Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Το χρυσό παιδί που θυσιάστηκε για τα αδέλφια του

Τα παιδιά. Δεν βγήκαν τα παιδιά. Η μητέρα ούρλιαζε, ο πατέρας έτρεξε στην πίσω πόρτα, ο παππούς συνέχισε να ρίχνει νερό με το λάστιχο, όλο το χωριό ήταν στο πόδι.
Οι φλόγες άγγιζαν λες το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον...
κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν. Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμηξε μέσα στις φλόγες. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής. Λίγο αργότερα μαζί με τη δική του σορό οι πυροσβέστες ανέσυραν και τις σορούς των αδερφών του, του 5χρονου Ανδρέα και του 9χρονου Γεράσιμου.

Ο πατέρας των τριών αγοριών, Γιώργος Τσιμιρίκας (κέντρο), προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ. Το ίδιο και η μικρή κοινωνία της Μεσορόπης Καβάλας.



Αυτοθυσία
Η Μεσορόπη Καβάλας έχει ντυθεί στα μαύρα, ένα ολόκληρο χωριό θρηνεί και το πανελλήνιο μιλά συγκλονισμένο για την αυτοθυσία του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, που αψήφησε τον κίνδυνο και ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε...

Η οικογένεια του Γιώργου Τσιμιρίκα, που σπούδασε μαθηματικός και εργάζεται ως υπάλληλος της ΔΕΗ, και της Ειρήνης Αυγερινού, καθηγήτριας Γαλλικών στο 5ο Λύκειο και στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, έχασε τρία από τα δέκα της παιδιά, σε μια τραγωδία που συγκλόνισε όλη τη χώρα και ενέπνευσε ακόμη και τον ξένο Τύπο να κάνει αναφορές στην Ελλάδα που ζει τραγωδίες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.



Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου η διώροφη πατρική κατοικία του Γιώργου Τσιμιρίκα τυλίχθηκε στις φλόγες, πιθανόν από μία ξυλόσομπα που έκαιγε στο ισόγειο.

Τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της οικογένειας που διανυκτέρευαν εκεί πρόλαβαν και βγήκαν, μαζί με τους γονείς και τους παππούδες, όλοι από την πίσω πόρτα. Τελευταίος βγήκε ο Τηλέμαχος, αλλά οι στριγκλιές της μητέρας του «τα παιδιά, δεν βγήκαν τα παιδιά», του πάγωσαν το αίμα. Με την ορμή, την τόλμη, ίσως και την αποκοτιά των 15 χρόνων του, όρμησε στο εσωτερικό του σπιτιού, με σκοπό να φτάσει στον δεύτερο όροφο όπου είχαν εγκλωβιστεί τα δύο μικρά αγόρια.

«Ετσι ήταν πάντα ο Τηλέμαχος. Εμπαινε μπροστά για όλους. Ηταν το καλύτερο παιδί της τάξης και του σχολείου, και δεν το λέμε επειδή χάθηκε. Και πριν έναν μήνα, και πέρσι και πρόπερσι το ίδιο λέγαμε».

Η Δήμητρα Κ., φίλη και συμμαθήτρια του Τηλέμαχου στην Γ' τάξη του 6ου Γυμνάσιου Καβάλας, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 «likes» και 120 σχόλια.

«Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε», «Α, ρε Τηλέμαχε. Είσαι ο ήρωάς μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι», «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να... κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

Καμάρι για το σχολείο
«Την πρώτη φορά που ζήτησα κάποιον να πει την προσευχή, εκείνος ήρθε πρόθυμος. Τον ρώτησα πώς τον λένε και όταν απάντησε ''Τηλέμαχος'', του είπα ''Τηλέμαχος εσύ, Θεμιστοκλής εγώ, θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας''. Και πράγματι, ήταν ένα παιδί για το οποίο καμάρωνε το σχολείο μας», λέει συγκινημένος στο «Εθνος της Κυριακής», ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Θέμης Μισιρλίδης. Τις τρεις πρώτες μέρες της εβδομάδας η σημαία κυμάτιζε μεσίστια στο γυμνάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή του νέου νοσοκομείου και οι καθηγητές μίλησαν στα παιδιά για τη θυσία του Τηλέμαχου και το μήνυμά της.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, όπου φοιτούσαν ο Ανδρέας και ο Γεράσιμος. Μάλιστα τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τρισάγιο στη μνήμη των παιδιών, στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και οι δάσκαλοι μίλησαν για τα δύο αγγελούδια που χάθηκαν τόσο πρόωρα.

