Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ > "Ασκούμαστε με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε διάφορα σενάρια μάχης"...

Το ρωσικό Ναυτικό επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου του την κοινή άσκηση του ΠΝ και του ρωσικού αποβατικού στο Αιγαίο που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλωτάρχη Вячеслав Трухачев "Ένα από τα σενάρια της άσκησης που πραγματοποιούν τα 2 πλοία είναι η παρακολούθηση των πολιτικών αεροσκαφών και η αντιδράσεις σε περίπτωση ασύμμετρων απειλών καθώς επίσης και η καταστροφή χαμηλά ιπτάμενων στόχων.


Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης, σε ασκήσεις ελιγμού μάχης , επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών" κατέληξε ο Ρώσος αξιωματικός.
Tην δήλωση την μετέδωσε το Ria Novosti και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο μια άσκηση που δεν μπορεί να θεωρηθεί μείζονος στρατιωτικής σημασίας λόγω χαμηλου επιπέδου εμπλοκής μονάδων (από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η πυραυλάκατος "Δανιόλος" και ένα ελικόπτερο), αλλά φαίνεται ότι από πολιτικής σημασίας ήταν πολύ σημαντική για την Μόσχα.
Το ρωσικό αποβατικό σκάφος Νοβοτσερκάσκ, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσε στον Πειραιά για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό.

defencenet

7 σύλλογοι διαμαρτύρονται έξω από τον ΑΝΤ1 για τα τουρκικά σήριαλ

Διαμαρτυρία διοργάνωσαν εφτά σύλλογοι και ενώσεις Μικρασιατών, Κυπρίων και Κωνσταντινουπολιτών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στο Μαρούσι. Ο προαύλιος χώρος, μπροστά από το κτίριο του σταθμού, στις 19:30 πλημμύρισε με διαδηλωτές οι οποίοι κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα. Είπαν και τον Εθνικό Ύμνο...

"Όταν ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τον Σουλεϊμάν, σκέφτομαι ότι στην καταστροφή της Σμύρνης έχασα τον παππού μου. Μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση..." λέει στο zappIT ο Χρήστος Κάζος, Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών.



defencenet

Ρωσικό αποβατικό στον Πειραιά

Το ρωσικό αποβατικό σκάφος Νοβοτσερκάσκ, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσε στον Πειραιά για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό. Ταυτόχρονα έλαβε μέρος σε κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες με τη χώρα μας. Άγημα του πλοίου απέδωσε τιμές στο ρωσικό νεκροταφείο, όπου βρίσκονται οι τάφοι Ρώσων ναυτικών που έζησαν και πέθαναν στην Ελλάδα κατά τον ρωσικό εμφύλιο. Η μπάντα του Στόλου στον οποίον ανήκει το πλοίο έδωσε συναυλία στην κεντρική πλατεία του Πειραιά.


defence-point

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης να δώσουν την λίστα Λαγκάρντ στην δημοσιότητα για να δούμε αν συμπίπτουν τα ονόματα με του Ηοtdoc

Eπειδή η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται πίσω από πάσης φύσεως λίστες, επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι θα μας ξημερώσει μετά τις αμερικανικές εκλογές, επειδή ο πλανήτης ολόκληρος είναι μια κινούμενη άμμος οφείλουν τώρα οι κ.κ Βενιζέλος και Σαμαράς να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα την λίστα Λαγκάρντ που έχασε ο Παπακωνσταντίνου λες και πρόκειται για κλειδιά του σπιτιού του. Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα την λίστα Λαγκάρντ- με την επισήμανση ότι οι αναφερόμενοι δεν είναι αυτονόητα ένοχοι- για να την συγκρίνουμε με εκείνη του Ηοtdoc και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Καλούμε τον Κουβέλη να πιέσει σ’ αυτή την κατεύθυνση τους δύο συγκυβερνώντες διαφορετικά θα βαδίζουμε μόνοι, απαξιωμένοι και έρημοι στα βαλτόνερα της εγχώριας διαφθοράς.
Η επίσημη κυβέρνηση του κράτους οφείλει να δώσει την λίστα στη δημοσιότητα και να μας πει σε ποιες ενέργειες προέβη για να την αξιοποιήσει. Η μη αξιοποίηση της λίστας και η επιχειρηματολογία του Διώτη ότι δεν «νομιμοποιείται» προσβάλλει και την ίδια την σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ από την οποία περιμένουμε βοήθεια με χέρια (και πόδια) ανοιχτά.
Να πουν ο Διώτης, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς , ο Καπελέρης και ο Κουβέλης στην Χριστίνα ότι πήρες την λίστα παράνομα κι εμείς που είμαστε νομιμόφρονα παιδιά αρνούμαστε να την αξιοποιήσουμε και έχουμε να σου πούμε ότι είσαι μια παλιοπατσαβούρα…
Όσο η επίσημη κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει ας ετοιμασθεί να φάει ένα ηχηρό χαστούκι από την Λαγκάρντ και κάποιοι Έλληνες πολιτικοί να μην τολμούν να πατήσουν το πόδι τους στις ΗΠΑ.

kourdistoportocali

Αυτό είναι το email που αποστέλλουν οι ΔΟΥ για τις οφειλές

Μπορείτε να αναρτήσετε το παρακάτω

Ευχαριστώ

Ουκ έχεις να λάβεις εκ του μη έχοντος

Σήμερα μου απέστειλαν το πιο κάτω e-mail από τη ΔΟΥ που ανήκω.

Μακάρι να είχα να σας πληρώσω αλλά μ αυτά που βγάζω ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ..ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ 3 ΜΗΝΕΣ.

Πρόσκληση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Αποδέκτης: , Username:
Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 26/10/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμη/ες δόση/εις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και σας καλούμε να προβείτε στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας προκειμένου:
  1. Να μην επιβαρύνεστε με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής (1% για κάθε μήνα καθυστέρησης).
  2. Να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Α.Φ.Ε.).
  3. Σε περίπτωση που είστε επιτηδευματίας να μπορείτε να θεωρήσετε Βιβλία και Στοιχεία (Κ.Β.Σ.) εφόσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.
Για τις συγκεκριμένες οφειλές σας, για τις οποίες σας έχει ήδη αποσταλεί ατομική ειδοποίηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp προκειμένου να έχετε άμεση πληροφόρηση για το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η βεβαίωση των οφειλών σας.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε άμεσα στη Δ.Ο.Υ., όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας, ή σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Ο.Υ σας διευκολύνει.
Σε περίπτωση που έχετε τακτοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση:
For_sym@gsis.gov.gr
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
 
Αγανακτισμένος
 

Πράβδα: Η Ρωσία μπορεί να κάνει Ελλάδα ευημερούσα μέσα σε ένα χρόνο

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε. “Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα,” ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.


«Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα εδώ και χίλια χρόνια, και φυσικά, δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Σαββίδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μόλις μια ιστορική ευκαιρία για να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. “Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός), συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Αθήνα δεν έθεσε το ζήτημα», είπε ο Σαββίδης.

Γιατί δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη; Ο Γερμανός πολιτικός του CDU, Armin Laschet, προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ “μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια της και το σενάριο συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε στο Reuters ο Laschet. “Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κίνδυνο εδώ από ότι, ένα απλό ερώτημα αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια του σχεδίου διάσωσης της ΕΕ».

Ωστόσο, παρά την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδας, ρωσικές επενδύσεις στο έθνος που επλήγη από την οικονομική κρίση αυξάνονται. Πρώτα, ο τουρισμός που ο Σαββίδης αποκάλεσε “”the oil pipe of Greece.”

