά και …επισκέψεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολόγους!
Αναρωτιόμασταν πάντα αν είχαν κάποιο δέντρο που βγάζει ευρώ ή κάποια χήνα με τα χρυσά αυγά ή κάποιον “θείο” από την Αμερική που τους κάνει συνεχώς δωράκια! Κατά διαστήματα διάφορες φήμες που κυκλοφορούν πέριξ των τεμπελχανείων του κέντρου όπου όλοι αυτοί συνοστίζονται για τον πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό καφέ τους (αφού όλη μέρα στους καφέδες είναι) ανέφεραν πως οι εν λόγω συνάδελφοι και συναδέλφισες τα έχουν κάνει “πλακάκια” με τις καμία 15ρια χώρες που έχουν πολιτικά ενδιαφέροντα στην περιοχή μας (φυσικά και η Θράκη δεν είναι ελληνοτουρκική υπόθεση…) και προσφέρουν “δημοσιογραφικού” τύπου υπηρεσίες. Δηλαδή σε απλά ελληνικά ρουφιανεύουν σε προξενεία και πρεσβείες και βγάζουν τα ως προς το ζειν!
Από την μία αρνούμασταν να δεχτούμε πως αυτό είναι αλήθεια (το πρωί κάποιος ή κάποια να παριστάνει τον / την δημοσιογράφο και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας να ρουφιανεύει και να χαφιεδίζει τον κοσμάκη λες και είμαστε στην χούντα) αλλά από την άλλη οι σπιταρώνες, οι αυτοκινητάρες, οι ομαδικές συνευρέσεις (οριζοντίου τύπου) σε κρυφές γκαρσονιέρες και ξενοδοχεία και τα εξώγαμα είναι πολυέξοδα σπορ και ειλικρινά είχαμε μείνει με την απορία που τα βρίσκουν όλοι αυτοί και αυτές τόσα φράγκα και τόσα χρόνια σε όλα τα παραπάνω κάνουν πρωταθλητισμό!
Αποφασίσαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε την συλλογιστική των κουτσομπολιών που διαδίδονται εδώ κι εκεί και να δεχτούμε για την ευκολία της συζήτησης πως έστω υπάρχει κάποια υποθετική χώρα που χρειάζεται κάποιον “δημοσιογράφο” στην περιοχή μας για προπαγάνδα, παπατζιλίκια και ρουφιανιλίκια κάθε είδους αλλά και “επαφές” με το πολιτικό σύστημα για να μπαινοβγαίνει με ευκολία σε όλα τα πολιτικά γραφεία της περιοχής για τα “περαιτέρω”.
Το σενάριο όμως δεν μας καθόταν γιατί πολύ απλά εμείς προσωπικά τα εν λόγω άτομα αν είμασταν ένα μικρό μπακάλικο της γειτονιάς δεν θα δεχόμασταν να τα προσλάβουμε ούτε για να κρατάνε παρέα στα φρούτα και στα λαχανικά! Κοινώς μιλάμε για άτομα “YA TA BAZA” που όχι για πράκτορες ή προπαγανδιστές δεν κάνουν αλλά ούτε για ντελιβεράδες (ας μας συγχωρέσουν οι αυθεντικοί ντελιβεράδες που μια χαρά εργατικά παιδιά είναι) για να κουβαλάνε τις σακούλες με τα σάντουιτς που χλαπακιάζουν όλη μέρα ή τους καφέδες που πίνουν! Ειδικά ο ένας από αυτούς λόγω όγκου…
Το ερώτημα λοιπόν παρέμενε: ποια χώρα του πλανήτη (ή κάποιου άλλου πλανήτη έστω…) θα είχε τόσο χαζούς πολίτες αλλά και κυβερνώντες για να εμπιστευθεί την προπαγάνδα της και τα ρουφιανιλίκια της σε κάποιο από αυτά τα άτομα; Η σε πιο απλά ελληνικά: υπάρχουν πιο χαζοί άνθρωποι από από αυτούς και αυτές (τους “συναδέλφους” και “συναδέλφισες”) στον πλανήτη, ώστε να δίνουν λεφτά στα εν λόγω άτομα για οποιανδήποτε δουλειά εδώ και τόσα χρόνια;
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι στην Γη;;;;
Αν μη τι άλλο να πάμε κι εμείς σε κανένα …ΙΕΚ Ρουφιανιάς και Χαφιεδισμού να βρούμε και καμία δουλειά με περισσότερα αλλά προπαντός με ξεκούραστα χρήματα βρε παιδί!!!
Ειλικρινά όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα μας προβληματίζουν εδώ και καιρό αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε απάντηση. Ισως πάλι οι ανάλογες φήμες να είναι εντελώς λανθασμένες και απλές κακοήθειες ορισμένων… Ποιος ξέρει;
Δε βαριέσαι βρε αδερφέ, ας διαβάζουμε κανένα άρθρο για να περάσει η ώρα…
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανακαλύπτουν έντρομοι οτι ο Τιτανικός ήταν αληθινή ιστορία

