Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τι θα ήταν η Γερμανία χωρίς τις απομειώσεις του χρέους της σήμερα;

Η χώρα που βάσισε κατά κύριο μέρος την ανάπτυξή της στη διαγραφή χρεών που της έγινε από τα προπολεμικά και μεταπολεμικά χρέη της(αιματοκύλισε την Ευρώπη 2 φορές μη το ξεχνάμε) είναι η ίδια χώρα που προασπίζεται τη λιτότητα επί 3 χρόνια στην Ευρωζώνη...

Είναι η ίδια χώρα-δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών της-που διαλαλεί ότι δεν δέχεται περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς θεωρεί επαρκή την απομείωση που "τίναξε" στον αέρα ασφαλιστικά ταμεία και Έλληνες μικροομολογιούχους ,ενώ εξασφάλισε ξένους πιστωτές (δια του Αγγλικού Δικαίου και ελληνικές Τράπεζες (δια της ανακεφαλαιοποιήσεως)...
Εκείνη λοιπόν η χώρα που βάσισε το οικονομικό της θαύμα,ακριβώς πάνω σε ότι αρνείται σήμερα για τον Ευρωπαϊκό Νότο είναι τουλάχιστον άξια απομόνωσης και εξοβελισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Ας πάνε λοιπόν οι ηγέτες του Νότου αν έχουν κότσια και ας πούνε στη Γερμανία ότι η μόνη λύση είναι αυτό που έκανε και η ίδια τόσα χρόνια...Δεν είναι ούτε δύσκολο,ούτε αδύνατο να συμβεί...
Μείωση των χρεών των χωρών του Νότου και ρήτρα πραγματικής ανάπτυξης...Να ανθίσουν Βιομηχανίες παντού.Εκεί ναι θα θέλαμε τη τεχνογνωσία τους.Να μας πούνε πως να το κάνουμε..Αλλά εμείς ως αφεντικά και εμείς ως εργάτες.Όχι τα καραγκιοζιλίκια περί δήθεν ξένων επενδύσεων και ξεπουλήματος της χώρας που επιχειρείται με τη συνενοχή των εγχώριων συγκυβερνούντων.
Για την ιστορία αν η Γερμανία δεν απομείωνε το προπολεμικό(χρέος από Α Παγκόσμιο Πόλεμο) και μεταπολεμικό(χρέος από Β Παγκόσμιο Πολεμο) στο -μόλις-4% των εξαγωγών της περίπου 200 εκ.Μάρκα(ποσό μηδαμινό για το χρέος που είχε συσσωρευτεί κυρίως λόγω των αποζημιώσεων) θα ήταν μια κατ'εξακολούθηση χρεοκοπημένη χώρα...

Δε μπορεί λοιπόν να αρνείται αυτό που της δόθηκε απλόχερα τόσο καιρό...


pikri-sokolata.blogspot.gr

Προϋπολογισμός ΕΕ: Οριστικό «ναυάγιο»

Δίχως συμφωνία επί του κοινοτικού προϋπολογισμού, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Για μια ακόμα φορά, τα εθνικά συμφέροντα επικράτησαν των ευρωπαϊκών, καθώς οι «27» απέτυχαν να συμφωνήσουν επί του προϋπολογισμού της Ένωσης για την επόμενη επταετία.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη ήταν, λίγο ως πολύ, αναμενόμενη, καθώς στις δηλώσεις τους, μετά τη λήξη του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν εμφανιστεί απαισιόδοξοι για τη σύναψη μιας συμφωνίας σε αυτή τη Σύνοδο, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών που έπρεπε να γεφυρωθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, αιτία του «ναυαγίου» της Συνόδου Κορυφής ήταν οι διαφωνίες τόσο επί του συνόλου του προϋπολογισμού, όσο και το αγεφύρωτο χάσμα για τα ποσά που αυτός θα προβλέπει για τομείς, όπως π.χ. οι αγροτικές επιδοτήσεις.
Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ), η Σύνοδος δεν θα συνεχιστεί το Σάββατο, αλλά το όλο ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού θα τεθεί επί τάπητος σε νέα Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, στις αρχές του 2013.
Πριν από την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε δηλώσει πως ενδεχομένως θα χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς οι διαφορές είναι αγεφύρωτες, ενώ ο Ολλανδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε μακρύ το δρόμο επίτευξης συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει νέα Σύνοδο Κορυφής εντός του 2012, αλλά ενδεχομένως τον Ιανουάριο.
Τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου να παρακάμψουν τα εμπόδια και να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020, είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι δηλώσεις των ηγετών
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μιλώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, υποστήριξε  ότι θα ήταν δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία στις αρχές του 2013 για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στις αρχές του επόμενου έτους" είπε ο Ρομπάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάνοντας λόγο για "επαρκή βαθμό πιθανής σύγκλισης" απόψεων.
"Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να βρεθεί μια συμφωνία" πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν είχαν χρειαστεί πολλές συναντήσεις, για να συμφωνηθούν οι προϋπολογισμοί της ΕΕ, όπως για παράδειγμα το 2005, όταν οι συνομιλίες ξεκίνησαν επί προεδρίας του Λουξεμβούργου και ολοκληρώθηκαν επί προεδρίας της Βρετανίας.
Όπως είπε, ο ίδιος παρουσίασε ένα σχέδιο προϋπολογισμού που περιλάμβανε περικοπές, όπως ζητούσαν πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του εκτίμησε ότι, παρά την αποτυχία της, η έκτακτη σύνοδος για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 ήταν "χρήσιμη" και αποτέλεσε ένα "επιθυμητό βήμα για την επίτευξη συμφωνίας".
Όπως και ο Βαν Ρομπάι, έτσι και ο Ολάντ υποβάθμισε το γεγονός της αποτυχίας εξεύρεσης συμφωνίας, λέγοντας ότι και στο παρελθόν χρειάζονταν "δύο σύνοδοι, μία διερευνητική για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις των χωρών και να δούμε πώς θα γινόταν η προσέγγιση και άλλη μία για τη λήψη αποφάσεων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΕΩΣΤΡΑTΗΓΙΚΟ “LIMIT UP” ΗΠΑ: «Ενισχύουμε τον 6ο Στόλο στην Α. Μεσόγειο - Σπάνια ευκαιρία να «ρεφάρει» η Ελλάδα