Ο Ελευθέριος Μελετίδης, ένας ξενοδόχος στην περιοχή του Αγίου Όρους, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή έχει δεκαπλασιαστεί από το 2002. “Η ρωσική αγορά είναι τεράστια. Οι Ρώσοι ορθόδοξοι, αγαπούν την Ελλάδα. Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος είναι το κλειδί, καθώς οι Ρώσοι είναι πολύ θρήσκοι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Έλληνες.”
Σύμφωνα με το Ρωσο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία – 1,7 εκατομμύρια άτομα το περασμένο έτος – αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα – περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 7 % των Ρώσων έρχονται με μια ευχή να αγοράσουν ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, πέρυσι υπήρχαν 31.000 τέτοιες συναλλαγές καταχωρημένες. «Οι Ρώσοι έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση γης, επιχειρήσεις και ακίνητων», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει οκτώ ξενοδοχεία σε τέσσερα χρόνια. “Αλλά οι Ρώσοι είναι σκληροί διαπραγματευτές. Ξέρουν ότι η αγορά είναι σε ύφεση και ως εκ τούτου ζητούν έκπτωση 30 % για τα πάντα, που αγγίζουν το ενδιαφέρον τους”, πρόσθεσε.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά ακινήτων δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων – καταλαμβάνει μόνο την 15η θέση. Το 2ο Ελληνικό-Ρωσικό φόρουμ για την ακίνητη περιουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24 Οκτ.2012, παρουσίασε τους ακόλουθους αριθμούς. Οι Ρώσοι προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ιταλία (35 %), στη Βουλγαρία (15 %), στις ΗΠΑ (12 %), Τσεχία (9 %), την Ισπανία (8 %), Τουρκία (3 %), έγραφε η Ελληνική Imerisia.gr
Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χρηματιστηριακών εταιρείιών της Ρωσίας , Άννα Lupashko, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, ρωσικά πελάτες αναζητούν ακίνητα που κυμαίνονται από 100 έως 200.000 ευρώ για προσωπική ψυχαγωγία. Περιέγραψε έναν μέσο Ρώσο επενδυτή. Είναι ένας επιχειρηματίας ηλικίας 30-45, παντρεμένος, με παιδιά, κάνοντας συμφωνία για πρώτη φορά. Αυτός ή αυτή θέλει να δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια (56 %).
Οι Ρώσοι επίσης να αναζητήσουν ένα ήπιο κλίμα (71 %), φιλική διάθεση των ανθρώπων (44 %) και επενδυτικές ευκαιρίες (40 %). Όλα αυτά μπορούν να τα βρουν στην Ελλάδα. Εκτός από τον τουρισμό και την ακίνητη περιουσία, η ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμη να επενδύσει στην υποδομή και τη βιομηχανία της χώρας. Για την εφαρμογή των συστάσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί μεγάλο βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας, ώστε να αναπληρωθεί ρευστότητα. Ρώσος επενδυτής έχει αγοράσει μερίδιο ελέγχου στην υπό κρατικό έλεγχο γαλακτοκομείο Δωδώνη και ένα συγκρότημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Gazprom ενδιαφέρεται για την αγορά της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Το Ρωσικό μονοπώλιο Σιδηροδρόμων ενδιαφέρεται για την αγορά του ΟΣΕ.
Παρά την ένταξη της Ελλάδα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η φιλία της χώρας με τη Ρωσία έχει πολλά χρόνια καλής παράδοσης. Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας διπλωμάτης και υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας, εξελέγη το 1827 ο πρώτος Πρόεδρος της Ελλάδας (μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία).
Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – 1829 χρόνια, το “ρωσικό κόμμα” που αντιπροσωπεύονταν από Πελλοπονήσιους, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων στην ξηρά. Η επιρροή της Ρωσίας δεν έχει χαθεί στις περιοχές όπου η Ρωσία πολεμούσε εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η επιρροή μεγαλώνει μέσω επενδύσεων τόσο από ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη αν η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση γι ‘αυτό. Lyuba Lulko, Pravda.Ru


Μίνι κραχ στο χρηματιστήριο!

Απώλειες σχεδόν 5% για τον γενικό δείκτη στις 831 μονάδες. Οι επενδυτές φαίνεται να αποτίμησαν τις πληροφορίες για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης της ελληνικών τραπεζών, όπως διαρρέονται, γι’ αυτό και οι τραπεζικές μετοχές κάνουν βουτιά άνω του 10%.

Από την άλλη, η νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δημιουργούν εκ νέου αρνητικό κλίμα. Φυσικά, σκεφτείτε πόσοι και πως κέρδισαν καλλιεργώντας προσδοκίες ότι το χρηματιστήριο θα «πιάσει» τις 900 μονάδες, ακόμα και τις 1.000!

Η Ρωσική Εκκλησία καλεί τους Ορθόδοξους να την στηρίξουν

Η ρωσική εκκλησία διώκεται από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους υποστηρίζει ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας. «Αχαλίνωτη καταδίωξη» σε βάρος του καταγγέλλει ότι δέχεται το Πατριαρχείο Μόσχας, κάνοντας έκκληση στους Ορθοδόξους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους να στηρίξουν την Εκκλησία της Ρωσίας στην δοκιμασία που διέρχεται. Σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του θεωρούμενου υπουργού Εξωτερικών του Πατριαρχείου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα προς τους Ορθοδόξους Προκαθημένους χαρακτηρίζονται ως φαινόμενα καταδίωξης όσα συνέβησαν στο Ναό του Σωτήρος με το συγκρότημα Pussy Riot… μαζί με καταστροφές μνημείων και σταυρών, απειλές κατά κληρικών και επιθέσεις κατά του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δείχνει να εκπέμπει για πρώτη φορά μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού σήμα κινδύνου, καθώς ζητάει την στήριξη των Ορθοδόξων για μια σειρά ανησυχητικών γεγονότων, τα οποία, όπως δηλώνει, καλλιεργούνται από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους εντός και εκτός Ρωσίας.

Ενδέχεται να μη συνέλθει ποτέ η μικρή Μυρτώ > ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο Κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

Σκληρή μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο. Όπως ανέφερε ο πατέρα της άτυχης κοπέλας, εκείνη δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Ο κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής», πως η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης αν και δυστυχώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επανέλθει ποτέ.
Όταν ο πατέρας της ρωτήθηκε σχετικά με τον δράστη, απάντησε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το παιδί του.

Στήνεται καλά το «μειονοτικό» στη Ρόδο!

Νέα εκδήλωση από τα όργανα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, που κλιμακώνουν τις δράσεις τους για την εμπέδωση τουρκικής συνείδησης στους μουσουλμάνους της περιοχής…Σας έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές από το ιστολόγιο «Προξενείο-Στοπ» για την απόπειρα της Τουρκίας να στήσει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να εμφανίσει και να «τεκμηριώσει» την ύπαρξη πολυπληθών τουρκικών πληθυσμών (και δη καταπιεζόμενων) όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο, τους οποίους φυσικά στη συνέχεια θα εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος.
Η συγκεκριμένη απόπειρα στη Ρόδο περνάει ως επί το πλείστον μέσα από τον λεγόμενο «Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδελφοσύνη», έναν τουρκοσύλλογο που διακινεί τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. Και επ’ αυτού βέβαια θυμίζουμε και τις εκατέρωθεν εκδρομές, αλλά κυρίως την αποστολή στη Ρόδο του πρακτορίσκου Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, για να “οργανώσει” τους εκεί μουσουλμάνους (στην 1η φωτογραφία βλέπετε το ΔΣ του συγκεκριμένου συλλόγου και στο βάθος – με το άσπρο πουκάμισο – τον Μέτσο, δίπλα στον πρόεδρο Μεχμέτ Ζαμανάκη).
Προ ολίγων ημερών λοιπόν, ο εν λόγω σύλλογος, που κινείται ξεκάθαρα για τη διάδοση των…ιδεωδών του τουρκισμού, διοργάνωσε μία ακόμη πολύ χαρακτηριστική – για τα ενδιαφέροντα και τις στοχοπροσηλώσεις του – εκδήλωση, στο εντευκτήριό του (που θυμίζουμε ότι εγκαινιάστηκε πρόσφατα, παρουσία του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, πολλών ακόμη Τούρκων αξιωματούχων, δυστυχώς όμως και…ελληνοφώνων βουλευτών). Σκοπός ήταν να τιμηθεί η…«Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας»! Όπως μας ενημερώνει η προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» (η συχνή αναφορά των τουρκοδράσεων στα Δωδεκάνησα από τον μειονοτικό τύπο της Θράκης είναι μία ακόμη πτυχή της στενής συνεργασίας που προαναφέραμε), η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους «Τούρκους της Ρόδου» στις 7 Οκτωβρίου και σε αυτήν παρουσιάστηκαν επιδείξεις από τους μαθητές των δασκάλων Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αλιοσμάν.
Αφού προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου Μεχμέτ Ζαμανάκη, πήρε τον λόγο ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ο οποίος μίλησε σχετικά με την μητρική γλώσσα, τονίζοντας πως «τρέφει ελπίδες για τους Ροδίτες αδερφούς του που εδώ και 40 χρόνια στερημένοι της τουρκικής εκπαίδευσης αγωνίζονται να συντηρήσουν την μητρική τους γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και αυτό γίνεται αντιληπτό από την λάμψη στα μάτια τους. Ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ανέφερε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την εκδήλωση».
Πολύ χαρακτηριστικό όμως και το πρόγραμμα της εκδήλωσης (στιγμιότυπο βλέπετε στη 2η φωτογραφία), στην οποία «αρχικά τα μικρά παιδιά (3-5 ετών) ανέγνωσαν ποιήματα και παραδοσιακά τραγούδια στα τουρκικά. Αργότερα η ηλικιακή ομάδα 6-12 ετών έπαιξαν πάλι σκετς στα τουρκικά, ανέγνωσαν ποιήματα σχετικά με τη μητρική γλώσσα, και είπαν ανέκδοτα. Η δε μεγάλη ηλικιακή ομάδα (12-18 ετών) διάβασαν τα ποιήματα ¨Πρόβατα με χένα¨ και ¨Το νερό της κότας¨. Μεταξύ των μαθητών έγινε γενικός πολιτιστικός διαγωνισμός και δόθηκαν διάφορα βραβεία στους τρεις πρώτους. Οι μαθητές που μετείχαν χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παριστάμενους, ενώ στο τέλος του προγράμματος όλοι μαζί τραγούδησαν τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια».
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν (έστω και αν προς το παρόν δείχνει ίσως να επαναλαμβάνεται ως…φάρσα). Τα ίδια πάντως που βλέπουμε τόσα χρόνια στη Θράκη (το ίδιο ξεφύτρωμα «πολιτιστικών» συλλόγων με άφθονο τούρκικο μαύρο χρήμα, τις ίδιες εκδηλώσεις υπέρ της τουρκικής γλώσσας και πολιτιστικής παράδοσης – και μαζί και τις ίδιες θρασύτατες κορώνες περί μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και στερούνται των δικαιωμάτων τους), τα ίδια αρχίζουμε σιγά-σιγά να τα βλέπουμε πια και σε μία άλλη γωνιά της χώρας μας, όπου η Τουρκία έχει επίσης πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα συμφέροντα. Θα φιλοτιμηθούν άραγε κάποιοι «υπεύθυνοι» (τώρα που η ιστορία αυτή είναι ακόμη στα σπάργανα) ή θα ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και θα έχουμε έναν ακόμη τερατώδη υπονομευτικό για την εθνική μας κυριαρχία μηχανισμό και στην άλλη άκρη του Αιγαίου;