Προσφυγή από το Ρωσικό Fund Energy για Αποκλεισμό του από τον Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ

To ρωσικών συμφερόντων Fund ENERGY, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του και επικαλούμενο την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, προσέβαλε χθες την απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με την οποία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΔΕΠΑ. Το Fund, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του στην Αθήνα, ζητά είτε να ακυρωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, είτε να ανακληθεί η παράνομη και αναιτιολόγητη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ περί αποκλεισμού του.

Συγκεκριμένα το Fund ENERGY θεωρεί ότι, μέχρι σήμερα, υπήρξε αδιαφάνεια στις διαδικασίες του διαγωνισμού και επομένως έλλειμμα στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Ζητά την αξιολόγησή του με ίσους όρους με τους υπόλοιπους
συνυποψηφίους του, ώστε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να προκύψει το μεγαλύτερο όφελος για τους Έλληνες πολίτες και το Δημόσιο.
Το Fund ENERGY δηλώνει ότι κατέθεσε νομίμως και εμπροθέσμως εγγυητικές επιστολές των τραπεζών CREDIT SUISSE
KAI HYPOSWISS, συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητά του και
επομένως ζητά σήμερα αποκατάσταση της ισονομίας προς όφελος πάντοτε του διαγωνισμού και του δημόσιου συμφέροντος.
Το Fund ENERGY επιθυμεί να επιβεβαιώσει τη σταθερή απόφασή του να προχωρήσει σε μακροχρόνιες, αλλά και στρατηγικής επιχειρηματικής σημασίας, επενδύσεις στην Ελλάδα τις οποίες είναι αποφασισμένο να φέρει εις πέρας κατά τρόπο επωφελή για τον ελληνικό λαό, με την υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένη τεχνογνωσία και χρηματοπιστωτική ικανότητα που διαθέτει.
Αναφέρει σχετικά ότι κύριο μέλημα και οδηγός στην προσπάθεια είναι η απασχόληση πολλών εργαζομένων και η ανάπτυξη των υποδομών, των φυσικών πόρων και κάθε άλλης πηγής ενέργειας. Επίσης τονίζει ότι η πορεία του Fund ENERGY και οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία σε πολλές χώρες αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Το Fund ENERGY αξιώνει να τηρηθούν οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της ασφάλειας δικαίου και
να μη διασαλεύεται η εθνική και ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αποφασισμένο να προασπίζεται τα συμφέροντά του και τη φήμη του. ( energia.gr )