Μόνιμες εστίες έντασης βλέπουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχουν αποφασίσει την αύξηση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην περιοχή.
Όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου σε αμερικανικά ΜΜΕ το ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον και η έλλειψη σταθερότητας που υπάρχει στη Λιβύη, τη Συρία και τώρα στη Γάζα μες το Ισραήλ έχουν οδηγήσει την Ουάσιγκτον στην απόφαση να ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις στη Α. Μεσόγειο.
Μάλιστα στις χώρες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων έχει προστεθεί και η Αίγυπτος, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα σε πιθανή μελλοντική εστία έντασης!
«Αυτή είναι η περίδος της μετά Βεγγάζης εποχής. Παρατηρούμε με προσοχή τις εστίες αποσταθεροποίησης σε Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία και τώρα σε Γάζα και Ισραήλ» ανέφερε στο CNN αξιωματούχος του Πεντάγωνου.
Κατά αυτόν τον τρόπο  γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η γεωπολιτκή και γεωστρατηγικής σημασίας θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται κάθετα για πολλούς και διάφορους λόγους.
-    Λόγω θέσης: Ελέγχει το πέρασμα στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα και από την Αδριατική την κεντρική Μεσόγειο
-    Δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενη στη διαμάχη και έχει καλές σχέσεις και με τους Άραβες αλλά και με τους Ισραηλινούς
     Διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και αταβιστικούς δεσμούς με τη Ρωσία
Βλέπουμε λοιπόν ότι ενώ η χώρα σε οικονομικό επίπεδο βιώνει ένα πρωτοφανές “limit down”  εν πολλοίς «τεχνητό» σε γεωστρατηγικό επίπεδο οι εξελίξεις την καθιστούν κρίσιμο παίκτη που αν η πολιτική ηγεσία χρησιμοποιήσει όπως πρέπει τα πλεονεκτήματά της θα «ρεφάρει» σε μεγάλο βαθμό αυτό που της έχουν προκαλέσει σε οικονομικό επίπεδο.
Είναι μια σπάνια ευκαιρία η οποία δεν απαιτεί «κόπο» (χρήμα ρευστό, πόρους) αλλά «τρόπο»: Ικανότητα διαπραγμάτευσης με εθνοκεντρική αντίληψη. 
Ο αξιωματούχος ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει πλήρη γνώση των συζητήσεων και των αποφάσεων που λαμβάνονται σε ανώτατο επίπεδο αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης των αποφάσεων αυτών.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξετάζονται διάφορες επιλογές για την αύξηση αυτή της αμερικανικής παρουσίας στην Ανατ. Μεσόγειο και η πιο εύκολη θα ήταν η παράταση της περιπολίας των σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού
Υπενθυμίζεται πως στις 20 Νοεμβρίου το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε εντολή σε τρία σκάφη του στα  USS Iwo Jima, USS New York και USS Gunston Hall τα οποία βρίσκονταν δυτικά του Γιβραλτάρ και με πορεία εξόδου από τη λεκάνη της Μεσογείου να αναστρέψουν και να κατευθυνθούν προς την Ανατ. Μεσόγειο εξαιτίας της κρίσης στο Ισραήλ, οι  πραγματικοί λόγοι όμως έχουν να κάνουν με τη Συρία.
Ταυτόχρονα και όπως έγινε γνωστό εχθές  το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight Eisenhower, έλαβε την εντολή να αποπλεύσει από τη περιοχή περιπολίας του και να κατευθυνθεί πίσω στις ΗΠΑ – τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη αιτιολογία- και πιο συγκεκριμένα στη ναυτική βάση του Norfolk στη Virginia, αφήνοντας για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2010 στον Περσικό Κόλπο το αμερικανικό Ναυτικό με ένα μόνο αεροπλανοφόρο.
Να σημειωθεί πως τα τρία αμερικανικά σκάφη που μεταφέρουν τουλάχιστον 2000 Πεζοναύτες μαχητικά αεροσκάφη AV-8B και μεταφορικά εκτέλεσης αεραποβάσεων MV-22 Osprey.και αυτά πριοην ανακληθούν το Norfolk της Virginia είχαν ως προορισμό...
Το θέμα είναι βέβαια ότι εάν η μετακίνηση αυτή συνδυαστεί με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί αναφορικά με την Ανατ. Μεσόγειο και την παράταση περιπολίας των αμερικανικών σκαφών, αυτό σημαίνει ότι το Dwight Eisenhower περνώντας στη Μεσόγειο από το Σουέζ θα λάβει εντολή να παραμείνει στην περιοχή, όπως συνέβη και με τα τρία άλλα σκάφη, ενισχύοντας ακόμη πιο πολύ τις δυνάμεις του 6ου Στόλου στην περιοχή.
«Από εκεί (σ.σ. Ανατ. Μεσόγειος) μπορείς να πας σε πολλά μέρη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που εξετάζουμε προς το παρών είναι πια είναι η παρουσία μας στην περιοχή τώρα και πια πρέπει να είναι στο μέλλον», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Στο ίδιο πλαίσιο τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων εφοδιασμένα με το σύστημα AEGIS και SM-2 τα USS Ross, the USS Donald Cook, the USS Carney και USS Porter τα οποία βρίσκονται ανοικτά του Ισραήλ για την παροχή αντιπυραυλικής άμυνας θα έχουν ως μόνιμη βάση από εδώ και στο εξής τη ναυτική βάση Rota στην Ισπανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Κατάργησαν το έμβλημα του Περικλή!

Ο Β. Καπερνάρος ως δικηγόρος θα υποστηρίξει την μήνυση κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ του διωγμού του εμβλήματος του Περικλή! Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ετοιμάζεται εντός των ερχόμενων ημερών να καταθέσει μήνυση τόσο σε βάρος της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού όσο και προσωπικά κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης της μορφής του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου. Η κατάθεση της μήνυσης την οποία θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του Δ. Νικολάου, Βασίλης Καπερνάρος, θα γίνει για προσβολή ιστορικής μνήμης!
"Ας πάνε να αποδείξουν ότι καλώς ψήφισαν υπέρ του διωγμού του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου" είπε ο κ. Νικολάου, ο οποίος διατελέσας Δήμαρχος επί 8 χρόνια και τοποθετώντας το άγαλμα του Περικλή στην πόλη, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η ιστορική μνήμη του δημιουργού της Δημοκρατίας, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων, με την ψήφο μάλιστα των δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Νικολάου συνεχίζοντας, είπε προς την εφημερίδα μας:
"Όσοι λένε ότι ο Χολαργός δεν βρισκόταν εδώ αλλά στο Μενίδι και γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να έχουμε τον Περικλή για έμβλημα στην πόλη μας, είναι υβριστές και ανιστόρητοι. Εν τοιαύτη περιπτώσει και η Παιανία δεν βρισκόταν εκεί που είναι τώρα αλλά κοντά στη Λούτσα και ο Δημοσθένης που γεννήθηκε στην Παιανία πήγαινε κι έπαιρνε βοτσαλάκια από την παραλία και τα΄βαζε στο στόμα του και εκπαιδευόταν ώστε να μπορεί να αγορεύει χωρίς να έχει πρόβλημα στην προφορά του "ρ". Τι σημαίνει αυτό, να πάψουμε να τιμούμε τις μεγάλες μορφές των Ελλήνων, επειδή τα σύνορα του δήμου τους δεν συμπίπτουν με τα σημερινά σύνορα;
Και η Μαραθώνια διαδρομή δεν είναι η αυθεντική που έτρεξε ο Φειδιπίδης, πρέπει δηλαδή να καταργήσουμε τον κλασικό αγώνα Μαραθώνιου δρόμου;
Και τα σύνορα της Μακεδονίας μας δεν είναι μόνον αυτά που έχουμε σήμερα. Μήπως τελικά πρέπει να δώσουμε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς γιατί τελικά αυτοί υποστηρίζουν με περισσότερο ζήλο την ιστορία μας; Ντροπή! Ας έρθουν λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδιωξαν με τη ψήφο τους τον Περικλή από τον Χολαργό, να πουν αυτές τις δικαιολογίες στο δικαστήριο. Την επόμενη εβδομάδα καταθέτω με τον δικηγόρο μου κ. Καπερνάρο την μήνυση", κατέληξε ο κ. Νικολάου.
[Πηγή makeleio.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ" Ο Σοφοκλής στην... υπηρεσία Αμερικανών βετεράνων!

Με τίτλο "Αρχαίοι σύμμαχοι" και υπότιτλο "Το Πεντάγωνο ζητεί τις συμβουλές του Σοφοκλή" η ελβετική εφημερίδα "Νeue Ζurcher Ζeitung" δημοσιεύει εκτενές άρθρο της Andrea Kohler για την πρωτοβουλία του αμερικανικού Πενταγώνου να χρησιμοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς για να βοηθήσει τους στρατιώτες του που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με συμπτώματα που ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χορήγησε 3,7 εκατ. δολάρια στο θεατρικό όμιλο της Νέας Υόρκης "Θέατρο του Πολέμου" για την ανάγνωση σε ακροατήριο βετεράνων και των οικογενειών τους, των τραγωδιών του Σοφοκλή "Αίας" και "Φιλοκτήτης". Οι αναγνώσεις αυτές, που γίνονται σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Αμερική, αποσκοπούν να βοηθήσουν τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους να ξεπεράσουν τις "αγχώδεις μετατραυματικές δυσλειτουργίες", που συνοδεύουν βετεράνους που επιστρέφουν στην Αμερική από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Όπως ο Οδυσσέας, που επιστρέφει μετά από πολυετείς περιπλανήσεις σε μια πατρίδα που του φαίνεται ξένη, ο Αχιλλέας, ο Φιλοκτήτης και ο Αίας που επιδίδονται σε πράξεις βίας επηρεασμένοι από τα τραύματα του πολέμου, έτσι και οι σύγχρονοι Αμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στη χώρα τους με προβλήματα προσαρμογής καταδιωκόμενοι από πανικό, εφιάλτες, παραισθήσεις και απελπισία, αισθανόμενοι πολλές φορές ξένοι στον ίδιο τον τόπο τους.
Η ανάγνωση των τραγωδιών δεν θεωρείται ψυχοθεραπεία, αλλά φαίνεται να φέρνει μια "κάθαρση", αφού στο Σαν Ντιέγκο και στη Νέα Υόρκη βετεράνοι του πολέμου μετά την ανάγνωση των τραγωδιών μίλησαν ανοιχτά για τη δική τους ψυχική οδύνη θέτοντας τη δική τους εμπειρία σε ένα γενικότερο ιστορικό πλαίσιο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Αχιλλέα, ο οποίος αποφασίζει να μείνει στην ιστορία ως ήρωας επιλέγοντας το θάνατο από την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα του, το κλέος από το νόστο, φαίνεται ότι από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα είναι ευκολότερο να τιμήσει κανείς νεκρούς στρατιώτες παρά αυτούς που επιστρέφουν στον τόπο τους από έναν πόλεμο, καταλήγει το άρθρο.
[Πηγή apn.gr]
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ "Όταν δείτε το χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη"!