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω

Ξεκινάω να γράφω αυτό το κείμενο χωρίς να ξέρω που θα με βγάλει στο τέλος. Απλά έχω την αρχή και όλα τα άλλα ας βγουν και ας φανερωθούν μόνα τους. Τον τελευταίο καιρό βιώνοντας όλη αυτήν την τρελή κατάσταση νοσταλγώ τα παιδικά μου χρόνια τα οποία δεν ήταν εύκολα αλλά ήταν ανθρώπινα…Θυμάμαι τον εαυτό μου στα τέλη της χούντας να έρχομαι μαζί με τους γονείς μου από την Γερμανία για καλοκαίρι αλλά να φεύγουν αυτοί μόνοι τους και γω να πρέπει να συνεχίσω την ζωή μου μαζί με τον παππού και την γιαγιά μου.
Μπορεί ο πόνος να ήταν μεγάλος που ένιωθα και δεν καταλάβαινα και πολλά αλλά τώρα έχω την εμπειρία να ξέρω ότι τότε ήρθα σε επαφή με την ανθρώπινη φύση μου. Σταμάτησα να ζω μέσα στα κλουβιά της Γερμανίας και ενώθηκα με την φύση του χωριού
Θυμάμαι τον παππού μου να αρμέγει την αγελάδα το πρωί και να μας φέρνει το γάλα , θυμάμαι να τρέχω ξυπόλυτος , θυμάμαι τον εαυτό μου προστατευτικό με την μικρότερη αδερφή μου , θυμάμαι να ανεβαίνω στα δέντρα , να χτυπάω , να είμαι συνέχεια λερωμένος από τα χώματα , θυμάμαι την διατροφή μου χωρίς κρέας αλλά με όλα τα καλά του μπαξέ , θυμάμαι να έχω μεγαλώσει με έναν τρόπο που σήμερα απαγορεύεται να μεγαλώσει ένα παιδί γιατί θα αρρωστήσει από τα μικρόβια της φύσης η απλά δεν πρέπει .
Το πιο έντονο όμως που ένιωθα ήταν μίσος για τα λεφτά τα οποία θεώρησα αιτία ώστε να χωρίσει η οικογένειά μου και να πρέπει να μεγαλώσω χωρίς εκείνη την αγάπη της μάνας.
Και έρχομαι στο σήμερα το οποίο ζω για να απαντήσω στον εαυτό μου γιατί νοσταλγώ κάτι χρόνια δύσκολα ; Μα φυσικά γιατί ήταν ανθρώπινα γιατί άλλο θα μπορούσα να νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια
Μα ο κόσμος εξελίχτηκε , ο άνθρωπος έχει πιο πολλές γνώσεις , η τεχνολογία κάνει θαύματα, είναι ο αντίλογος της λογικής του κεφαλιού μου απέναντι στην ψυχή μου .
Εδώ είναι που δεν αντέχει η ψυχή μου την κοινή λογική , εδώ είναι που δεν θέλει η ψυχή μου κανένα καλούπι των καλουπαδων της ελίτ
Εδώ είναι η μάχη που παίζεται κάθε μέρα μέσα μου και γύρω μου.
Πάση θυσία προσπαθούν αυτοί οι καλοί πολιτικοί τρέχοντας όλη μέρα μαζί με αυτούς τους καλούς τραπεζίτες να σώσουν την κοινή λογική και να σωπάσουν την ψυχή την δικιά μου , την δικιά σου και να εξαφανίσουν το κάθε τι ανθρώπινο που υπάρχει.
Σήμερα νιώθω τυχερός που μεγάλωσα με τον παραπάνω τρόπο και ας μου στοίχισε μια χρόνια αιχμαλωσία μέσα στα ναρκωτικά .Δεν μπήκα σε κανένα καλούπι και η απουσία της μητρικής μου αγάπης μου έδωσε το κουράγιο να αγαπώ το κάθε τι ανθρώπινο.
Διαβάζω καθημερινώς πολλά κείμενα και ειδήσεις για όλη την σημερινή κατάσταση μα απουσιάζει παντελώς από παντού η λέξη αγάπη
Ναι απουσιάζει η λέξη αγάπη από τον κάθε πολιτικό που θέλει να σώσει εμένα και χώρα μου.
Απουσιάζει η λέξη αγάπη από όλο το σημερινό συναλλαγματικό σύστημα γιατί τα νούμερα είναι υπεράνω
Απουσιάζει από την κοινή λογική η λέξη αγάπη γιατί πετυχημένος είναι αυτός που έχει λεφτά και όχι αυτός που ζει με αγάπη προς το όλον
Πόσες σχέσεις άραγε χτίστηκαν γύρω από το πόσα έχει ο γαμπρός και τι δουλειά κάνει και σήμερα στα δύσκολα γκρεμίστηκαν σε μια στιγμή με την πρώτη φουρτούνα . Γιατί άραγε ;
Πόσα παιδιά ενήλικες σήμερα δεν καταριούνται το καλούπι που τους χάρισε ο μπαμπάς ;
Μα αφού ο κόσμος εξελίχτηκε!!!!!!
Δεν εξελίχτηκε ψυχή μου αλλά μπήκε στο χειρότερο καλούπι που έχτισε ποτέ ο άνθρωπος
Βλέπω την ανιψιά μου να μεγαλώνει και προτού μπει σε κάποιο καλούπι γίνομαι ο καλύτερος μαθητής απέναντι της και νιώθω πως είναι η απλότητα , η αθωότητα , ο αυθορμητισμός του να κάνεις αυτό που νιώθεις και όχι να κάνεις αυτά που πρέπει και νιώθω την θλίψη να διαπερνά όλο μου το κορμί και να βαραίνει η ψυχή μου και ταυτόχρονα το κεφάλι μου να αναζητά την ευτυχία μέσα στα πληρωμένα καλούπια .
Φωνάζει η ψυχή μου βοήθεια μα δεν ακούει κανείς , τα αυτιά βούλωσαν από την πολύ ευτυχία της οθόνης και της εξέλιξις του ανθρώπου
Η μοναξιά εξαπλώθηκε μέχρι και το τελευταίο δωμάτιο όπου κατοικεί κάποιος άνθρωπος
Ναι αυτή είναι η εξέλιξη της ανθρωπότητας .
Η λύση είναι μια και μοναδική όσο έχουμε ακόμη ανάσα και χτύπο καρδιάς , η ένωση της ψυχής με τον πραγματικό κόσμο , ας αφήσουμε τα πρέπει και να δούμε αυτά που χρειαζόμαστε στον πραγματικό φυσικό μας κόσμο