Την Πέμπτη μια αντιπροσωπεία συμμαθητών του Τηλέμαχου με τη συνοδεία καθηγητών πήγαν στη Μεσορόπη, άφησαν λίγα λουλούδια, μηνύματα, παιχνίδια και προσευχήθηκαν για τον Τηλέμαχο και τα αδέρφια του.

Οι μαθητές έκαναν πρόταση στον διευθυντή να πάρει το σχολείο το όνομα του αδικοχαμένου συμμαθητή τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα εισηγηθούν στη σχολική επιτροπή να γίνεται μια εκδήλωση κάθε χρόνο στη μνήμη του και να συνοδεύεται από έναν διαγωνισμό.

Αριστούχος
Είτε μαθηματικών, στα οποία ήταν αριστούχος, είτε ιστορίας στην οποία επίσης διέπρεπε, αλλά και μουσικής αφού έπαιζε εξαιρετικά πιάνο ή ακόμη και αγγλικών που τα μιλούσε σαν να ήταν η μητρική του γλώσσα. Γιατί ο Τηλέμαχος ήταν άριστος σε όλα και έβγαζε γενικό βαθμό κοντά στο 20.

«Ηταν ένα ευφυέστατο και χαρισματικό παιδί. Πρώτο σε όλα και πρόθυμο σε όλα». Ο θείος του, Αβραάμ Τσιμιρίκας, ιερέας στον ναό Τιμίου Προδρόμου στη Μεσορόπη, βουρκώνει όταν μιλά για τον 15χρονο, για τα τρία ανίψια του που θάφτηκαν μαζί, πλάι πλάι.

Στο σπίτι του φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον Αθανάσιο και την Παρασκευή Τσιμιρίκα, του παππούδες της οικογένειας, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς με λατρεία για όλα τα παιδιά. Οι γονείς δεν επέστρεψαν ακόμη στις δουλειές τους. Η μητέρα, Ειρήνη Αυγερινού, βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και περνά τις περισσότερες μέρες στη Μεσορόπη, στον τάφο των παιδιών της. Ο πατέρας προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και αναζητά παρηγοριά στα άλλα του παιδιά. Η 23χρονη Παρασκευή, άνεργη νηπιαγωγός, φροντίζει τα μικρότερα, την 8χρονη Μαρίνα και τη 10χρονη Θέκλα. Η 22χρονη Καλλιόπη επέστρεψε στις σπουδές της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και ο 19χρονος Θανάσης με την 21χρονη Κωνσταντίνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου σπουδάζουν στην Παιδαγωγική Σχολή, ενώ στα μαθήματά της βρίσκει καταφύγιο η Χριστίνα, που φέτος τελειώνει το λύκειο.

Στα χέρια τους έφτασε μέσω του σχολείου η επιστολή που έστειλαν οι μαθητές της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύουμε πως όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, όσο θρήνο και να προκάλεσε η κίνησή σου αυτή, ήταν μια κίνηση άξια θαυμασμού, μια κίνηση που κρύβει τεράστιο θάρρος, τεράστια αγάπη, τεράστια ανθρωπιά...

Κλείνοντας πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ σε σένα, ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους σαν κι εσένα, που μας κάνουν να έχουμε ακόμα ελπίδες, να πιστεύουμε πως τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και κυρίως πως αξίζει να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε», έγραψαν οι 15χρονοι μαθητές.