Σε καιρούς Μεγάλης σύγχυσης και αβεβαιότητας οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι επίσημες πηγές πληροφόρησης είναι ανούσιες και αχρηστες. Έτσι η πλειοψηφία στρέφεται στους Άγιους και στους Γέροντες της Ορθοδοξίας καθότι αυτοί, με τον βίο που διήγαγαν αποτελούσαν και αποτελούν μαζί με τους αρχαίους Έλληνες Σοφούς τους πνευματικούς μας φάρους, και τα μόνα αληθινά σημεία αναφοράς στην "σκοτεινή" εποχή που μας επιφυλάσσουν "Σατανικά" κέντρα εξουσίας(αν θέλετε βγάζετε τα εισαγωγικά).
Ο Πατροκοσμάς είπεν
 "΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι". (Τι θα είναι κοντά;Μήπως μια γενική σύρραξη; Τι εννοεί από κάτω; Η Συρία είναι πιο κάτω από εμάς)
 "΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε". (Προφανώς μια σύγκρουση στη Συρία ναμας πάρει "ξώφαλτσα", ενώ όταν πραγματοποιηθεί η αμέσως επόμενη στα Δαρδανέλια, με εμπλοκή της Τουρκίας, από εκεί θα ξεκινήσει το κακό)
"Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη". (Άσπρη θάλασσα εννοείται η Μεσόγειος)
"Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη".
Βλέπουμε ότι ως χιλιάρμενο μπορεί να εννοηθεί μια υπερσυγκέντρωση πλοίων, πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Συρία από Ρώσους, Αμερικάνους,Γάλλους, και Βρετανούς, και ότανόλους αυτούς τους βλέπουμε μαζί, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανησυχία.
Ο Γέρων Παϊσιος συνεχίζει
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. (Ηδη το Κουρδιστάν αποτελεί πραγματικότητα, μόνο οι Τούρκοι προσποποιούνται ότι δεν υπάρχει!)
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.(Αυτή είναι η περιβόητη προφητεία - παραλλαγή της προφητείας του Πατροκοσμά, όταν οι Τούρκοι αναμειχθούν ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα θα το πληρώσουν "ακριβά"
"Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί." Δυστυχώς βλέπουμε Ρώσους και Ευρωπαίους (Δυτικούς) τον έναν απέναντι από τον άλλον.
"Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί."
Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι η ώρα εκπλήρωσης των προφητειών, γιατί όπως είπε ο Πατροκοσμάς "Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό".
Ο Β ΠΠ σε σύγκριση με αυτό θα μοιάζει με σενάριο που παίχτηκε με Playmobile.Η Παναγιά και ο Χριστός μαζί μας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΣΧΥΟΣ 2,4 MT ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ Σε "μηδενική" απόσταση από την Γη περνά αστεροειδής τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένας αστεροειδής  πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μια απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται πρακτικά "μηδενική". Πρόκειται για τον αστεροειδή 2012 DA14 ο οποίος ήρθε "από το πουθενά" καθώς ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 34.596 χλμ. μέσα δηλαδή από την τρoχιά της Σελήνης 0,09 LD (Lunar Distances) ακόμη και μέσα από τοις τροχιές των γεωσύγχρονων δορυφόρωνGPS και των κατασκοπευτικών που επιχειρούν από την συγκεκριμένη απόσταση!
Το μέγεθός του αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 45 μέτρα στη συνέχεια όμως αυτό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 57 μέτρα, έχοντας μάζα περίπου 140.000+ μετρικών τόνων.
Αρχικά και με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου αστεροειδή υπήρξε μια ανησυχία για πιθανή σύγκρουσή του με τη Γη, το Μάιο του 2012, όταν και διευκρινίστηκε με ακρίβεια η τροχιά του- η πιθανότητα αυτή αποκλείστηκε αφήνοντας ένα «παράθυρο» μόνο για το 2020 όπου και θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας αλλά και αυτή η πιθανότητα στη συνέχεια θεωρήθηκε μηδαμινή.
Πάντως η κατάσταση της τροχιάς του κατά το πόσο σίγουροι είναι οι επιστήμονες για αυτή και πόσο όχι, ανέρχεται στο 4 με το 0 να αντιπροσωπεύει την πολύ καλή πρόβλεψη και το 9 την χειρότερη δυνατή.
Πάντως εάν το σώμα αυτό έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε έκκληση ενέργειας ίση με 2,4 μεγατόνους ΤΝΤ – με την έκρηξη στην Tunguska  της Ρωσίας να εκτιμάται στους 3 με 20 μεγατόνους- ικανή να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη από προσώπου γης. Βέβαια ακόμη και αν κτυπούσε τη Γη θα ήταν πιο πιθανό να πέσει σε θάλασσα –καθώς το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς- αλλά ακόμη και αυτή προοπτική θα φάνταζε και θα ήταν τρομακτική. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ανακαλύφθηκε πολύ αργά.
Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν σχετικά σπάνια. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους! Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι.
Το θέμα βέβαια και το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι τις θα γινόταν στην περίπτωση που ο αστεροειδής αυτός θα χτυπούσε τη Γη. Θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί κάποια αποστολή προς αναχαίτιση’ του; Ασφαλώς και όχι. Άρα τι θα μπορούσε να διασφαλίσει τη Γη από ένα μελλοντικό κακόβουλο αστεροειδή ο οποίος θα είχε τροχιά σύγκρουσης και θα εμφανιζόταν πραγματικά την τελευταία στιγμή;
Μόνο ένα πρόγραμμα μιας διαστημικής πλατφόρμας η οποία θα βρίσκεται μόνιμα στο διάστημα σε τροχιά έτοιμη να αναχαιτίσει τον εισβολέα έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής.

Απεικόνιση όπου διακρίνεται με τη μπλε γραμμή η τροχιά του 2012DA14, πάρα πολύ μέσα από την τροχιά της Σελήνης αλλά και αυτής των γεωσύγχρονων δορυφόρων (πράσινη γραμμή)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΚΙΝΗΜΑ ... ΕΦΑΠΑΞ" ΑΠΟ Α/ΓΕΝ Πρωτοφανές έγγραφο-προειδοποίηση στην κυβέρνηση: "Έχετε πλήξει το ηθικό μας..."