Οι απαντήσεις και οι λύσεις είναι πάντα μέσα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου και ήρθε η ώρα η να την πουλήσουμε για ένα κομμάτι σάπιο ψωμί η να την αφήσουμε να ελευθερωθεί
Για να κλείσω θα δανειστώ κάποια λόγια από ένα τραγούδι των Κατσιμιχεων:
Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω
ακης κουστουλιδης

Ο πρώτος νεκρός του ΕΠΟΥΣ. Βασίλειος Τσιαβαλιάρης, εφονεύθη ώρα 5 πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο στρατιώτης Τσιαβαλιάρης Βασίλειος του Ιωάννη από την Πιαλεία Τρικάλων υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο 51ο Σύνταγμα Πεζικού, έπεσε την 5η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940 μόλις εξήλθε από το 21ο φυλάκιο (ύψωμα Γκόλιο). Ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από την Πιαλεία Τρικάλων υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο 51ο Σύνταγμα Πεζικού και η θέση του ήταν στο 21ο φυλάκιο της ελληνο-αλβανικής μεθορίου. Η ώρα είναι 5.00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Οι Ιταλοί αρχίζουν τη ρίψη όλμων και θραύσμα ενός όλμου τραυματίζει θανάσιμα τον Τσιαβαλιάρη.


Η Ελλάδα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της, καμαρώνει τον πρώτο ήρωά της.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια στο χωριό, απ’ όπου καταγόταν ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του. Οι στρατευμένοι του Νομού Τρικάλων κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνει ο κ. Παπαβασιλείου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο των επιχειρήσεων και πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό, όπως και όλοι οι Έλληνες, προσφέροντας αρκετοί και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Η μελέτη, όμως, όλων των στοιχείων και ιδιαίτερα των σχεδιαγραμμάτων δείχνει ότι το 21ο φυλάκιο του 51ου ΣΠ ήταν επί της γραμμής των ελληνοαλβανικών συνόρων και δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την επίθεση της κύριας δύναμης των Ιταλών.

Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες συμπολεμιστών του (νεκρών σήμερα) από το Φανάρι Καρδίτσας και από το Γοργογύρι Τρικάλων, ο στρατιώτης Τσιαβαλιάρης Βασίλειος του Ιωάννη έπεσε την 5η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου μόλις εξήλθε από το φυλάκιο (ύψωμα Γκόλιο). Διάχυτη είναι η πληροφορία στην Πιαλεία, στους ανθρώπους που έζησαν την περίοδο εκείνη, ότι ο Τσιαβαλιάρης Βασίλειος έπεσε στις 28-10-1940 “νυχτούλα, χαραή, μόλις πήγαινε να φέξει” και αρκετοί πολεμιστές του 1940-1944 βεβαιώνουν ακόμα και σήμερα το γεγονός αυτό.

Ειδικότερα, σημειώνει ο κ. Παπαβασιλείου ο συγχωριανός του, λοχίας τότε, Γιαννιός Χρήστος του Αποστόλου, γεννηθείς το 1910, που υπηρετούσε κι αυτός στην ίδια μονάδα (51ο Σ.Π.) θυμάται: ”Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης χτυπήθηκε νυχτούλα, στις πέντε το πρωί, στο 21ο φυλάκιο από έκρηξη βλήματος -μάλλον όλμος ήταν- πάνω από το μάτι. Προσπάθησαν να τον φέρουν οι στρατιώτες του φυλακίου παραπίσω. Έφτασε ένας και μου είπε: πάει ο χωριανός σου. Εγώ τον έκλαψα πρώτος. Ήταν παλικάρι. Πήγε ο παπάς και τον διάβασε”.



 

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ BILDERBERG ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ > Ποιοι καλύπτουν τον άνθρωπο που βύθισε τη χώρα;

Η σχέση της καλοντυμένης- γοητευτική για πολλούς και σίγουρα μυστηριώδης- Γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντμε την Ελλάδα της κρίσης είναι σχεδόν μεταφυσική. Δύο λίστες που πέρασαν από τα χέρια της θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία αναφοράς σε όλα τα ντοκυμαντέρ αλλά και τις ταινίες που θα γυρισθούν στο μέλλον για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και την πολύ πιθανή διάλυση της ευρωζώνης.Δεν θα κάνουμε λόγο για το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που αχνοφαίνεται στο βάθος, για να μην χαλάσουμε την σκηνή που ακολουθεί.
Mάιος 2009. Στον “Αστέρα Βουλιαγμένης” διεξάγεται η ετήσια σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Ο τότε τσάρος της Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου πλησιάζει την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και της δίνει μια κόλλα χαρτί που είχε δανεισθεί από την ρεσεψιόν και πάνω στην οποία είχε γράψει μια λίστα με τα μέτρα που επρόκειτο να πάρει η κυβέρνηση του Καραμανλή για την οικονομία και το ελληνικό χρέος. Σε αντίθεση με την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά του Έλληνα υπουργού η λίστα της Λαγκάρντ ήταν σε ηλεκτρονική μορφή και περιείχε κοντά στα 2.000 ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων. Την παρέλαβε ο διάδοχος του Παπαθανασίου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και έκτοτε η τύχη της αγνοείται.

Ένα βράδι εκείνου του Μαίου του '09μια παρέα Ελλήνων που παίρνουν μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Λέσχης αποτελούμενη από τους Γιάννη Παπαθανασίου, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Αλογοσκούφη και ο Οδυσσέα Κυριακόπουλο αποφάσισαν να καλέσουν και ορισμένους από τους διακεκριμένους ξένους προσκεκλημένους της λέσχης και, όλοι μαζί, να πάνε για φαγητό. Επέλεξαν το «Nobu», το θεωρούμενο ως το καλύτερο γιαπωνέζικο εστιατόριο του κόσμου (και κατά πάσα πιθανότητα το ακριβότερο στην Ελλάδα), το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του «Αστέρα»-όπως μας πληροφορεί ο Στέφανος Κασιμάτης-που τότε εργάζονταν ακόμη στο “ΒΗΜΑ”.

Στο βάθος του εστιατορίου είδαν τον μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δειπνεί με την σύζυγό του Άντα. Η έκπληξή τους τεράστια όχι γιατί δεν περίμεναν από έναν λάτρη της σωστής διατροφής να βρίσκεται ανάμεσά τους αλλά γιατί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ενημερώσει τους ιθύνοντες της Λέσχης οι οποίοι τον είχαν καλέσει να παρευρίσκεται και να μιλήσει ότι θα βρίσκεται στη Κίνα όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

Σε αντίθεση με τον χαμένο στον κόσμο του πρώην πρωθυπουργό, ο εκ Κοζάνης τσάρος της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα 3 χρόνια που ακολούθησαν θα έδινε το παρόν με απόλυτη συνέπεια στις Συνόδους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Το 2010 στο Sitges νότια της Βαρκελώνης, το 2011στην Ελβετία και το 2012 στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν πως ο ΓΑΠ θα επιλέξει έναν πιο έμπειρο πολιτικό να του αναθέσει την οικονομία μιας χώρας που λίγους μήνες αργότερα θα έβαζε φωτιά στην Ευρώπη. Διαψεύσθηκαν. Ο Παπανδρέου εθισμένος στον χαοτικό τρόπο σκέψης ανέθεσε σε έναν άπειρο γόνο γνωστής πολιτικής οικογένειας της Κοζάνης την ελληνική οικονομία λίγο πριν εκείνη πέσει στο παγόβουνο. Βέβαια είχε προηγηθεί η αμέριστη βοήθεια του γερμανοτραφή Κώστα Σημίτη στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου, τον οποίο είχε αναγάγει σε σύμβουλο-μαζί με τον Πανταγιά, τον Νεονάκη και άλλους φωστήρες.