exomatiakaivlepo

Κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείο Xinhua > Tο Ιράν δεν έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του διεθνούς κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua, το Ιράν δεν έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο στην Ελλάδα και την Ισπανία!Το κινεζικό πρακτορείο επικαλείται το ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο ISNA και συγκεκριμένα δηλώσεις του Μοχσέν Καμσάρι, υπευθύνου διεθνών σχέσεων της κρατικής εταιρίας πετρελαίου του Ιράν (National Oil Company), ο οποίος αναφέρει ότι η εταιρία δεν έχει λάβει οδηγίες να σταματήσει την εξαγωγή πετρελαίου προς τις δυο χώρες, παρότι έχει σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Ενδεχομένως να είναι η αρκετά συνήθης τακτική του «κρύου ντουζ» από την πλευρά; Των Ιρανών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προειδοποιούν εμμέσως για τις συνέπειες όσους σχεδιάζουν να στραφούν εναντίον τους συντασσόμενοι με τις κυρώσεις της Δύσης… Το μόνο βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να μην αντιλαμβάνονται ότι πέραν των διαφορών σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής η στάση του ελληνικού λαού απέναντί τους είναι πολύ θετική και ο σεβασμός στον πολιτισμός τους μεγάλος.

defence-point

Χάκερ τίναξαν στον αέρα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

σχόλιο ID-ont: Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύαμε τι υπέστη ένα από τα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην Αμερική (βλ: Νεότερες Πληροφορίες: 500.000 αρχεία ασθενών και 280.000 αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν κλαπεί από το Medicaid. και To Medicaid παραβιάστηκε (χακαρίστηκε). Εκλάπησαν πάνω από 181,000 αρχεία πολιτών και 25,000 Κωδικοί Κοινωνικής Αφάλισης (SSNs).). Σε αυτές τις αναρτήσεις - αλλά και παλαιότερα - είχαμε εκφράσει την απορία μας, εάν αυτές οι παραβιάσεις μπορεί να συμβούν και σε Ευρωπαϊκά Συστήματα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Στην Ελλάδα μέχρι και δικαστήριο έχει γίνει που απέδειξε ότι η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση έχει πρόβλημα ασφαλείας (βλ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τρύπια η ασπίδα εναντίον της υπερσυνταγογράφησης.)
Σήμερα διαβάζουμε ότι παραβιάστηκε (χακαρίστηκε) η Ελληνική Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση! Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι καταχωρήθηκαν 1,5 εκ πλαστές συνταγές εκείνη την ημέρα. Και πως ξέρουμε εμείς ότι δεν εκλάπησαν ταυτόχρονα και 1,5 εκ πραγματικές συνταγές που πιθανόν είναι αποθηκευμένες στο σύστημα;
Έλεος πια με τα ηλεκτρονικά φακελώματα. Γιατί δεν μας προστατεύει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ); Στο φινάλε όσοι θέλουν να τους κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα ας είναι στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και όπου αλλού θέλουν. Εμείς που δεν θέλουμε γιατί να υφιστάμεθα όλες αυτές τις ηλεκτρονικές φυλακές-σουρωτήρια;

www.in.gr: Χάκερ που εισέβαλαν τη Μεγάλη Παρασκευή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καταχώρησαν 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές στη βάση δεδομένων.
Έρευνα του υπουργείου Υγείας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έδειξε ότι στις 6 Απριλίου υπήρξαν 1.500.000 καταχωρήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα.

Αυτός ήταν και ο λόγος της ταλαιπωρίας που υπέστησαν εκείνη την ημέρα ασφαλισμένοι και γιατροί, οι οποίοι αδυνατούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τους υπεύθυνους αναζητά τώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στην μάχη;

Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ…επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας. Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!!!
Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.

Η Κίρτσνερ εθνικοποιεί το πετρέλαιο της Αργεντινής - Ανησυχούν οι Ισπανοί

Την εθνικοποίηση του 51% της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Αργεντινής, της YPF, ανακοίνωσε χθες η Πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρτσνερ, με στόχο τον περιορισμό των εισαγωγών καυσίμων. Όπως είπε η κεντροαριστερή Κίρτσνερ, η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη καθώς η πετρελαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από την ισπανική Repsol, δεν συγκινήθηκε από τις πολύμηνες πιέσεις της κυβέρνησης που ζητούσε από την εταιρεία να αυξήσεις τις επενδύσεις και την παραγωγή της.

«Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική από την YPF – να εξαντλεί τις πετρελαιοπηγές μέχρι τελευταίας ρανίδας, να μην πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και να μην κάνει ουσιαστικά καμιά επένδυση – στο τέλος η χώρα δεν θα έχει βιώσιμο μέλλον, όχι επειδή δεν έχει φυσικούς πόρους, αλλά εξαιτίας της πολιτικής των εταιρειών», τόνισε η Κίρτσνερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα απαλλοτριώσει το 51% της YPF, και θα δώσει έμφαση στην εντατικοποίηση των ερευνών για νέα κοιτάσματα και τη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της YPF έπεσε κατακόρυφα ενώ Ισπανία και Ευρωπαϊκή Ένωση επέκριναν την Αργεντινή για τις κινήσεις της. Η ισπανική κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε ότι θα «υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα» της.

iefimerida

Αντι-έκθεση…τέχνης μέσα στα μούτρα των πρακτόρων του Προξενείου!

Νέα τουρκο-πρόκληση…ελληνοτουρκικής φιλίας στην Κομοτηνή, με παρούσα φυσικά όλη την αφρόκρεμα της τουρκόφρονης μειονοτικής ηγεσίας, αλλά και με εκπροσώπους του περιφερειάρχη και του δημάρχου (που ωστόσο οι διοργανωτές ξέχασαν ακόμη και να τους…προσφωνήσουν)! Αυτή τη φορά πάντως τα όργανα του Προξενείου πήραν απάντηση από τη νεόδμητη…«Κίνηση Προστασίας της Τέχνης από το Τουρκοελληνικό Σουργελιστάν»!
Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της απερινόητης μπούρδας που κάποιοι ονομάζουν «ελληνοτουρκική φιλία», παίχτηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή. Διοργανωτές υπήρξαν ο «Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας» και επίσης το…τουρκικό προξενείο Κομοτηνής (μέσω του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» και της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»), που φαίνεται ότι πλέον πέραν της νοημοσύνης μας, έχουν πάρει για τα καλά την απόφαση να εκτελέσουν εν ψυχρώ και την…Τέχνη. Τη φορά αυτή, βλέπετε, η…ελληνοτουρκική προσέγγιση περιλάμβανε έκθεση ζωγραφικής στη Λέσχη Κομοτηναίων (11-4-2012, ανήμερα Μ.Τετάρτης) με θέμα «Η Τέχνη ως όχημα πολιτιστικής συνεργασίας στους γείτονες» (γουάου!) και με έργα (λέμε τώρα!) των Φουσούν Σουκά, Σοφίας Εκμεκτσή, αλλά και ετέρων “καλλιτεχνών”. Στα εγκαίνια μετείχαν αρκετοί Τούρκοι επίσημοι, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μπουρχάν Κουζού, ο βουλευτής Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αλλά βέβαια και ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, μαζί με τους υποπρόξενους Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ.
Παρούσες όμως ήταν ασφαλώς και άπασες οι ντόπιες πρακτοράντζες της Τουρκίας, όπως ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» (BTAYTD) Ερκάν Ρουσέν, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ (και νυν υποψήφιος της Μητσοτάκαινας) Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB) – και επίσης δημοτικός σύμβουλος – Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του (παράνομου) «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν, ο αντιδήμαρχος (με το ΠΑΣΟΚ) Ριτβάν Μολλά Ισά, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκή Σαλίμ και πολλοί πρόεδροι και διοικούντες «πολιτιστικών» τουρκοσυλλόγων.