Με την ένδειξη "Εξαιρετικά επείγον" σε έγγραφό του ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης, έγiνε ίσως ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός μετά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 που έθεσε μετ'επιτάσεως και ζητά απαντήσεις σε ζήτημα πολιτικής υφής, τυπικά απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργό και δύο υφυπουργούς), ουσιαστικά, όμως, στην ίδια την κυβέρνηση.
Στο εσωτερικό έγγραφό του ο Α/ΓΕΝ χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης γα την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη (Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών...),  ("...μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων...") και ζητά απαντήσεις "εδώ και τώρα"!
Όσο σοβαρό και αν είναι το έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΝ, ακόμα πιο σοβαρή είναι η ενέργειά του που σπάει ένα "ταμπού" της Μεταπολίτευσης: Οι αξιωματικοί επισήμως δεν θέτουν πολιτικά ζητήματα στην πολιτική ηγεσία. Και τα θέματα που θέτει είναι 100% πολιτικά, έστω και αν ακούγονται ως "οικονομικά".
Ερώτημα είναι το "Γιατί προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αφού στο υπουργείο, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά η τρόϊκα". Ίσως γιατί πιστεύει το αντίθετο. Ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει την θεση της...
Ο αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης είναι ένας καλός αξιωματικός, "μάχιμος", αν και μηχανικός. Αποδείχθηκε μάλλον καλύτερος απ'ότι πίστευαν οι περισσότεροι όταν επιλέχθηκε από μια θέση πρακτικά "βοηθού αποθηκάριου" για να αναλάβει την ηγεσία του Ναυτικού στο πολιτικό πραξικόπημα των Παπανδρέου-Μπεγλίτη της 1ης Νοεμβρίου 2011, προφανώς γιατί κρίθηκε έμπιστος της τότε κυβέρνησης μειωμένης εθνικής αντίληψης.
Και ίσως να αδικήθηκε από τον τρόπο που ανέλαβε Αρχηγός, με τον αποκεφαλισμό έξι ανωτέρων του που σίγουρα στοιχειώνουν την παρουσία του στην θέση του Α/ΓΕΝ.
Τι τον έκανε, όμως, να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση; Η πίεση από την πλευρά των στελεχών, σίγουρα είναι ο ένας λόγος.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και γενικά μονίμων στελεχών των ΕΔ. Υπάρχει οργή και είναι δικαιολογημένη.
Όσο και αν η τοποθέτηση ενός γνήσιου εκπροσώπου της πατριωτικής πτέρυγας της ΝΔ, του Πάνου Παναγιωτοπουλου ως επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο έξυπνος "χαμηλών τόνων" τρόπος που έχει χειριστεί μέχρι στιγμής το ζήτημα των μειώσεων στις αποδοχές των στελεχών, λειτουργεί ως "αλεξικέραυνο", η κατάσταση έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω".
Και ο Αρχηγός "δικαιούται διά να ομιλεί" αυτοδίκαια, πλέον.
"Έστω και κατ'αυτό τον τρόπο που αμφισβητεί την σχέση πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας;" θα διερωτηθούν κάποιοι.
Εκτίμησή μας είναι ότι έκανε λάθος θέτοντας κατ'αυτό τον τρόπο το ζήτημα. Υπάρχει θέμα πειθαρχίας. Η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να δημιουργεί ζητήματα πειθαρχίας κατ'αυτό τον τρόπο σε μια τέτοια εποχή. Τουλάχιστον έπρεπε να θέσει και το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου. Πόσο καιρό έχουν να κάνουν σοβαρή άσκηση στην Διοίκηση Φρεγατών και Υποβρυχίων;
Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος: Αν δεν τεθούν τώρα ζητήματα, πότε; Οι ξένοι έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας. Υπάρχουν καταλληλότεροι για να θέσουν έστω εμμέσως, αλλά με σαφήνεια, ζητήματα ακολουθούμενης πολιτικής στο στράτευμα, από τους φυσικούς ηγέτες των ΕΔ;
Ένας δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι η ανάγκη που νιώθει εν όψει κρίσεων να δώσει το στίγμα του και να ενισχύσει την υστεροφημία του, αφού είναι σφόδρα πιθανή η αποστρατεία του.
Το βέβαιο είναι ότι ο Αρχηγός διέβη τον Ρουβικώνα.
Ας μην θεωρήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας ότι "Όλα καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το "έφαγαν" κι αυτό" γιατί έτσι τους βολεύει. Ας ακούσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε αυτά που τους λέει και τους εφιστά την προσοχή.
Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενο του πρωτοφανούς εγγράφου του Α/ΓΕΝ και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
“Το ΓΕΝ έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού τηλεφωνημάτων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για ανακοινώσεις που γίνονται από τα Μ.Μ.Ε περί επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξ παροχών, με αναδρομική μάλιστα από το 2010 εφαρμογή, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση που θα φτάνει ακόμη και σε ποσοστά του 45%.
Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει τόσο το ηθικό των στελεχών όσο και την ικανότητα διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας, είναι δε αυτονόητο ότι η μείωση των εφάπαξ παροχών δημιουργεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών.
Κατόπιν των ανωτέρω έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να εκδηλώσετε ενέργειές σας είτε προς την κατεύθυνση της διάψευσης των συγκεκριμένων ειδήσεων είτε με ουσιαστική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την αποφυγή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων, όπως αυτό της φορολόγησης του εφάπαξ”.
Το ζήτημα, φυσικά δεν είναι το εφάπαξ (το οποίο δεν παύει να είναι κρίσιμο). Το εφάπαξ χρησιμοποιείται ως αφορμή για να τεθεί "κόκκινη γραμμή" από πλευράς ηγεσίας του ΠΝ και να τονιστεί ότι "Δεν γίνονται αποδεκτές οι νέες μειώσεις στις αποδοχές μας".
Και βέβαια, δεν θα λυθεί το πρόβλημα ακόμα και αν αποστρατευθεί ο Α/ΓΕΝ στις κρίσεις που έρχονται.
Όταν το τρένο έρχεται, δεν κοιτάμε την αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας και τα αυτιά μας και υποδυόμαστε ότι "Δεν υπάρχει τρένο". Γιατί τότε θα περάσει από πάνω μας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΒΔΑ... ΤΟ 2013 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΥΠΡΟΥ,ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗΣ... (?!?!)

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ...

Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισσοροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012..

τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, ενώ πολύ πρόσφατα ο γνωστότατος Χένρι Κίσινγκερ(?) δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για πόλεμο και φρίκη, η οποία θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή και τις στάχτες μία νέα παγκόσμια κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin,... έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, έναν σχεδιασμένο όλεθρο, που για άλλους φέρεται να σχεδιάστηκε από τη Νέα Τάξη, τους Illuminati (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμη), για κάποιους άλλους πρόκειται να ζήσουμε σκηνές της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου. Τέλος, υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις, οι οποίες θέλουν το 2012 να είναι έτος -κομβικό σημείο- σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικών πολέμων και ανείπωτων καταστροφών.
Ελλάδα
Η Ελλάδα θα διώξει από πάνω της την κυβέρνησή της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Θα είναι το πρώτο καθεστώς μαριονέτα της ΕΕ που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες. Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα επανεκκινήσει την εκτύπωση της δραχμής. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.
Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν. Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.
Ρωσία
Η Ρωσία στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη, και επίσης θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει στην Ελλάδα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, even as the Bulgarian government falls to its own militar. Μετά από αυτό, ενεργή Ρωσική βοήθεια θα έρθει.
Εικόνες των νεκρών Ορθοδόξων Ελλήνων, από τουρκικές ακρότητες, θα οδηγήσουν τις μάζες στους δρόμους απαιτώντας την άμεση παρέμβαση. Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπλοκαριστούν από το βέτο των ΗΠΑ / ΗΒ / Γαλλίας ,ακόμα και όταν Ρωσικά εθελοντές αρχίσουν να εισρέουν στα Βαλκάνια. Η Ρωσία θα αρχίσει να απειλεί την Τουρκία και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε κλιμακωθεί γρήγορα σε εναέριες αψιμαχίες. Το ΝΑΤΟ θα ζωντανέψει, απειλώντας άμεσα τη Ρωσία να μην εμπλακεί. Η Ρωσία από αυτό το σημείο θα εντείνει την πολεμική της, με την Ουκρανία close at the hip (πιθανώς εννοεί με την Ουκρανία να αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί).
Ο Ρωσικός στρατός θα επιτεθεί κατευθείαν μέσα από τη Γεωργία, η οποία μετά από τέσσερις ημέρες της αντίστασης, θα καταρρεύσει. Η Τιφλίδα δεν θα πολιορκείται από σημαντικές δυνάμεις, αλλά περικυκλωμένη θα αναγκαστεί σε υποταγή, ενώ ο κύριος όγκος του στρατού θα κατευθύνεται προς την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο η Αρμενία θα μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν στο πλευρό της Τουρκίας.
Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και θα υποστεί μια πλήρη ήττα, αποκομμένο από τις Βουλγαρικές βάσεις στήριξης, με μόνες εναπομείνασες της βάσει της Ρουμανίας. Αυτές θα καταστραφούν από Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και πυραύλους. Πλοία του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων τα περισσότερα Αμερικάνικα θα βυθιστούν. Οι στρατιώτες (fighters) του ΝΑΤΟ θα κατατροπωθούν στο τέλος του εγχειρήματός τους (will also be confronted at the edge of their operability – η λέξη operability ούτε καν υπάρχει στο αγγλικό λεξικό αλλά μάλλον αυτό εννοεί) πάνω από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η ήττα, και η είσοδος της Ουκρανίας στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς ως λόγο για να αποτραβηχτεί και έτσι να συντρίψει το ΝΑΤΟ εκ των έσω.
Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.
Η τελική καταστροφή της Τουρκίας, η Ρώσικη απόβαση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η κατάληψη της Άγκυρας, θα έρθουν το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την πλήρη διάλυσή της ως έθνος, που θα χωρίζεται σε τουλάχιστον 3, ίσως τέσσερα μέρη: Ελληνικό (Byzentine), Αρμενικό (Trebzon) και Κουρδικό, νότια και νοτιοανατολικά και ίσως και μια μικρότερη Βουλγαρική ζώνη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας και ενός μέρους της βόρειας Θράκης.
Κύπρος
Η Κύπρος θα ξεπεράσουν τον πόλεμο σχετικά εύκολα σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή. Η Νότια Κύπρος θα ξεκινήσει αμέσως μια επίθεση στην Βόρεια Κύπρο και με σκληρή μάχη θα διώξει τους Τούρκους μέσα σε μερικούς μήνες.
Τουρκία
Αυτό το έτος θα φέρει στην Τουρκία το τελευταίο της πόλεμο. …. Έως τα μέσα του 2013, η Τουρκία θα είναι στο κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας, ένα νεκρό έθνος.
http://kostasedessa.blogspot.gr

ICH BIN EIN BERLINER για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων

Aπό την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.

Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα.

 Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

 Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται -με γλαφυρό τρόπο- αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους, για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
 Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο, (όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
 Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.