Ο Παπακωνσταντίνου έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να σιγουρέψει αυτή τη σύγκρουση. Κι αφού τα κατάφερε συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς εγωπάθειας και ωχαδελφισμού έως πρόσφατα που έγραψε κανονικά την Επιτροπή της Βουλής που τον είχε καλέσει να καταθέσει για την Λίστα Λαγκάρντ και άρχισε ένα αδιόρατο ταξίδι κάπου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βρετανία. Φυσικά κανείς δεν τον ενόχλησε. Ούτε καν η κυβέρνηση Σαμαρά τόλμησε να αναφέρει το όνομά του. Μόνο ο Βενιζέλος καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής, είπε ότι η λίστα που του έδωσε ο Παπακωνσταντίνου περιείχε πάνω πάνω εβραικά ονόματα με αποτέλεσμα να γίνει μύλος με τους Έλληνες Εβραίους οι οποίοι νόμιμα διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα.

Μέσω σπάνιων φωτογραφιών - ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου,είχε αποκτήσει το 1941 σύμφωνα με το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα που του είχε παραχωρήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου.

Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου, υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
 

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων.
Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.


Το 1958 ο τότε πρωθυπουργός Κων.Καραμανλής θα επισκεπτόταν την Πτολεμαίδα για να επιθεωρήσει από κοντά το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η ΔΕΗ είχε αποκτήσει από την οικογένεια Παπακωνσταντίνου.
 


Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη “μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος” και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…θα σημειώσει ο Δημοσθένης Κούκουνας στο βιβλίο του.
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΡΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Μόλις σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων για την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ

Χαρακτηριστική της χαλαρότητας στην αντιμετώπιση των φοροφυγάδων είναι η επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ. Για μήνες λογιζόταν εξαφανισμένη, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου επανεμφανίστηκε.Στο μεταξύ βρίσκεται στον οικονομικό εισαγγελέα. Η λίστα περιλαμβάνει1991 έλληνες ιδιοκτήτες ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών. Πολλά γνωστά ονόματα της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού λέγεται ότι είναι ανάμεσά τους.
 
Η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι. Το φθινόπωρο του 2010 η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε ακόμη υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, έδωσε στον έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου μία ψηφιοποιημένη λίστα τραπεζικών λογαριασμών με στοιχεία ελλήνων πελατών της τράπεζας HSBCστην Ελβετία, όπου είχε κατατεθεί συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το γαλλικό κράτος με τη βοήθεια της λίστας εισέπραξε από τους φοροφυγάδες του μισό δισ. ευρώ και πλέον, το ενδιαφέρον των Ελλήνων να επιχειρήσουν το ίδιο παρέμεινε περιορισμένο.
 
Μόνο πολλούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, ο Παπακωνσταντίνουέδωσε τελικά -μόνο- δέκα ονόματα από τη λίστα στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ.Τότε δεν διαβίβασε όλα τα στοιχεία, επειδή δεν «εμπιστευόταν την Αρχή»,δήλωσε ο πρώην υπουργός πριν από λίγες μέρες.
 
Ο διάδοχός του ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος,ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκτός αυτού μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού. Επί εννέα μήνες ο Βενιζέλος ήταν υπουργός οικονομικών,διαπραγματεύτηκε την απομείωση του χρέους και το δεύτερο πακέτο διάσωσης-και επανειλημμένα διαμαρτυρόταν για το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Στο συρτάρι της γραμματέως του υπήρχε όλο αυτό τον καιρό ένα στικ USB με τα ήδη συγκεντρωθέντα στοιχεία ελλήνων φοροφυγάδων: η λίστα Λαγκάρντ. Απλώς έπρεπε να ξεκινήσει κάποιος τις έρευνες. Αλλά ο Βενιζέλος δεν ανέθεσε στο ΣΔΟΕ έρευνες -ούτε ενημέρωσε κανέναν για τα διαθέσιμα στοιχεία. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι η λίστα είχε χαθεί. Μόλις ο νυν υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έμαθε για τα χαμένα στοιχεία και θέλησε να ζητήσει ένα αντίγραφο από το Παρίσι, ο Βενιζέλος θυμήθηκε το στικ στο συρτάρι και το έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με ταχυμεταφορά. Όπως είπε, δεν γνώριζε «ότι κανείς εκτός από μένα δεν έχει αντίγραφο».
 
Εν τω μεταξύ, τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκαν να δικαιολογηθούν ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Και οι δύο προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Και καλά ο Βενιζέλος φιλοτιμήθηκε και προσήλθε στην Εξεταστική. Ο Παπακωνσταντίνου επέλεξε να περιπλανηθεί ανα τον πλανήτη όταν η Βουλή τον κάλεσε να καταθέσει. Το πιο προκλητικό στην περίπτωσή του δεν είναι ο ίδιος αλλά η αφασία του ελληνικού κράτους. Θα τολμούσε Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών να εγκαταλείψει την Γερμανία αγνοώντας πρόσκληση της γερμανικής Βουλής; Ούτε με σφαίρες-στην κυριολεξία. Αντίθετα ο άνθρωπος που υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο το οποίο είναι πιθανό να οδηγήσει στην διάλυση της Ευρωζώνης μπήκε σε μια κάψουλα σαν τον Αυστριακό Felix Baumgartner και επιχειρεί να σπάσει κάθε ρεκόρ αφασίας.
Der Spiegel: Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα
Ο τέως υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλάει στο συνέδριο που είχε διοργανώσει η Transparency International (Διεθνής Δαφάνεια) για «Κράτος και διαφθορά»,στον Μάιο του 2011 -φωτ.αρχείου [International AP Photo/ Petros Giannakouris]-photo από το ΒΗΜΑ.

kourdistoportocali

Ρωσία: ‘Τρωτό’ το αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη άσκηση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Στη διάρκεια των ασκήσεων αναχαιτίστηκαν πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρούζ, ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να αναχαιτιστεί ένας έκτος πύραυλος μικρού βεληνεκούς και σε αυτό ο αμερικανικός στρατός σώπασε, γράφει η ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια.


Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το γεγονός είναι απόδειξη της τρωτότητας της εγκατάστασης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.
Σε περίπτωση πραγματικού κινδύνου, έστω και ένας πύραυλος να μην καταστραφεί θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες, γράφει η εφημερίδα.
--
 
 

Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος

του Γιάννη Βαρουφάκη - «Νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση», λοιπόν. «Αν δεν την πάρουμε», σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, «θα πεινάσει κόσμος». Όπερ μεθερμηνευόμενο, «πρέπει» να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, ακόμα κι εκείνα που ξέρουμε ότι θα δημιουργήσουν, μεσοπρόθεσμα, μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνουν. Ας πάρουμε την επόμενη δόση και μετά «έχει ο Θεός» - δηλαδή, η κα Μέρκελ η οποία, ευελπιστούμε, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, να δώσει λύσεις στην Κρίση του Ευρώ, λύσεις που να φέρουν στο μέλλον πραγματικές λύσεις και για την Ελλάδα (δηλαδή, κατ’ ελάχιστον, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο επ’ ουδενί δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει η αποδυναμωμένη ελληνική οικονομία).

Αυτή είναι αναμφίβολα η θέση και το σκεπτικό της κυβέρνησης. Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος. Γνωρίζουν καλά ότι, με το τραπεζικό σύστημα και το ελληνικό δημόσιο να βουλιάζουν σφικτά αγκαλιασμένα στον ωκεανό της πτώχευσης, οι μειώσεις στις κρατικές δαπάνες της τάξης των περίπου 7 δις (την επόμενη χρονιά) θα μειώσουν το εθνικό εισόδημα τουλάχιστον κατά 10 δις, με αποτέλεσμα οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα της επόμενης χρονιάς να είναι πέρα για πέρα άπιαστοι. Γνωρίζουν, με άλλα λόγια, ότι ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους σε σειρά μέτρων που θα φέρουν την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση τέτοια εποχή του χρόνου απ’ ότι είναι σήμερα.
Γνωρίζουν πλήρως πως η επιμήκυνση που ζητούν, και να δοθεί, θα θυμίζει εκείνη που πήραμε τον Μάρτιο του 2011 – μια τρύπα στο νερό που μετά από μερικούς μήνες ανάγκασε την Ευρώπη να παραδεχθεί την αποτυχία του Μνημονίου 1. (*) Τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά πιστεύουν ότι έτσι η Ελλάδα παραμένει εντός του ευρώ και έτσι μπορεί στο μέλλον να διασωθεί πραγματικά, όταν η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία) αποφασίσει, επί τέλους, να δώσει την συνολική λύση στην Κρίση που υπόσχεται τόσο καιρό.