Η χλευαστική μας αντίδραση απέναντι στις προξενικές γελοιότητες
Αυτή τη φορά όμως αυτά τα γελοία σαλιαρίσματα που τόσο προκλητικά πραγματοποιεί μέσα στα μούτρα μας το οσφυοκαμπτικό καθεστώς των ελληνέζων νενέκων με την Τουρκία, δεν έμειναν αναπάντητα. Γιατί στα εγκαίνια της νέας ελληνοτουρκικής προπαγανδιστικής σαχλαμάρας βρεθήκαμε κι εμείς, απαντώντας φυσικά όχι με ακρότητες και φωνές, αλλά με τον τρόπο ακριβώς που της άξιζε: με σαρκασμό και χλεύη. Είκοσι περίπου άτομα σταθήκαμε στη σειρά ακριβώς απέναντι από τον χώρο της Λέσχης (και όσο μπορέσαμε βεβαίως να πλησιάσουμε, εξαιτίας των πανικόβλητων αστυνομικών – ε, τους έχουμε παλαβώσει πια τους καημένους με τις ακτιβιστικές μας δράσεις, είτε πρόκειται για αντιμνημονιακό σαματά στις παρελάσεις απέναντι στους κατοχικούς…πεταλωτήδες, είτε για ενέργειες κατά του τουρκοπροξενικού φασισμού) και πραγματοποιήσαμε μία ιδιόμορφη πικετοφορία, έχοντας κρεμάσει στους λαιμούς μας πλαστικοποιημένα αντίγραφα ζωγραφικών πινάκων (εμπνευσμένων από το 1821), όπως του Ντελακρουά, του Λανσάκ, του Λιπαρίνι, του Φούτς, του Κραζάισεν, του Σέφερ αλλά και των δικών μας Λύτρα, Βρυζάκη, Θεόφιλου και Γύζη. Ουσιαστικά δηλαδή πραγματοποιήσαμε κι εμείς μία 2η έκθεση στον δρόμο – και μάλιστα εμείς με πραγματικά έργα τέχνης και όχι με γελοίες καρικατούρες σαν κι εκείνες που κρέμασαν στους τοίχους οι κυρίες Σουκά και Εκμεκτσή. Ο πραγματικός χλευασμός όμως ολοκληρώθηκε με το κείμενο που μοιράσαμε στους περαστικούς και το οποίο έγραφε τα εξής:
«Επειδή έχουμε ως πολίτες κουραστεί με τις αφόρητες γελοιότητες, τις υποκρισίες και τις αθλιότητες του τουρκοελληνικού ψευτοδιαλόγου, δεν θα αντιτάξουμε λογικά συγκροτημένη επιχειρηματολογία στη νέα παράσταση που ήρθε στην πόλη μας.
Στο καταγέλαστο αυτό μπουλούκι, που δεν ντρέπεται να επικαλείται και την Τέχνη για τη δυσώδη στοχοθεσία του, όπως και στο άλλο μπουλούκι που παριστάνει το…φιλότεχνο κοινό, λέμε μία κουβέντα μονάχα: η Τέχνη δεν είναι εργαλείο άσκησης οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά συνιστά έκφραση της πιο βαθειάς ανθρώπινης ουσίας.
Όσο για τον διοργανωτή Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας – καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή – απαντούμε στην αποψινή έκθεση και στο μεθαυριανό του συνέδριο (για τις «ιστορικές μας σχέσεις») μόνον εικαστικά: Εσείς με τη Σουκά κι εμείς με τον Ντελακρουά!
«ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΙΣΤΑΝ» (10-4-2012, Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου)
Έντονος ο τούρκικος εκνευρισμός από την κίνησή μας