 
  Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
 Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα μυστήρια και τρομακτικά για τους ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού. Έτσι, όπως αναφέρει ο θρύλος, είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο.
 Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την αγία Σοφία). Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρό της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους. Αλλά ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές, το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραήλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί -μετά την πτώση της Πόλης- να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η Δευτέρα Παρουσία.  Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη».  Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνοδούς του τελούσε στο σημείο αυτό Θεία Λειτουργία. Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Κάθε χρόνο στην Ανάσταση των ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά!!!
 
 Ο θρύλος συμπληρώνεται από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά οι χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι’ αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.
 Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει και το μυστήριο του υπογείου τούνελ που υπάρχει σε κεντρικό σημείο στο εσωτερικό του ναού. Όπως αναφέρεται, από το σημείο αυτό υπάρχει μια δίοδος που οδηγεί σε ένα μεγάλο τούνελ. Το τούνελ αυτό, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, οδηγεί μέχρι τα Πριγκηπόννησα και μάλιστα μέχρι την νήσο Πρώτη. Το μυστήριο για τους Τούρκους είναι το πώς κατασκευάστηκε αυτό το τούνελ και τι ρόλο έπαιξε στην μακρά ιστορία του ναού.
 Μυστήριο για τους Τούρκους είναι και το μεγάλο αποτύπωμα από πέλμα κάποιου μεγάλου ζώου, ίσως ελέφαντα, που υπάρχει στην νοτιοδυτική πλευρά του θόλου ενώ και εδώ έχουν διαδοθεί κάποιες εσχατολογικές ιστορίες. Σύμφωνα με τους Τούρκους το αποτύπωμα αυτό είναι από το άλογο του Μωάμεθ του Πορθητή, αλλά το ερώτημα είναι πώς το άλογο πάτησε στο σημείο αυτό που βρίσκεται ψηλά προς τον θόλο.
 Μεγάλο δέος δημιουργούν στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπειά τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα.
 Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.
 Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος, καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.
 Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Πηγή

Τουρκοκρατούμενη Θράκη: κάτι αρχίζει να αχνοφέγγει στο βάθος του τούνελ;

Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε τι θα γίνει τελικά, αλλά είναι φανερό πως ο κλοιός λίγο-λίγο σφίγγει. Μετά από χρόνια αποκαλύψεων για τον παράνομο και υπονομευτικό ρόλο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των εν Θράκη πρακτορίσκων και ανθυπολακέδων του από τον «Αντιφωνητή» (και τα διαδικτυακά του παρακλάδια «Τούρκικα Νέα» και «Προξενείο-Στοπ»), αλλά και από την άλλη σημαντική και συμπορευόμενη πατριωτική φωνή της Θράκης («Ας Μιλήσουμε Επιτέλους»), ήρθε ίσως πια επιτέλους η ώρα που κάτι αρχίζει και…κινείται.
Και ήρθαν εν τέλει και οι νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του ιμάμη του Σώστη και της απόπειρας της Τουρκίας να φυτέψει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα, ήρθε και το κλείσιμο του παράνομου αναψυκτηρίου της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας», για να αποτελέσουν όλα μαζί τη θρυαλλίδα ίσως για ακόμη πιο εκρηκτικές εξελίξεις. Βασισμένο σε αυτές τις αποκαλύψεις ακολούθησε το άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη στην εφημερίδα «Δημοκρατία» της περασμένης Κυριακής και μετά ήρθε η ώρα και για το ακόμη πιο εντυπωσιακό: ερώτηση 31 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για τον ρόλο του προξένου και ουσιαστικά αίτημα για την απέλασή του! Εννοείται πως και πάλι κρατάμε πολύ μικρό καλάθι σχετικά με την αντίδραση του (φερόμενου ως) ΥΠΕΞ Αβραμόπουλου και του (επίσης φερόμενου ως) πρωθυπουργού Σαμαρά. Οι μάσκες όμως έχουν πια πέσει εντελώς ως προς το τι επιδιώκει στη Θράκη η Τουρκία και οι πρακτοράντζες της. Κανείς πλέον δεν μπορεί και δεν δικαιούται να λέει «δεν ήξερα» και να συνεχίζει αμέριμνος τον ύπνο του ηλίθιου! Το μέλλον προδιαγράφεται πια πολύ πιο ενδιαφέρον…
Η Ερώτηση των 31 Βουλευτών της ΝΔ για το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής
Τριανταένας Βουλευτές της ΝΔ (ανάμεσά τους και οι Δερμεντζόπουλος του Έβρου και Κυριαζίδης της Δράμας) συνυπογράφουν Ερώτηση του συναδέλφου τους από τη Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, σχετικά με τη λειτουργία και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1)Εξωτερικών
2)Δικαιοσύνης
Θέμα: «Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».
Σύμφωνα με δημοσίευμα – άρθρο της εφημερίδας «Δημοκρατία» της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως:
– Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο.
- Η επίθεση σε Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο στις θέρμες Ξάνθης.- Μεταξύ των επεισοδίων αναφέρεται και εκείνο των απειλών και εκβιασμών με παρότρυνση του Τούρκου Προξένου και τελικά εξαναγκασμό σε παραίτηση του Ιμάμη του χωριού Σώστη της Ξάνθης (σ.σ. προφανώς εννοεί Ροδόπης) για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει ερώτηση.
Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από ότι φαίνεται δεν πτόησε κανέναν, αφού σε λίγες μέρες προκλήθηκε από άτομα του ιδίου χώρου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τον ίδιο λόγο η επίθεση εναντίον του Ιμάμη της Ρόδου.
Επίσης, η επί δεκαετίες ανοχή από τις Ελληνικές Αρχές της λειτουργίας χωρίς άδεια, κυλικείου, που λειτουργούσε ως παρακρατικό κέντρο στο χώρο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», δημιουργεί απορίες.
Είναι δε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. κ. Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη του Τσιμπουτί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2012, περί δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Δωδεκανήσου, που σημαίνει ότι τα δύο γεγονότα (Θράκης και Ρόδου) προκλήθηκαν για να τεκμηριώσουν όσα στη συνέχεια επικαλέσθηκε στην Ισλαμική διάσκεψη ο κ. Νταβούτογλου.
Επειδή η περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Επειδή είναι πασιφανές ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων στηρίζονται και υποκινούνται άνωθεν.
Επειδή κατά καιρούς οι παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου ξεφεύγουν από τα όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων του και δημιουργούν προβληματισμό για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του.
Επειδή πιθανότατα θα υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή και δεν βλέπουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί καλύπτονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου που επιβάλλει το Προξενείο.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1ον) Γιατί κάθε φορά που προκαλούνται ανάλογα επεισόδια, δεν παρεμβαίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας αναζητώντας την πηγή και το λόγο υποκίνησης των επεισοδίων
2ον) Γιατί επέτρεψαν οι Ελληνικές Αρχές (Δ/νση Υγιεινής περιφέρειας, Εφορία, Ελεγκτικές Υπηρεσίες), την επί δεκαετίες λειτουργία κυλικείου, χωρίς άδεια, χωρίς Α.Φ.Μ., χωρίς ταμειακή μηχανή, δηλαδή παράνομα; Τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν για να εφαρμόσουν την νομιμότητα;
3ον) Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών για να διερευνήσει αν κάθε ένα γεγονός όπως καταγράφεται στο συνημμένο δημοσίευμα ήταν αληθινό; Ποια ήταν η σκοπιμότητα πρόκλησης του κάθε επεισοδίου, και ποιοι οι υποκινητές του; Και αν έγινε η διερεύνηση, ποια τα αποτελέσματα και ποια η στάση του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε περίπτωση;
4ον) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών αν αποδειχθεί ότι όλα τα επεισόδια υποκινούνται και συντονίζονται από τον Τούρκο Πρόξενο με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής; Θα είναι ή δεν θα είναι λόγος απέλασής του;
5ον) Από τις δηλώσεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη συμπεραίνεται ότι τα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια είναι ενεργούμενα του τουρκικού ΥΠΕΞ μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής. Είναι στις προθέσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να διερευνήσει τις προαναφερόμενες υποθέσεις και αν προκύψουν τεκμήρια να παραπέμψει τους πρωτεργάτες με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1) Αναστασιάδης Σάββας
2) Γεωργιάδης Σπυρίδων Άδωνις
3) Μιχελάκης Γιάννης
4) Ανδριανός Γιάννης
5) Αντωνίου Μαρία
6) Ασημακοπούλου Άννα- Μισέλ
7) Αυγερινοπούλου Διονυσία
8) Βεσυρόπουλος Απόστολος
9) Βλαχογιάννης Ηλίας
10) Γεωργαντάς Γεώργιος
11) Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος
12) Καραμανλή Άννα
13) Καράμπελας Γιάννης
14) Καρανάσιος Ευθύμιος
15) Κλειτσιώτης Κων/νος
16) Κουκοδήμος Κων/νος
17) Κοψαχείλης Τιμολέων
18) Κυριαζίδης Δημήτρης
19) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
20) Λεονταρίδης Θεόφιλος
21) Μακρή-Θεοδώρου Ελένη
22) Μπατσαρά Γεωργία
23) Ορφανός Γεώργιος
24) Παπαδόπουλος Μιχάλης
25) Πασχαλίδης Γιάννης
26) Σταμενίτης Διονύσιος
27) Στύλιος Γιώργος
28) Ταμήλος Μιχαήλ
29) Τσαβδαρίδης Λάζαρος
30) Τσουμάνης Δημήτρης
31) Χριστογιάννης Δημήτρης
Εμείς, για την ιστορία, επισυνάπτουμε και δύο υπερσυνδέσεις. Στη μία μπορείτε να ξαναθυμηθείτε το κείμενο το οποίο επικαλούνται οι 31 βουλευτές, δηλαδή το άρθρο του γνωστού και πολύ αγαπητού μας Σάββα Καλεντερίδη στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Το κείμενο, όπως είπαμε, βασίζεται ιδίως στα τελευταία συνταρακτικά γεγονότα που αποκαλύφθηκαν και διαδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα μέσω της ομάδας του «Αντιφωνητή». Σε συνέντευξή του μάλιστα την άλλη μέρα (19/11/2012) σε γνωστό ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης ο Καλεντερίδης επανέλαβε τα ίδια και αποκάλυψε και το ότι ‘Ελληνες πολίτες της Θράκης που πολεμούν το Προξενείο παρακολουθούνται από την ΕΥΠ (και ο νοών…νοήτω)! Η δεύτερη υπερσύνδεση λοιπόν είναι για όποιον θέλει να ακούσει αυτήν την πραγματικά συνταρακτική συνέντευξη του Σάββα…