Ανεξάρτητα του αν συμφωνεί κανείς με αυτό το σκεπτικό, ένα είναι σίγουρο: Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έχουν ηθική υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη, επισήμως και ευθαρσώς, από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα. Πράγματι, το παραπάνω σκεπτικό δεν είναι παρά μια απλή επανέκδοση του Συνδρόμου Παπακωνσταντίνου: να κάνουμε ό,τι μας ζητούν, χωρίς να απαιτήσουμε τίποτα (πέρα κάποιων αιτημάτων τα οποία θα αποσύρουμε με το που μας πουν nein), με στόχο την επόμενη δόση και με το επιχείρημα ότι χωρίς την επόμενη δόση «θα πεινάσει πολύς κόσμος».

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακόμα κι όσοι δεν έχετε ξαναδιαβάσει τις απόψεις μου, θεωρώ το συγκεκριμένο σκεπτικό σαθρό, υποδεέστερο των καταστάσεων, και καταστροφικό για την χώρα και για την Ευρώπη. Θα ήταν ευχής έργο όχι μόνον να μην μας δώσουν την επόμενη αλλά και να μην μας είχαν δώσει πολλές από τις προηγούμενες καθώς, δεδομένης της αδυναμίας τους να μας διώξουν από το ευρώ, έτσι θα αναγκάζονταν να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της Κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Με τις δόσεις να μην δίνονται, η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να βρει μια λύση τόσο για τα τραπεζικά συστήματα όσο και για την κατ’ ελάχιστο χρηματοδότηση των κρατών-μελών έξω από την λογική των δανείων. Το αποτέλεσμα θα ήταν η λήξη της Κρίσης από την Ιρλανδία στην Ελλάδα και από την Ισπανία στις ανατολικές επαρχίες της Γερμανίας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη, κουβέντα. Δεν θα σταθώ σήμερα σε αυτές μου τις απόψεις. Δεν θα εξηγήσω γιατί τα μέτρα που εισάγονται απομακρύνουν, αντί να επισπεύδουν, την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Αντίθετα, θέτω το ρώτημα στους νυν κυβερνώντες: Σε τι διαφέρει το σκεπτικό σας από εκείνο του κ. Παπακωνσταντίνου; Αν, όπως είναι προφανές, είναι ίδιο και απαράλλακτο, τότε παρακαλώ πολύ να ζητήσετε συγγνώμη από τον τέως υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό του. Αν διαφέρει, πείτε μας που διαφέρει.

Η μόνη διαφορά που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος κυβερνητικός σήμερα είναι ότι η Ευρώπη φαίνεται να έχει κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας επίλυσης, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πέρσι τέτοιον καιρό. Για αυτό τον λόγο ίσως οι μεγαλύτερες θυσίες σήμερα να έχουν λογική καθώς, παρά την ανοησία που διακρίνει τα μέτρα που απαιτούν οι της τρόικας να επιβάλουμε, μας κρατούν εντός της ευρωζώνης έως ότου έρθει το ιππικό της κυοφορούμενης επίλυσης και μας... σώσει. Η απάντησή μου σε αυτό το επιχείρημα είναι διττή: Πρώτον, δεν αναιρεί την ανάγκη μιας συγγνώμης προς το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, καθώς αυτή ήταν η στρατηγική τους: να λέμε ναι σε όλα έως ότου το Άγιον Πνεύμα επισκεφτεί τους ευρωπαίους και ολοκληρωθεί η επιφοίτησή τους. Δεύτερον, κι αυτή είναι η δική μου ερμηνεία των πρόσφατων εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία τέτοια επιφοίτηση δεν έχει προκύψει, καμία λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Αυτό το τελευταίο αξίζει επεξήγησης – με την οποία κλείνω το σημερινό άρθρο.

Σας θυμίζω ότι στην Σύνοδο του Ιουνίου, Μόντι, Ραχόι και Ολλάντ επέβαλαν στην κα Μέρκελ την ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της Ισπανίας ώστε να αρχίσει η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του δημόσιου χρέους. Η κα Μέρκελ, «στριμωγμένη» από την λατινική αυτή συμμαχία, αποδέχθηκε την ιδέα υπό τον όρο η επιτήρηση του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης να περάσει στην ΕΚΤ. Αυτή ήταν η συμφωνία. Όλο το καλοκαίρι όμως, η γερμανική πλευρά την υπονόμευε επιμένοντας ότι η συμφωνία αφορά 25 μεγάλες τράπεζες και όχι όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Στην πρόσφατη Σύνοδο του Οκτωβρίου, ο κ. Ολλάντ επανήλθε απαιτώντας να μπει τέλος στην υπονόμευση αυτή έτσι ώστε η Συμφωνία του Ιουνίου να εφαρμοστεί εντός του 2013, δίνοντας ανάσες αρχικά στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, κατόπιν στην Ιταλία και, χωρίς να το ομολογεί, μειώνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το γαλλικό τραπεζικό σύστημα.

Και τι έγινε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όποιος άκουσε τον κ. Ολλάντ, αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ, δικαιολογείται να συμπεράνει ότι η γαλλική άποψη επιβλήθηκε, πως η Γερμανία αποδέχθηκε την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εντός του 2013 και πως η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση δημόσιου χρέους είναι προ των θυρών (και άρα κάτι στο οποίο μπορεί να προσβλέπει και η Ελλάδα). Όποιος όμως άκουσε την ερμηνεία που έδωσε η κα Μέρκελ, καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα: Σε συνομιλία της με οικονομικούς συντάκτες την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι οι ζημίες των ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών δεν θα επανακεφαλαιποιηθούν από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ESM, χωρίς να καταγραφούν στο δημόσιο χρέος των χωρών αυτών. Πως ο ESM θα βοηθά άμεσα μόνο μεγάλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν «φρέσκιες» ζημίες από τούδε και στο εξής. Ουσιαστικά, η κα Μέρκελ αναίρεσε τις προσδοκίες όλων περί καταπολέμισης της σημερινής Κρίσης μέσω της πολυπόθητης αποσύνδεσης της σημερινής τραπεζικής κρίσης από την σημερινή κρίση χρέους.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Ισπανία ερρίφθη μόλις στον Καιάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι ισπανικές τράπεζες, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, «τραβάνε» 40 δις από την ΕΚΤ κάθε μήνα. Ότι αναγκάζονται, για να επιβιώνουν, να πουλάνε περισσότερα ισπανικά ομόλογα από όσα αγοράζουν, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να είναι σχεδόν ο μόνος οργανισμός που αγοράζει ισπανικό χρέος. Ότι το 18% των καταθέσεων στις ισπανικές τράπεζες έφυγε για το εξωτερικό τους τελευταίους 8 μήνες. Ότι εντός του 2013, οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το 20% των χρεών τους. Ότι το ισπανικό δημόσιο που πρέπει να τις κρατήσει εν ζωή (λόγω της εμμονής της κας Μέρκελ να μην επιτρέψει την άμεση επανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τον ESM) αναγκάζεται να προβεί σε περικοπές και λιτότητα που καταδικάζουν μια οικονομία με 25% ανεργία στην περαιτέρω συρρίκνωση.

Εν κατακλείδι, η σημερινή κυβέρνηση βασίζει την στρατηγική της στην ίδια σαθρή λογική του κ. Παπακωνσταντίνου που παρέσυρε την χώρα στο σημερινό τέλμα και έδωσε στην Ευρώπη την ευκαιρία να ρίξει στο ίδιο με εμάς τέλμα σοβαρές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία (χρησιμοποιώντας πολιτικές που «εξελίχθηκαν» στο ελληνικό «πειραματικό εργαστήρι»). Όσο τα εκλογικά οφέλη της κας Μέρκελ από την επέκταση του τέλματος (με την ελεγχόμενη εισαγωγή σε αυτό χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία) μεγεθύνονται, χώρες όπως η δική μας έχουν εξασφαλισμένη την δόση τους. Μπορεί βέβαια να σφάλω. Αν είναι έτσι, τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη στον κ. Παπακωνσταντίνου και να τον επαναφέρουν σε κυβερνητικό πόστο. Αν δεν είναι, κι έχω δίκιο, τότε να παραιτηθούν πριν κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και στην Ευρώπη.