«Μέσα σε μια στιγμή η ζωή τους ανατράπηκε. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν μπροστά. Να μην ξεχάσουν, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι τους και να τραβήξουν τον δρόμο τους. Η ζωή θέλει δύναμη, θάρρος, αγώνα», λέει ο π. Αβραάμ, που δύσκολα συγκρατεί τα δάκρυά του.

Αγνωστα τα αίτια της φωτιάς
Η καταστροφή του σπιτιού δυσκολεύει τις έρευνες

Η προανάκριση για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς συνεχίζεται, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, δύσκολα θα βρεθεί άκρη, καθώς η διώροφη κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ενδείξεις οδηγούν είτε σε σπίθα που ξέφυγε από την ξυλόσομπα, η οποία έκαιγε στο ισόγειο, είτε σε βραχυκύκλωμα. Η κατοικία ήταν παλιά και μεγάλο μέρος της ήταν ξύλινο, έτσι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα δραματικές διαστάσεις και είχε εφιαλτική κατάληξη, με τρεις αθώες ψυχές να έχουν απανθρακωθεί.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, πρώτοι ξύπνησαν οι παππούδες που ένιωσαν αφύσικη ζέστη στο σπίτι. Πήραν γρήγορα κουβάδες και λεκάνες με νερό και προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά. Μαζί τους βγήκαν από την πίσω πόρτα οι γονείς και τα τέσσερα παιδιά. Οταν διαπίστωσαν ότι ο Ανδρέας και ο Γεράσιμος έλειπαν, ο πατέρας επιχείρησε να μπει ξανά στο σπίτι, αλλά οι πυκνοί καπνοί τον εμπόδισαν. Τότε ήταν που έτρεξε σαν σίφουνας ο Τηλέμαχος και έπεσε -κυριολεκτικά- στη φωτιά. «Το μόνο παρήγορο ήταν πως έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Ετσι δεν κατάλαβε τίποτε από το ταξίδι προς τον ουρανό. Και είναι μακρύ αυτό το ταξίδι, γιατί είναι μεγάλη τιμή να γίνεσαι άγγελος». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο φιλοσοφεί τον θάνατο του μικρού Τηλέμαχου ο ιερέας θείος του.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ για το Έθνος της Κυριακής

ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΑΝΟ: "Έρχεται χάος. Κανείς δεν θα είναι ασφαλής" - Γιατί απομάκρυναν Α/Α όπλα

Ως "τακτική κίνηση"  περιγράφεται από την Μόσχα η απομάκρυνση των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων από την Συρία και μέρους των πεζοναυτών που βρίσκονταν εκεί από τον περασμένο Αύγουστο.
"Σε κάποιες από τις περιοχές που ήταν εγκατεστημένα είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι αντάρτες και υπήρχε κίνδυνος να εμπλακούν σε συγκρούσεις με τους αντάρτες ρωσικά στρατεύματα κάτι το οποίο δεν το θέλαμε γιατί αυτό θα συνιστούσε κλιμάκωση" αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές απο την Μόσχα.
Και συνεχίζουν: "Δεν έχει εγκαταληφθεί η βάση στην Ταρσό, αλλά τα πράγματα είναι περίπλοκα σε ότι αφορά την τακτική κατάσταση. Ρωσικά πολεμικά και αποβατικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσεγγίσουν και πάλι την Συρία. Υπάρχουν χιλιάδες Ρώσοι σε Συρία και Λίβανο που δεν πρέπει να εγκλωβιστούν, όπως και υπήκοοι άλλων χωρών όπως π.χ. Κινέζοι που πιθανότατα χρειαστούν βοήθεια για να αποχωρήσουν από την περιοχή"...
Γενικά οι Ρώσοι περιμένουν ότι αμέσως μετά τις εορτές θα επικρατήσει χάος σε ένα ενιαίο μέτωπο από τα σύνορα με το Ισραήλ, μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία. Ένα χάος, από το οποίο δεν θα εξέλθουν αναγκαστικά νικητές οι, υποστηριζόμενοι από τους δυτικούς, ισλαμιστές. Ένα χάος που θα βυθίσει για πολύ καιρό την περιοχή στο αίμα και τον πόνο.
Σήμερα, μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό του συριακού Στρατού εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Χελφάγια της επαρχίας Χάμα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η πόλη αποτέλεσε βάση για επιθέσεις των ανταρτών σε πολλούς σταθμούς ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, στη γύρω περιοχή, προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μείνει στο έλεος των τυορκικών στρατευμάτων που καραδοκούν στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εξονυχιστική έρευνα για το πώς ο Παπαντωνίου ίδρυσε το ΚΕΠΠ