Το «έγκλημα» στο Κατάρ

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Κατάρ (πρώτη διεθνής εξόρμηση μετά τη δρομολόγηση σταθερότητας από τις αποφάσεις του Eurogroup) αποτελεί ιδανική ευκαιρία απόδειξης ότι κάτι αλλάζει στην εξωτερική και επενδυτική πολιτική της Ελλάδας. Η κυβέρνηση Παπανδρέου της περιόδου Οκτωβρίου 2009 – Νοεμβρίου 2011 είχε προσπαθήσει, με έντονη ανάμειξη του στενού περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού, να πείσει την επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας και την κοινή γνώμη ότι το Κατάρ θα άνοιγε, αυτόματα, την κάνουλα της χρηματοδότησης της εθνικής μας οικονομίας.
Η υπόθεση του λιμανιού του Αστακού, με πρωταγωνιστικό ρόλο του τότε υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, αλλά και η σχεδιαζόμενη συγχώνευση Alpha – Eurobank με την αστήρικτη βεβαιότητα του τότε υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για στήριξή της από κεφάλαια του Κατάρ αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα μιας παρωχημένης πολιτικής πρακτικής. Βετεράνος Ελληνοαμερικανός διπλωμάτης, με μακρά θητεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ στον αραβικό κόσμο, είχε επισημάνει εγκαίρως στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι το Κατάρ, παρά τα τεράστια οικονομικά μεγέθη και παρά το προνόμιο του εμίρη να μιλά όποτε θέλει και με όποιον ισχυρό του πλανήτη θέλει, αποτελεί -ουσιαστικά- «απλή περίπτωση». Εξηγούσε ότι η ηγεσία του Κατάρ (με την οποία διατηρούσε προνομιακή σχέση) ζητεί, σε κάθε παρόμοια διαπραγμάτευση, ελάχιστο χρόνο γνωριμίας και κοινωνικής αβρότητας και μέγιστη προσήλωση στην υποβολή μιας πλήρους επενδυτικής πρότασης. Υπογράμμιζε δε ως διαπίστωση του Λευκού Οίκου καθώς και πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ότι επειδή η ελίτ του Κατάρ είναι ολιγομελής και δεν ενδιαφέρεται καν να αναπτύξει πολυμελές τεχνοκρατικό επιτελείο απαιτεί εμπεριστατωμένες επενδυτικές προτάσεις από το εξωτερικό. Ο Ελληνοαμερικανός διπλωμάτης υπογράμμιζε ότι (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) και μόνον η πληρότητα των προτάσεων, χωρίς εκκρεμότητες και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, αποτελεί διαβατήριο επιτυχών συμφωνιών με το Εμιράτο της οικογένειας Αλ Θάνι.

Σε αντίθεση με τις πολύτιμες αυτές συμβουλές, αλλά και σε αντίθεση με την απλή λογική, η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε, παραφράζοντας τον τίτλο γνωστού αστυνομικού μυθιστορήματος, το «Εγκλημα στο Κατάρ». Εγκλημάτησε κατά της εθνικής οικονομίας, που δεν είδε ποτέ επενδύσεις να έρχονται. Εγκλημάτησε και κατά της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, γιατί ο εμίρης του Κατάρ, απογοητευμένος από τη στάση της Αθήνας, έστρεψε γρήγορα το ενδιαφέρον του προς τα Τίρανα και τα Σκόπια, όπου οι Σ. Μπερίσα και Ν. Γκρούεφσκι έδειξαν μεγαλύτερη σοβαρότητα και επέτυχαν απτά αποτελέσματα. Οπως εγκλημάτησε και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος -πέραν της αδυναμίας προσέλκυσης κεφαλαίων- δεν είχε αξιοποιήσει νωρίτερα, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε και τη φιλοξενία στη Σούδα δυνάμεων του Κατάρ που επιχειρούσαν κατά της Λιβύης. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτηκε ότι η παρουσία 250 (!) αξιωματικών και ανδρών από το Κατάρ, ως ομάδας χρήσης και υποστήριξης μόλις έξι μαχητικών Mirage και μόλις τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma, έδινε ευκαιρίες και πλεονεκτήματα στην Ελλάδα.

Ο νέος κύκλος επαφών με το Κατάρ αποτελεί μια -σπανιότατη- δεύτερη ευκαιρία, χωρίς πολυτέλεια απώλειάς της.

Aλέξανδρος Τάρκας

Δημοκρατία

Φυσικό Αέριο – Έντονη διαφωνία μεταξύ Συλικιώτη και Τρόικας

Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηαποστόλου
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το θέμα του φυσικού αερίου το οποίο συζητήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, όπως... αρμοδίως έχει πληροφορηθεί η «Offsite», υπουργός Εμπορίου και κλιμάκιο της Τρόικας έγιναν κυριολεκτικά «μαλλιά κουβάρια». Παρόλο που δεν έγινε γνωστός ο λόγος της έντονης διαφωνίας, εντούτοις όπως ενημερωθήκαμε στη σύσκεψη, η οποία έγινε στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή και του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, Χρίστου Πατσαλίδη, εξετάστηκαν οι αντιπροτάσεις, που η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης στο κλιμάκιο της Τρόικας.

Η διαφωνία, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έγκειται στο γεγονός ότι το κλιμάκιο της Τρόικας, δεν αποδέχεται το Νορβηγικό μοντέλο το οποίο προτείνει η Δημοκρατία, αναφορικά με τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο. Μοντέλο με βάση το οποίο προβλέπεται ότι μέρος των εσόδων από την εξόρυξη φυσικού αερίου θα καταλήγουν στα ταμεία του κράτους, ένα μέρος των εσόδων θα δαπανάται σε υποδομές που έχουν να κάνουν με το φυσικό αέριο, όπως για παράδειγμα η κατασκευή τερματικού, και τέλος ένα μέρος των εσόδων να καταλήγει σε ένα ειδικό ταμείο του κράτους για να χρησιμοποιηθεί από τις επόμενες γενιές. Όπως αρμοδίως έχουμε ενημερωθεί, αυτό που εξόργισε τον υπουργό Εμπορίου, είναι το γεγονός ότι η Τρόικα όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτό το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά απαίτησε όπως όλα τα έσοδα από το φυσικό αέριο καταλήγουν στο χρέος. Πέραν όμως τούτου, οι Τροικανοί, ζήτησαν να έχουν λόγο στο κάθε τι που έχει να κάνει με το Φυσικό Αέριο. Αυτό είναι άλλωστε και το σημείο που προβληματίζει έντονα την Κυβέρνηση Χριστόφια. Όπως εξήγησαν στην «Offsite» άτομα τα οποία γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις των δανειστών, η ουσιαστική ανάμειξη της Τρόικας στα έσοδα από το αέριο ίσως προκαλέσει στο μέλλον προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με ενδεχόμενη ανάπτυξη των υποδομών για το φυσικό αέριο. Εξηγώντας ανέφεραν πως η Κυβέρνηση ανησυχεί έντονα, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να εμπόδιζε τυχόν δανειοδότηση του κράτους από τρίτους με σκοπό την κατασκευή υποδομών για το αέριο.