(*) Και που σηματοδότησε τις Συνόδους Κορυφής του Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2011 οι οποίες, με την σειρά τους, οδήγησαν (πέραν από την εκπαραθύρωση του κ. Παπανδρέου) στο κούρεμα του Μαρτίου του 2012 (αν δεν θυμάστε την πρόσφατη εκείνη πτώχευση, ρωτήστε τους ομολογιούχους του δημοσίου που έχασαν τα χρήματά τους) το οποίο, μοναδικά στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας, αύξησε αντί να μειώσει το χρέος μιας υπό πτώχευση χώρας!
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=19242

Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος

του Γιάννη Βαρουφάκη - «Νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση», λοιπόν. «Αν δεν την πάρουμε», σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, «θα πεινάσει κόσμος». Όπερ μεθερμηνευόμενο, «πρέπει» να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, ακόμα κι εκείνα που ξέρουμε ότι θα δημιουργήσουν, μεσοπρόθεσμα, μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνουν. Ας πάρουμε την επόμενη δόση και μετά «έχει ο Θεός» - δηλαδή, η κα Μέρκελ η οποία, ευελπιστούμε, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, να δώσει λύσεις στην Κρίση του Ευρώ, λύσεις που να φέρουν στο μέλλον πραγματικές λύσεις και για την Ελλάδα (δηλαδή, κατ’ ελάχιστον, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο επ’ ουδενί δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει η αποδυναμωμένη ελληνική οικονομία).

Αυτή είναι αναμφίβολα η θέση και το σκεπτικό της κυβέρνησης. Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος. Γνωρίζουν καλά ότι, με το τραπεζικό σύστημα και το ελληνικό δημόσιο να βουλιάζουν σφικτά αγκαλιασμένα στον ωκεανό της πτώχευσης, οι μειώσεις στις κρατικές δαπάνες της τάξης των περίπου 7 δις (την επόμενη χρονιά) θα μειώσουν το εθνικό εισόδημα τουλάχιστον κατά 10 δις, με αποτέλεσμα οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα της επόμενης χρονιάς να είναι πέρα για πέρα άπιαστοι. Γνωρίζουν, με άλλα λόγια, ότι ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους σε σειρά μέτρων που θα φέρουν την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση τέτοια εποχή του χρόνου απ’ ότι είναι σήμερα.
Γνωρίζουν πλήρως πως η επιμήκυνση που ζητούν, και να δοθεί, θα θυμίζει εκείνη που πήραμε τον Μάρτιο του 2011 – μια τρύπα στο νερό που μετά από μερικούς μήνες ανάγκασε την Ευρώπη να παραδεχθεί την αποτυχία του Μνημονίου 1. (*) Τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά πιστεύουν ότι έτσι η Ελλάδα παραμένει εντός του ευρώ και έτσι μπορεί στο μέλλον να διασωθεί πραγματικά, όταν η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία) αποφασίσει, επί τέλους, να δώσει την συνολική λύση στην Κρίση που υπόσχεται τόσο καιρό.

Ανεξάρτητα του αν συμφωνεί κανείς με αυτό το σκεπτικό, ένα είναι σίγουρο: Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έχουν ηθική υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη, επισήμως και ευθαρσώς, από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα. Πράγματι, το παραπάνω σκεπτικό δεν είναι παρά μια απλή επανέκδοση του Συνδρόμου Παπακωνσταντίνου: να κάνουμε ό,τι μας ζητούν, χωρίς να απαιτήσουμε τίποτα (πέρα κάποιων αιτημάτων τα οποία θα αποσύρουμε με το που μας πουν nein), με στόχο την επόμενη δόση και με το επιχείρημα ότι χωρίς την επόμενη δόση «θα πεινάσει πολύς κόσμος».

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακόμα κι όσοι δεν έχετε ξαναδιαβάσει τις απόψεις μου, θεωρώ το συγκεκριμένο σκεπτικό σαθρό, υποδεέστερο των καταστάσεων, και καταστροφικό για την χώρα και για την Ευρώπη. Θα ήταν ευχής έργο όχι μόνον να μην μας δώσουν την επόμενη αλλά και να μην μας είχαν δώσει πολλές από τις προηγούμενες καθώς, δεδομένης της αδυναμίας τους να μας διώξουν από το ευρώ, έτσι θα αναγκάζονταν να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της Κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Με τις δόσεις να μην δίνονται, η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να βρει μια λύση τόσο για τα τραπεζικά συστήματα όσο και για την κατ’ ελάχιστο χρηματοδότηση των κρατών-μελών έξω από την λογική των δανείων. Το αποτέλεσμα θα ήταν η λήξη της Κρίσης από την Ιρλανδία στην Ελλάδα και από την Ισπανία στις ανατολικές επαρχίες της Γερμανίας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη, κουβέντα. Δεν θα σταθώ σήμερα σε αυτές μου τις απόψεις. Δεν θα εξηγήσω γιατί τα μέτρα που εισάγονται απομακρύνουν, αντί να επισπεύδουν, την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Αντίθετα, θέτω το ρώτημα στους νυν κυβερνώντες: Σε τι διαφέρει το σκεπτικό σας από εκείνο του κ. Παπακωνσταντίνου; Αν, όπως είναι προφανές, είναι ίδιο και απαράλλακτο, τότε παρακαλώ πολύ να ζητήσετε συγγνώμη από τον τέως υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό του. Αν διαφέρει, πείτε μας που διαφέρει.

Η μόνη διαφορά που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος κυβερνητικός σήμερα είναι ότι η Ευρώπη φαίνεται να έχει κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας επίλυσης, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πέρσι τέτοιον καιρό. Για αυτό τον λόγο ίσως οι μεγαλύτερες θυσίες σήμερα να έχουν λογική καθώς, παρά την ανοησία που διακρίνει τα μέτρα που απαιτούν οι της τρόικας να επιβάλουμε, μας κρατούν εντός της ευρωζώνης έως ότου έρθει το ιππικό της κυοφορούμενης επίλυσης και μας... σώσει. Η απάντησή μου σε αυτό το επιχείρημα είναι διττή: Πρώτον, δεν αναιρεί την ανάγκη μιας συγγνώμης προς το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, καθώς αυτή ήταν η στρατηγική τους: να λέμε ναι σε όλα έως ότου το Άγιον Πνεύμα επισκεφτεί τους ευρωπαίους και ολοκληρωθεί η επιφοίτησή τους. Δεύτερον, κι αυτή είναι η δική μου ερμηνεία των πρόσφατων εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία τέτοια επιφοίτηση δεν έχει προκύψει, καμία λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Αυτό το τελευταίο αξίζει επεξήγησης – με την οποία κλείνω το σημερινό άρθρο.

Σας θυμίζω ότι στην Σύνοδο του Ιουνίου, Μόντι, Ραχόι και Ολλάντ επέβαλαν στην κα Μέρκελ την ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της Ισπανίας ώστε να αρχίσει η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του δημόσιου χρέους. Η κα Μέρκελ, «στριμωγμένη» από την λατινική αυτή συμμαχία, αποδέχθηκε την ιδέα υπό τον όρο η επιτήρηση του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης να περάσει στην ΕΚΤ. Αυτή ήταν η συμφωνία. Όλο το καλοκαίρι όμως, η γερμανική πλευρά την υπονόμευε επιμένοντας ότι η συμφωνία αφορά 25 μεγάλες τράπεζες και όχι όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Στην πρόσφατη Σύνοδο του Οκτωβρίου, ο κ. Ολλάντ επανήλθε απαιτώντας να μπει τέλος στην υπονόμευση αυτή έτσι ώστε η Συμφωνία του Ιουνίου να εφαρμοστεί εντός του 2013, δίνοντας ανάσες αρχικά στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, κατόπιν στην Ιταλία και, χωρίς να το ομολογεί, μειώνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το γαλλικό τραπεζικό σύστημα.

Και τι έγινε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όποιος άκουσε τον κ. Ολλάντ, αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ, δικαιολογείται να συμπεράνει ότι η γαλλική άποψη επιβλήθηκε, πως η Γερμανία αποδέχθηκε την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εντός του 2013 και πως η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση δημόσιου χρέους είναι προ των θυρών (και άρα κάτι στο οποίο μπορεί να προσβλέπει και η Ελλάδα). Όποιος όμως άκουσε την ερμηνεία που έδωσε η κα Μέρκελ, καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα: Σε συνομιλία της με οικονομικούς συντάκτες την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι οι ζημίες των ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών δεν θα επανακεφαλαιποιηθούν από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ESM, χωρίς να καταγραφούν στο δημόσιο χρέος των χωρών αυτών. Πως ο ESM θα βοηθά άμεσα μόνο μεγάλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν «φρέσκιες» ζημίες από τούδε και στο εξής. Ουσιαστικά, η κα Μέρκελ αναίρεσε τις προσδοκίες όλων περί καταπολέμισης της σημερινής Κρίσης μέσω της πολυπόθητης αποσύνδεσης της σημερινής τραπεζικής κρίσης από την σημερινή κρίση χρέους.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Ισπανία ερρίφθη μόλις στον Καιάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι ισπανικές τράπεζες, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, «τραβάνε» 40 δις από την ΕΚΤ κάθε μήνα. Ότι αναγκάζονται, για να επιβιώνουν, να πουλάνε περισσότερα ισπανικά ομόλογα από όσα αγοράζουν, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να είναι σχεδόν ο μόνος οργανισμός που αγοράζει ισπανικό χρέος. Ότι το 18% των καταθέσεων στις ισπανικές τράπεζες έφυγε για το εξωτερικό τους τελευταίους 8 μήνες. Ότι εντός του 2013, οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το 20% των χρεών τους. Ότι το ισπανικό δημόσιο που πρέπει να τις κρατήσει εν ζωή (λόγω της εμμονής της κας Μέρκελ να μην επιτρέψει την άμεση επανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τον ESM) αναγκάζεται να προβεί σε περικοπές και λιτότητα που καταδικάζουν μια οικονομία με 25% ανεργία στην περαιτέρω συρρίκνωση.