Το ακόμη πιο ωραίο ήταν όμως ότι ένας εξ ημών κατόρθωσε να μπει και μέσα στην αίθουσα της Λέσχης, όπου πραγματοποιούνταν η (αυτοφερόμενη ως) έκθεση τέχνης, βρέθηκε μάλιστα φάτσα με τον πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς και του έχωσε κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα το παραπάνω φυλλάδιο. Παρά τις προσπάθειες πάντως των σωματοφυλάκων του να τον απομακρύνουν, αρνήθηκε να φύγει (με…επιχειρήματα του τύπου ότι «η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό», κλπ), ενώ μοίρασε και σ’ αυτούς φυλλάδια. Αποχώρησε μόνος του αργότερα, αφού πρώτα περιδιάβηκε την αίθουσα και φωτογραφήθηκε από τους δημοσιογράφους. Το συμβάν εκνεύρισε πολύ τον πρόξενο, που (όπως μάθαμε αργότερα) έκανε διάβημα διαμαρτυρίας για το ότι δεν…προσήχθη στην Ασφάλεια ο «εισβολέας». Προφανώς, πολύ θα ήθελε ακόμη και να μας συλλάβουν, επειδή τολμήσαμε και μόνο να…αναπνεύσουμε δίπλα της, η εν λόγω αρχιπρακτοράντζα της ΜΙΤ, που – ελέω της ραγιάδικης στάσης των τοπικών αρχών – έχει μάθει να συμπεριφέρεται σαν αυτοκράτορας και ξέχασε πως σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δεν θα ήταν παρά ένας άσημος διπλωματίσκος 16ης διαλογής.
Πέραν αυτού πάντως, και γενικότερα η αντι-έκθεσή μας έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων προκάλεσε εκνευρισμό, όπως φάνηκε και στα σχόλια της προέδρου του «Ελληνοτουρκικού Συλλόγου Φιλίας» Καδριέ Εσρά Αϊγκούν. Παίρνοντας τον λόγο μετά τους Τούρκους βουλευτές Κουζού και Μουεζίνογλου, που αναλώθηκαν στη γνωστή γελοιολογία περί της παροιμιώδους ελληνοτουρκικής φιλίας, η εν λόγω είπε τα εξής: «Καλωσορίζω όλους όσους πιστεύουν στην ελληνοτουρκική φιλία και ήρθαν εδώ. Εμείς το πιστεύουμε, εμείς θα συνυπάρξουμε, ώστε αυτή η ιστορία να προχωρήσει…Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες αιρετούς που βρίσκονται εδώ καθώς και όλος όσους συνέβαλαν σε αυτή την έκθεση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόξενο κύριο Μουσταφά Σάρνιτς διότι μας ενθάρρυνε. Με την δική τους βοήθεια ήρθαμε εδώ. Φυσικά θα υπάρχουν και παράφωνοι ήχοι, αλλά εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι εδώ αναπνοές. Όχι οι άνθρωποι έξω. Είναι σημαντικό να μπορέσει να γίνει κάτι. Και αυτό δεν είναι να σπιλώνονται αυτά που γίνονται¨
Ανάλογα όμως ήταν τα σχόλια και του αξιότιμου κυρίου Ταχσίν Ιλχάν, διευθυντή της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», που μάλλον “χαλάστηκε” για το ότι βρέθηκαν έστω 17-18 άτομα να αντιδράσουν στον «Άνεμο ελληνοτουρκικής φιλίας», όπως τιτλοφορούσε το κωμικό του δημοσίευμα, και να διασώσουν βεβαίως την τιμή της πόλης (εν πλήρη αντιθέσει φυσικά με τον εκπρόσωπο του περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, που βρίσκονταν μέσα και τους οποίους ξέχασαν καν να τους προσφωνήσουν οι Τούρκοι διοργανωτές – ε, τόσος…σεβασμός προς τις τοπικές αρχές μέσα στην ίδια Ελλάδα – και μόνο μετά από τη διόρθωση του πρόξενου Σάρνιτς μπήκαν στον κόπο να ψελλίσουν δυο λόγια επανόρθωσης). Όπως έγραψε λοιπόν, «την ώρα που μέσα στην αίθουσα γινόταν η έκθεση, βρίσκονταν οι καλεσμένοι και λέγονταν ωραία λόγια από αυτούς που πιστεύουν στην ελληνοτουρκική φιλία και θέλουν να πορευτούν σε αυτό το δρόμο, έξω μπροστά στα μάτια της αστυνομίας