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής που ίδρυσε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, τον Νοέμβριο του 2006, λίγους μήνες δηλαδή μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.
Μετά τις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί υπουργίας του, στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών μπαίνουν οι δραστηριότητές του στον συγκεκριμένο χώρο. Οι Αρχές θα ελέγξουν φορολογικά στοιχεία από τις δράσεις του ιδρύματος, καθώς και την προέλευση της χρηματοδότησής του.
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη «Real News», ύστερα από τις ελλιπείς εξηγήσεις που έδωσε ο Γ. Παπαντωνίου στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για τις αποκλίσεις που εντοπίσθηκαν στις καταθέσεις του, το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης φάινεται να έχει γίνει εντονότερο.
Από τότε μέχρι και σήμερα το ΚΕΠΠ έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες, δημόσιες εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια με σημαντικούς ομιλητές. Ανάμεσά τους και οι γείτονες του Γ. Παπαντωνίου στη Σύρο, Φρανσουά Ολάντ και Γιάννης Στουρνάρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλές άλλες πολιτικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκδηλώσεις οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκαν υπό τη σκέπη πληθώρας χορηγιών, κρατικών και όχι μόνο.
Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και εκείνο του Σπύρου Τραυλού, πρώην γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και «δεξί χέρι» του Γ. Παπαντωνίου όταν εκείνος αντικατέστησε στην υπουργική καρέκλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Πέραν των 400 δις θα εισρεύσουν στην οικονομία της Κύπρου

Πολύ θετικές οι οικονομικές προοπτικές για την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου στην Κύπρο, εκτιμά ο καθηγητής του πανεπιστημίου Χιούστον Μιχάλης Οικονομίδης. Σε συνέντευξη του στο ΣΙΓΜΑ, ο κύριος Οικονομίδης, αναλύει τα δεδομένα και προειδοποιεί για τους κινδύνους σε περίπτωση που δεν γίνουν σωστοί χειρισμοί.
 Με σκοπέλους αλλά τεράστια οφέλη, προβλέπεται η εξόρυξη και εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου στην Κύπρο σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Χιούστον ειδικό σε θέματα Φυσικού Αερίου, Μιχάλη Οικονομίδη.
Τα γεωπολιτικά προβλήματα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα του Ισραήλ, που αποτρέπει εταιρείες κολοσσούς είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίζει ο καθηγητής, στην προοπτική της Κύπρου.
«Το Ισραήλ πρέπει να μας ακολουθήσει αντί εμείς να ακολουθήσουμε το Ισραήλ. Εμείς έχουμε την ευχέρεια να δημιουργήσουμε με καλή διαχείριση της υπόθεσης, πώς θα πάμε στο μέλλον.  Αν δεν το διαχειριστούμε καλά η όλη υπόθεση θα βουλιάξει, αν το χρησιμοποιήσουμε πολύ εντάξει, τότε θα έχουμε μεγάλες και θετικές πιθανότητες στο μέλλον», είπε ο καθηγητής.
Θα μπορούσε το Φυσικό Αέριο, να αξιοποιηθεί από τώρα, ώστε να φέρει άμεσα έσοδα στο κράτος,  εξηγεί ο κύριος Οικονομίδης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τους κινδύνους που εγκυμονούνται, αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί.
« Η Κρατική εταιρεία πουλάει  στην αγορά ένα ποσό των δικαιωμάτων. Αυτό γίνεται παντού. Πουλάς ένα διαμέρισμα, για να κτίσεις μια πολυκατοικία.  Η εισήγηση μου τώρα είναι, τώρα θα υπάρχουν 4 καινούριες γεωτρήσεις στην Κύπρο, τον επόμενο χρόνο. Έχουμε 4 νέα οικόπεδα που δόθηκαν στις εταιρείες 2 στην Any της Ιταλίας, και 2 στην Total της Γαλλίας. μετά τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζω να είναι κι αυτά πολύ θετικά κι ακόμα πιο καλά της Αφροδίτης, να πάει η Κύπρος να κάνει αυτό το IPO, ώστε να φέρει ένα κονδύλι χρημάτων για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σαν χώρα στο μέλλον. Αυτά είναι τεράστια ποσά», τόνισε ο καθηγητής.
«Βλέπετε το κοίτασμα να βγάζει την Κύπρο από τα οικονομικά αδιέξοδα; εν υπάρχει καμία αμφιβολία, Μόνο Η αφροδίτη έχει 7-9 τρισεκ. κυβικά πόδια. Αυτά είναι 9 δισεκ μίλλιον BTU. Επί 8 δολάρια το δισεκατομμύριο είναι 72 δις δολλάρια, μόνο από την Αφροδίτη», σημείωσε.
Πέραν των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία της Κύπρου τα επόμενα 20 περίπου χρόνια. Όχι όμως ως μάννα εξ ουρανού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.                       