Spiegel: Βοήθεια τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα

Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel για την Ελλάδα, σε άρθρο της, βλέπει λύση αποσπασπασματική και της τελευταίας στιγμής.
Αναλυτικά το άρθρο:
Μετά την αποτυχημένη νυχτερινή συνεδρίαση των Βρυξελλών, επικρατεί αμηχανία για το τι θα γίνει με την Ελλάδα. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τους βουλευτές, που εξέρχονται της συνερίασης της Κ.Ο. των CDU/CSUτο πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο: «Δεν θα υπάρξει μεγάλη σύγκρουση, αλλά ούτε και μεγάλη λύση», λέει ένας υπουργός. Η Ελλάδα «θα βοηθηθεί, όπως πάντα, την τελευταία στιγμή». Κάποιος που είναι πιο εξοικειωμένος με το θέμα, φωνάζει προς το μέρος των δημοσιογράφων: «Όλα θαύμα!». Δεν το εννοεί σοβαρά βέβαια. Μ’ άλλα λόγια: Η τακτική των αποσπασματικών λύσεων συνεχίζεται.
Ήδη από τις αρχές Αυγούστου η Ελλάδα χρηματοδοτείται με το τύπωμα χρήματος: Πριν από ένα τρίμηνο, μετά από δραματικές πάλι συναντήσεις των πιστωτών, τελικά παρενέβη η ΕΚΤ και βοήθησε με ένα είδος κυκλικής συναλλαγής: Το ελληνικό κράτος εξέδωσε νέα βραχυπρόθεσμα ομόλογα, τα λεγόμενα T-Bills, τα πούλησε στις ελληνικές τράπεζες κι αυτές τα έδωσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως εγγύηση για νέα έκτακτη βοήθεια.
Παρόμοια λύση αναμένει από την επόμενη συνάντηση των πιστωτών της Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα ο οικονομολόγος Φρανκ Βέστερμαν και την επιρκίνει σφοδρά: «Η ΕΚΤ δεν έχει καμία τέτοια εντολή γι’ αυτό το είδος της χρηματοδότησης κρατών» λέει. Ούτε βοηθάει, προσθέτει, το να στηρίζεται η Ελλάδα μέχρι το 2014 με συνεχώς νέες ενδιάμεσες χρηματοδοτήσεις, αν ο χρόνος δεν χρησιμοποιείται όπως πρέπει.
Κατά το Βέστερμαν, καθηγητή διεθνών οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Όσναμπρουκ, από τα χρήματα της διάσωσης ωφελούνται κυρίως οι δανειστές, των οποίων ικανοποιούνται οι απαιτήσεις. Σχεδόν κανένα ευρώ δεν φτάνει στη μόρφωση ή στις υποδομές της χώρας και ούτε δημιουργείται έτσι οικονομική ανάπτυξη.
Σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπαινίχθηκε ενώπιον των βουλευτών του κόμματός της ότι πιθανόν να αυξηθεί το πρόγραμμα του EFSF για την Ελλάδα κατά 10 δισ. ευρώ, οπότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους. Και δεύτερον, ότι είναι δυνατόν να μειωθούν τα επιτόκια, που πληρώνει η Αθήνα για τα δάνειά της.
Ο Βέρστερμαν όμως απορρίπτει και αυτές τις προτάσεις: «Αυτό φαινόταν να αποτελεί τη σωστή συνταγή στην αρχή της κρίσης, αλλά αν το δούμε αναδρομικά δεν είχε επιτυχία» λέει. Ως έσχατη λύση, προσθέτει, απομένει μόνον η «ανοιχτή χρεοκοπία» και μαζί της ένα σκληρό κούρεμα του χρέους για τα κράτη-δανειστές.
Οι δανειστές συνεχίζουν να τσακώνονται για «τεχνικά ζητήματα»: Για παράδειγμα, το ΔΝΤ δεν θέλει να δώσει χρόνο μέχρι το 2022 στην Αθήνα για να πετύχει ποσοστό χρέους 120% επί του ΑΕΠ. Πρόκειται για μια παράλογη κατάσταση, λέει ο Τσόλτ Ντάρβας από τη δεξαμενή σκέψης των Βευξελλών Bruegel, γιατί κάθε καθυστέρηση θα επιβαρύνει περισσότερο τους πιστωτές. Αν εφαρμόζονταν οι συζητούμενες αυτή τη στιγμή συμβιβαστικές λύσεις, θα ξαναείχαμε σε ένα χρόνο το αργότερο την ίδια κατάσταση και θα χρειάζονταν νέα γεφυροποιά δάνεια.
Οι προτάσεις του Ντάρβας για έξοδο από το δίλημμα είναι απλές: Οι πιστωτές θα πρέπει να μειώσουν πάρα πολύ τα επιτόκια για τα ελληνικά δάνεια, δηλαδή μέχρι να είναι μηδενικά. Αυτό συνολικά θα αντιστοιχούσε σε κούρεμα του χρέους της τάξης του 35% περίπου, όπως υπολόγισε ο ίδιος. «Θα είχε το πλεονέκτημα όμως ότι αυτό το βήμα οι πολιτικοί θα μπορούσαν να το εξηγήσουν ευκολότερα στους ψηφοφόρους τους, αφού η μείωση των επιτοκίων δεν ηχεί τόσο φοβερή όσο η παραίτηση από πολλά δισεκατομμύρια ευρώ» λέει. Ακόμα και η επικριτκή αντιπολίτευση θα είχε τη δυνατότητα να συναινέσει σ’ αυτό χωρίς μεγάλη απώλεια γοήτρου.
Το σχέδιο διάσωσης που επινόησε ο Ντάρβας για την Ελλάδα είναι έτοιμο και αφορά τα επόμενα 20 χρόνια. Είναι σαφώς πιο μακροπρόθεσμο από τα σχέδια του ΔΝΤ ή του Eurogroup, το οποίο θέλει να πρόγραμμα μέχρι το 2014. Ο οικονομολόγος ωστόσο δεν θεωρεί πολύ πιθανό το να λάβουν υπόψη τους οι πιστωτές τις συμβουλές του: «Η αθλιότητα θα συνεχιστεί και του χρόνου θα είμαστε στην ίδια κατάσταση με τώρα» λέει.
Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπολογίζει παρ’ όλα αυτά ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ξανασυναντηθούν οι υπουργοί οικονομικών, το μεσημέρι. Μια ακόμα νυχτερινή συνεδρίαση θέλουν να την αποφύγουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Δίνουν 800 ευρώ υπέρ μαντίλας σε Ξάνθη-Κομοτηνή!

Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.
Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.
Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους!
[Πηγή ellhnografos.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Χοσέ Μουχίκα: "Φτωχός είναι ο άπληστος" (vid)


Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φτωχός ηγέτης στον κόσμο, αρνούμενος πεισματικά να ζει στην χλιδή με παχυλούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα και προσωπικούς φρουρούς να τον προστατεύουν.
Ο πολιτικός -όπως αναφέρει το vima.gr- που έχει κερδίσει τον σεβασμό από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας του, αποκαλείται συχνά «El Presidente pobre mas» («ο πιο φτωχός πρόεδρος»). Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα ανέρχεται στα 9.700 ευρώ, αλλά δωρίζει το 90% του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κρατά για τον εαυτό του μόνο 970 ευρώ. «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα», δήλωσε ο πρώην αντάρτης του κινήματος Τουπαμάρος και πασιφιστής σήμερα, ο οποίος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το, αξίας 1400 ευρώ, αυτοκίνητό του: ένα μπλε φολκσβάγκεν «σκαραβαίος», αγορασμένο το 1987 που έχει πάρει τη θέση της… παραδοσιακής προεδρικής λιμουζίνας.
 
«Με αποκαλούν «φτωχό», αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας διαρκώς ολοένα και περισσότερα υλικά αγαθά» είναι μια χαρακτηριστική φράση που συμπυκνώνει την προσωπική φιλοσοφία του 77χρονου πολιτικού, ο οποίος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ σχεδόν καθημερινά μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες, όπως το 2011 όταν μοίρασε μπροσούρες που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών.
 
Στις ομιλίες του δεν εμφανίζεται ποτέ ντυμένος με ακριβά κοστούμια, αλλά φορά πάντα παλιές μπλούζες και ζακέτες, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να απολαμβάνει τη συντροφιά του σκύλου του, της Μανουέλα.
 
Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του, Λουσία Τοπολάνσκι, η οποία είναι μέλος της Γερουσίας και, όπως ο σύζυγός της, έτσι και εκείνη δωρίζει μέρος του μισθού της σε κοινωφελή ιδρύματα.
 
«Ζω σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο με τη γυναίκα μου και τον αγαπημένο μου σκύλο. Εχω ό,τι χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτό. Η συντροφιά των αγαπημένων μου προσώπων δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου», λέει ο Μουχίκα, που εκλέχθηκε το 2009 κι είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010.
 
Για τον ίδιο, το μεγαλύτερο διεθνές πρόβλημα είναι η συνέπειες της υπερκατανάλωσης στο περιβάλλον. «Διαθέτει αυτός ο πλανήτης αρκετούς πόρους ώστε επτά ή οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ανάλογο επίπεδο κατανάλωσης και δημιουργίας απορριμμάτων με εκείνο των πλούσιων κοινωνιών; Αυτό το επίπεδο υπερκατανάλωσης είναι που καταστρέφει τον πλανήτη» τονίζει.
 
Ο «πιο φτωχός πρόεδρος» έχει περάσει 14 χρόνια στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα, ενώ τον έχουν πυροβολήσει έξι φορές. Δεν μετανιώνει για τις επιλογές του: «έζησα φτωχά και ταπεινά, με λίγα, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Μπορώ να ζήσω άνετα κι ωραία με όσα έχω τώρα».
 
O Μουχίκα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ουρουγουάης, έχει νομιμοποιήσει τη χρήση ινδικής κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο που για την ώρα δείχνει να αποδίδει καρπούς. «Η χρήση κάνναβης δεν είναι το πιο ανησυχητικό πρόβλημα. Το αληθινό πρόβλημα είναι η παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών, ο τεράστιος τζίρος και η εγκληματικότητα που την συνοδεύουν», επισημαίνει.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Βαράει κανόνι η αγορά! Λουκέτα και μειώσεις σε ΙΚΕΑ, Forthnet, Citibank και Costa Coffee!

"Με εντολή Αντώνη Σαμαρά", επιτέλους άρχισε η ανάπτυξη! Κλείνει 16 υποκαταστήματα η Citibank, λουκέτο στα Costa Coffee, ενώ απεργίες διαρκείας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα IKEA και στη Forthnet λόγω μεγάλων μειώσεων στους μισθούς τους.
Η ανεργία στην Ελλάδα αυξάνεται πλέον με δραματικούς ρυθμούς αφού στον ιδιωτικό τομέα...
υπάρχουν περίπου 1500 απολύσεις την ημέρα, την ίδια στιγμή που στο υπερπροστατευτικό δημόσιο προσπαθούν να βρούν πως και πότε θα στείλουν σπίτι τους περίπου 2.000 επίορκους τους οποίους τους πληρώνουμε με τους φόρους μας!

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για την μείωση άνω των 200 θέσεων εργασίας.

Οι υπάλληλοι στα ΙΚΕΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 11% στους μισθούς τους καθώς και στην κατάργηση των επιδομάτων γάμου και ταμείων.

Εδώ η πρόκληση είναι τριπλή αφού πλέον το ΙΚΕΑ έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα μετά το λουκέτο στις SATO/NEOSET, ο όμιλος Φουρλής που αντιπροσωπεύει την εταιρεία στην Ελλάδα είναι απο τους λίγους που παρουσιάζουν κερδοφορία, ενώ την ίδια ώρα ο Σουηδός ιδιοκτήτης των καταστημάτων Ingvar Kamprad θεωρείται ως ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο!

Λουκέτο είχαμε σήμερα και στην Forthnet των 1500+ υπαλλήλων, αφού ανακοινώθηκαν μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα (call center) κατά μέσο όρο 10%. Σύμφωνα με το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) νομού Αττικής, οι μειώσεις στους μισθούς σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 35% (!) ενώ οι ίδιοι εκφράζουν φόβους ότι δεν θα αποφευχθούν ούτε οι απολύσεις.

Παράλληλα προγράμματα εθελουσίας εξόδου βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και της Vodafone να έχουν πάρει σειρά μετά τα προγράμματα που έχουν ήδη υλοποιήσει Cosmote και Wind.

Τελος, σαν βόμβα έπεσε αργά το απόγευμα η είδηση ότι η βρετανική αλυσίδα καφέ Costa Coffee ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τελικά κλείνει και τα 10 καταστήματά της στην χώρα μας. Την γνωστή Βρετανική αλυσίδα αντιπροσώπευε στην χώρα μας η εταιρεία «The Greek Coffee Company A.E.».

Επιτέλους ανάπτυξη! Που να εφαρμοστούν και τα "αναπτυξιακά" μέτρα των κ. Σαμαρά/Βενιζέλου/Κουβέλη, το Μνημόνιο 3 δηλαδή.

Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ δεν λεει την αλήθεια για την Ελλάδα

Ο Σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ κύριος αντίπαλος της Αγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές του 2013, κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα και ότι η Γερμανία... θα πρέπει να πληρώσει.

«Είναι η ώρα της αλήθειας, ανέφερε, χορέψατε πολύ καιρό το χορό των επτά πέπλων στο σκοπό του τραγουδιού "ούτε δεκάρα για τους Έλληνες"... Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βρισκόμαστε καιρό τώρα σε μια ένωση όπου καθένας είναι εγγυητής του άλλου, πείτε το επιτέλους στους γερμανούς φορολογούμενους» πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Μέρκελ.

Στη διάρκεια της εξαιρετικά επιθετικής ομιλίας του στη Bundestag τόνισε ότι «χρειάζεται μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι μια απλή αναβολή της εξυπηρέτησης του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού συντηρητικών και φιλελευθέρων είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε νέα μερική παραγραφή του ελληνικού χρέους, θεωρώντας τη αδιανόητη καθώς κάτι τέτοιο θα κόστιζε ακριβά στους δανειστές με πρώτη τη Γερμανία».
skai.gr

ΕΤΕπ: Έγκριση δανείου 650 εκατ.ευρώ για τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε δανείο συνολικού ύψους 650 εκατ.ευρώ για τη χρηματοδότηση των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.
Το συγκεκριμένο δάνειο αναμένεται να θέσει σε τροχιά επανέναρξης τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, προκαλώντας έμφραγμα στην κατασκευαστική αγορά, αλλά και στην απασχόληση με πάνω από 7.000 ανέργους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το δάνειο θα καλύψει οικονομικές υποχρεώσεις του δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και θα ωφελήσει και τις τέσσερις παραχωρήσεις.
Με εντολή του πρωθυπουργού από τα τέλη Αυγούστου έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των εργολάβων με σκοπό την επίλυση σοβαρών οικονομικών και τεχνικών διαφωνιών, η επίλυση των οποίων είναι καθοριστική για την επανεκκίνηση των έργων.
Η δυσκολία των διαπραγματεύσεων αποτυπώνεται στις καθυστερήσεις που εμφανίζει η οριστικοποίηση ενός πλαισίου συμφωνίας, στο οποίο σημειωτέον δεν έχουν προσέλθει ακόμη οι κύριοι αιμοδότες των συμβάσεων, οι εμπορικές τράπεζες, εξαιτίας των οποίων πάγωσε η ροή χρηματοδότησης.

Σήμερα, το χρηματοδοτικό κενό για κάθε ένα από τα τέσσερα έργα των παραχωρήσεων (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος- Τσακώνα, Μαλιακός –Κλειδί, Άξονας Κεντρικής Ελλάδας, Ιόνια Οδός) εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 400 έως 600 εκατ. ευρώ.
Το κλίμα δυναμιτίζει η δυσκολία στην γεφύρωση των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων των παραχωρησιούχων (άνω του 1,5 δισ. ευρώ), το κόψιμο των έργων που διαμορφώνει νέα δεδομένα, οι καινούριες μετοχικές ισορροπίες μεταξύ των εργολάβων αλλά και η πολιτική των διοδίων από την οποία θα καθοριστεί το «ταμείο» των παραχωρησιούχων.
Για παράδειγμα εάν τελικά κοπεί το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μετά την Πάτρα, που ήταν τμήμα της παραχώρησης της ΓΕΚ-Τέρνα, τότε η τεχνική εταιρεία θα πρέπει να συμφωνήσει με τους άλλους μετόχους για την συμμετοχή της στο υπόλοιπο έργο.
Στον τομέα των διοδίων φαίνεται να έχει αποκρυσταλλωθεί η άποψη για μειώσεις διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα, γενναία πολιτική εκπτωτικών προγραμμάτων που θα ευνοεί τις αυξημένες διελεύσεις αλλά και αυξήσεις διοδίων στα έτοιμα τμήματα των οδικών αξόνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...