μια ομάδα περίπου 15 ατόμων διαμαρτύρονταν για την ελληνοτουρκική φιλία. Μάλιστα ένας από τους διαδηλωτές φάνηκε ότι έφτασε μέχρι δίπλα στον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς και στους καλεσμένους. Επικεφαλής όλων αυτών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ¨Σπάρτακος¨ στον δήμο Κομοτηνής Νεκτάριος Δαπέργολας και ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας «Αντιφωνητής» Κώστας Καραΐσκος, οι οποίοι επιχείρησαν κρεμώντας στο λαιμό τους κείμενα και φωτογραφίες ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, να επισκιάσουν αυτό το ωραίο περιβάλλον».
Μετά απ’ όλα αυτά, εμείς αρκούμαστε απλώς να θυμίσουμε και πάλι ότι αυτά που στρέφονταν κατά της…Τουρκίας και του τουρκισμού, δεν ήταν παρά το παραπάνω ειρωνικό μας κείμενο και οι φωτογραφίες από έργα τέχνης του Ντελακρουά, του Λιπαρίνι, του Γύζη, του Βρυζάκη και άλλων αναγνωρισμένων Ευρωπαίων και Ελλήνων ζωγράφων. (Το αναφέρουμε απλώς για να δείτε τι ψευτιές γράφουν για να φανατίζουν τους αναγνώστες τους όλοι αυτοί οι δημοσιογραφούντες τζουτζέδες του προξενείου)…
Περαιτέρω, θεωρούμε χρήσιμο να διευκρινίσουμε πως κάθε άλλο παρά ενάντιοι είμαστε στην ελληνοτουρκική φιλία γενικά. Απλώς είμαστε ενάντιοι στη…συγκεκριμένη φιλία, ειδικά. Με άλλα λόγια, αμφισβητούμε τη φιλία του…λύκου για το πρόβατο και – δεδομένης της προκλητικά εχθρικής και επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας στη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο – θεωρούμε τέτοιου είδους δραστηριότητες ως κωμικό φερετζέ που μόνο κάτι διανοητικά ανάπηρους μπορούν να πείσουν.
Τέλος, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι φυσικά και δεν αρνούμαστε το δικαίωμα οιουδήποτε να πραγματοποιεί εκθέσεις ζωγραφικής, ακόμη κι αν αποτελεί τον…στυγερότερο (ή και κωμικότερο) βιαστή της Τέχνης. Ακόμη κι αν λέγεται θεια-Σουκά ή κυρα-Εκμεκτσή. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε και αποτελεί δικαίωμα του καθενός να λερώνει τους τοίχους οποιασδήποτε γκαλερί ακόμη και με τις γελοιωδέστερες κοπριές, που θα τις βαφτίζει…καλλιτεχνικά έργα. Από τη στιγμή όμως που οι εν λόγω κοπριές θα χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται άλλοι σκοποί και για να παίζουν κάποιοι εν ου παικτοίς, εμείς θα είμαστε απέναντι, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Να τα θυμάται όλα αυτά το φασιστικό σκυλολόι του τούρκικου προξενείου και άπαντα τα τουρκόφωνα ή ελληνόφωνα γιουσουφάκια του…
Ν.Δαπέργολας
Διαχειριστής του ιστολογίου
proxeneio-stop

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κλπ. Λέτε να τους παρέσυρε ο δαιμόνιος Άκης; Βρε τα καημένα…

Αυτούς φέραμε πάλι για να κυβερνήσουν. Αυτή είναι η δύναμη της διαπλοκής. Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα τέλος στην δικτατορία των διεφθαρμένων. Δείτε αυτό που δεν θα σας δείξει κανένα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής.
20120416-194939.jpg


20120416-195109.jpg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...