'Οταν ο Παρθενώνας ήταν... Παναγία

Στον Ιερό Βράχο ανέβαιναν με τα αφιερώματά τους στη Θεοτόκο προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μέχρι και ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος είχε προσφέρει στην Παναγία ένα χρυσό αγριοπερίστερο. Η εκκλησία δεν αντλούσε ασφαλώς την αίγλη της από τα αυτοκρατορικά δώρα, αλλά από τη μακρινή ανάμνηση του περικαλλούς αρχαίου ναού της Αθηνάς.
Πότε ακριβώς άλλαξε χρήση ο Παρθενώνας, δεν είναι γνωστό. Ξέρουμε όμως πως είχε ιερό και αγία τράπεζα, βυζαντινές τοιχογραφίες και εικόνες, άμβωνα και κωδωνοστάσιο που εξείχε μάλιστα από την ξύλινη στέγη της βασιλικής, η οποία στρογγυλοκαθόταν στον σηκό του κλασικού ναού της Παρθένου Αθηνάς.
Πληρέστερη εικόνα
Η έναρξη της αναστήλωσης του Παρθενώνα το 1975 είχε ευεργετικά αποτελέσματα στη μελέτη της ιστορίας του μνημείου και γι' αυτή την περίοδο, ελάχιστα γνωστή όπως είναι η μεσαιωνική.
«Από παρατηρήσεις του Μανώλη Κορρέ στα δάπεδα, στην ανωδομή και τα κατακείμενα αρχιτεκτονικά μέλη έχουμε μια πληρέστερη εικόνα του μεσαιωνικού ναού», μας είπε ο ομ. καθηγητής του ΕΜΠ Χαράλαμπος Μπούρας, ο οποίος έγραψε μια εξαιρετική μονογραφία για τη «Βυζαντινή Αθήνα 10ος - 12ος αι.» (εκδ. Μουσείο Μπενάκη).
Η πρώτη διαπίστωση ήταν εντυπωσιακή. Στον βυζαντινό «Παρθενώνα» είχαν ανοιχτεί στον νάρθηκα, δηλαδή στον πρώτο χώρο για τον εισερχόμενο στον ναό, στα δυτικά, τρεις τάφοι και άλλος ένας στο βόρειο πτερό στην πώρινη υποδομή της πλακόστρωσης, που αφαιρέθηκε. Για το ιερό και την κόγχη του, που ήταν στην ακριβώς απέναντι, την ανατολική, πλευρά (είναι αυτή που βλέπει στο παλιό μουσείο της Ακρόπολης) είχαν ενσωματωθεί δύο από τους κίονες της εσωτερικής πρόστασης. «Εξωτερικά η κόγχη ήταν ημιεξαγωνική με δίλοβα μεγάλα παράθυρα στις τρεις πλευρές τους και δύο μικρές υδατοδεξαμενές εκατέρωθεν», σύμφωνα με τον κ. Μπούρα.
Η κόγχη του ιερού ξεπερνούσε σε ύψος τον θριγκό του ναού, γι' αυτό γκρεμίστηκε τότε και το μεσαίο τμήμα του αετώματος.