Εν κατακλείδι, η σημερινή κυβέρνηση βασίζει την στρατηγική της στην ίδια σαθρή λογική του κ. Παπακωνσταντίνου που παρέσυρε την χώρα στο σημερινό τέλμα και έδωσε στην Ευρώπη την ευκαιρία να ρίξει στο ίδιο με εμάς τέλμα σοβαρές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία (χρησιμοποιώντας πολιτικές που «εξελίχθηκαν» στο ελληνικό «πειραματικό εργαστήρι»). Όσο τα εκλογικά οφέλη της κας Μέρκελ από την επέκταση του τέλματος (με την ελεγχόμενη εισαγωγή σε αυτό χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία) μεγεθύνονται, χώρες όπως η δική μας έχουν εξασφαλισμένη την δόση τους. Μπορεί βέβαια να σφάλω. Αν είναι έτσι, τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη στον κ. Παπακωνσταντίνου και να τον επαναφέρουν σε κυβερνητικό πόστο. Αν δεν είναι, κι έχω δίκιο, τότε να παραιτηθούν πριν κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και στην Ευρώπη.

(*) Και που σηματοδότησε τις Συνόδους Κορυφής του Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2011 οι οποίες, με την σειρά τους, οδήγησαν (πέραν από την εκπαραθύρωση του κ. Παπανδρέου) στο κούρεμα του Μαρτίου του 2012 (αν δεν θυμάστε την πρόσφατη εκείνη πτώχευση, ρωτήστε τους ομολογιούχους του δημοσίου που έχασαν τα χρήματά τους) το οποίο, μοναδικά στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας, αύξησε αντί να μειώσει το χρέος μιας υπό πτώχευση χώρας!
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=19242

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ > "Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας. Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας: "Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ. Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως "Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα πως η μακροοικονομία ν(σ.σ. εννοεί δημοσιονομική κατάσταση) θα μπορούσε να ανακάμψει από εσωτερικές διορθωτικές κινήσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να καταφεύγουν διαρκώς σε δάνεια. Και όταν κάποιος μπαίνει στον φαύλο κύκλο του εξωτερικού δανεισμού στο τέλος οδηγείται σε εκχώρηση της κυριαρχίας του.
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερο βάρος, ακριβώς γιατί γίνονται από έναν, ας πούμε, "ουδέτερο παρατηρητή" της ελληνικής τραγωδίας, ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον, φυσικά, να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγάλα προβλήματα και για την ρωσική οικονομία βάσει της αρχής του ντόμινο.

Βγάζουν στο σφυρί τον Hellas Sat > Τι σημαίνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με στόχο να ενισχύσει το ταμείο του Οργανισμού η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιδιώξει μέχρι τον Μάρτιο 2013 να προχωρήσει στην πώληση της Hellas Sat. H HELLAS SAT είναι ο ιδιοκτήτης του πρώτου ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 2, που εκτοξεύθηκε με επιτυχία και ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάιο του 2003.Υπενθυμίζεται ότι ο δορυφόρος είχε αποκτηθεί μετά από συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου με τις δύο χώρες να διαθέτουν σταθμούς ελέγχου.

Ορισμένες στρατιωτικές πηγές έχουν υποστηρίξει ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει πλήγμα για τις ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου καθώς θα στερήσει, όπως ….αναφέρεται,, από την εθνική άμυνα τους διαύλους δορυφορικής επικοινωνίας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί για τις ΕΔΔ, περιορίζοντας την αυτονομία τους στον τομέα των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο την ίδια ώρα ειδικοί στα θέματα επικοινωνιών διαψεύδουν κάτι τέτοιο.Συγκεκριμένα σε προηγούμενη αυζήτητη περί πώλησης και ανάδειξης τυχόν κινδύνων είχε αναφερθεί ότι από ειδικούς ότι από τη στιγμή που τα κέντρα ελέγχου σε Κύπρο και Ελλάδα θα παραμείνουν και η εταιρεία με την οποία δεσμεύονται οι δύο χώρες θα είναι η ίδια, τότε δεν έχει σημασία εάν εμπλέκεται ο ΟΤΕ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Πέραν αυτού πρέπει να επισημανθεί ότι αρμόδιοι παράγοντες του Υπ Άμυνας έχουν επισημάνει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολλαπλά επικοινωνιακά συστήµατα σε όλη την επικράτεια για την άσκηση διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάµεων και ότι δεν χρησιµοποιείται µόνο το σύστηµα του δορυφόρου. Εποµένως, υποστηρίζουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα µε τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζεται το ΥΕΘΑ.

Το θέµα που υπάρχει είναι ότι με βάσει την αρχική συμφωνία-σύμβαση έχει διατεθεί η χρήση δύο αναµεταδοτών συνολικής ισχύος 72 MHz αδαπάνως, για το δηµόσιο. Και από αυτούς τους δύο αναµεταδότες, τα 36 MHz τα χρησιµοποιεί ήδη το Υπουργείο Εθνικής Άµυνας, αδαπάνως.

Επίσης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε περίπτωση που έχουµε ένταση, κρίση ή ένοπλη σύγκρουση και µετά από την κήρυξη του σχετικού µέτρου του εθνικού συστήµατος συναγερµού, το ελληνικό δηµόσιο και οι Ένοπλες Δυνάµεις.μπορούν να χρησιµοποιούν και τα 72 MHz, δηλαδή και τον δεύτερο αναµεταδότη.

Επί του προκειμένου το θέμα είναι ότι μέχρι πριν μερικούς μήνες αυτή η κοινή Υπουργική Απόφαση που κατοχυρώνει πλήρως αυτή την αδαπάνως εκχώρηση υπέρ των Ενόπλων Δυνάµεων (που τις έχουν µεγαλύτερη ανάγκη και τις χρησιµοποιούν περισσότερο) δεν είχε υπογραφεί. Κάτι που είναι άγνωστο άν έχει ήδη γίνει! Οπότε εδώ είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων:Κίνησε αυτήν την διαδικασία; Διαμορφώθηκε και υπεγράφη η Κοινή Απόφαση που προβλέπεται από την συμφωνία;Το ερώτημά μας είναι καλοπροαίρετο διότι δεν βρήκαμε διαθέσιμα στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλες δυνάμεις της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας, το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας, οι Ειδικές δυνάμεις της Μ.Βρετανίας και η Νορβηγία – και πιθανώς και άλλες – έχουν ή είχαν αξιοποιήσει για τις στρατιωτικές τους τηλεπικοινωνίες τη χωρητικότητα του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat-2.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του comtoday στο σχεδιασμό του ΟΤΕ για πώληση περιλαμβάνεται , εκτός από τον Hellas Sat και η βουλγαρική θυγατρική του ΟΤΕ Globul και το σύνολο που εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί είναι έως και 1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται από ειδικούς ότι πρόκειται για μια λύση που επιβάλλεται από την ανάγκη του Οργανισμού να αναχρηματοδοτήσει και ταυτόχρονα να μειώσει τη δανειακή έκθεσή του, η οποία ανέρχεται στα 3,1 δισ. ευρώ έως τον Φεβρουάριο του 2014.

Ήδη ο ΟΤΕ από το 2006 έχει προχωρήσει στην πώληση τριών θυγατρικών του έχοντας εισπράξει πάνω από 990 εκατ. ευρώ. Η τελευταία πώληση του ΟΤΕ ήταν αυτή της Telekom Srbija, η οποία ενίσχυσε σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος του Οργανισμού.

1greek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...