Εσωτερικά πιθανολογείται πως έγιναν δύο κλίμακες ανόδου στα υπερώα. Επίσης έκλεισε η γιγαντιαία αρχαία θύρα πλάτους 5 μέτρων και ύψους 10 μ. της δυτικής πλευράς, στον οπισθόναο, και άνοιξε μια πολύ μικρότερη πόρτα. Μέρος της αρχαίας θύρας καλύφθηκε εσωτερικά από έναν τετράγωνο πύργο (υπάρχει και σήμερα μέσα στον ναό) που φέρει εντός μια ελικοειδή σκάλα από τούβλα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πύργου προέρχονταν από το μνημείο του Φιλοπάππου, από τα Προπύλαια και άλλα μνημεία.
Τι ήταν όμως αυτός ο πύργος που εξείχε και από τη στέγη του ναού; Χρησίμευε για κατόπτευση γύρω από τον βράχο; Ηταν κωδωνοστάσιο ή απλώς μια σκάλα για τα υπερώα; «Ολα συγκλίνουν ότι ήταν κωδωνοστάσιο, χρήση που δεν ήταν ασυνήθιστη στους μεγάλους μεσοβυζαντινούς ναούς», επισημαίνει ο κ. Μπούρας. Ο πύργος χρονολογείται προ του 1204, κάτι που έχει τεκμηριωθεί με βάση τις τοιχογραφίες που πρόλαβαν και είδαν ο Ξηγγόπουλος και ο Σωτηρίου στα κομμάτια του τοίχου της βόρειας πλευράς πριν τις εξαφανίσει η γυψοποίηση της επιφανείας των μαρμάρων.
«Υπήρχε φυσικά και άμβωνας που στηριζόταν σε δύο κιονίσκους και η αγία τράπεζα ήταν τετρακιόνιο κιβώριο και ίσως σε αυτό να αναφέρονται οι περιηγητές Spon και Wheler όταν σημειώνουν τέσσερις κορινθιακού ρυθμού κίονες από πορφυρίτη».
«Δυστυχώς, όλος ο μαρμάρινος εξοπλισμός του Παρθενώνα της περιόδου αυτής (τέμπλο, θυρώματα, θρόνοι, σύνθρονο, κιονίσκοι παραθύρων) έχει καταστραφεί ή τουλάχιστον δεν αναγνωρίστηκε μεταξύ των πολυάριθμων μεσοβυζαντινών μελών που βρέθηκαν στην Ακρόπολη (τα περισσότερα σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο)».
Υπάρχουν και γραπτές πηγές για τη μετατροπή του Παρθενώνα σε ναό. Σε δύο κείμενα γνωστών μητροπολιτών αναφέρονται εργασίες που έγιναν κατά τον 12ο αιώνα. Στον επικήδειο για τον Νικόλαο Αγιοθεοδωρίτη (1166-75) ο ανιψιός του αναφέρει ότι «...εμεγάλυνε την μητρόπολιν των Αθηνών ... ανεγείρας οίκους κάλλος και μέγεθος έχοντες...» «και πολλώ χρυσίω έδειξε μαρμαίροντα...» τον Παρθενώνα.
Το δεύτερο κείμενο είναι ένα ποίημα του Μιχαήλ Χωνιάτη στο οποίο, απευθυνόμενος στη Θεοτόκο, λέει «..εκάλλυνά σου τον ναόν ... έπιπλα τιμήεντα και σκεύη φέρω».
Ο Χωνιάτης πρόσφερε έπιπλα και λειτουργικά σκεύη. Του αποδίδουν επίσης την τοιχογράφηση του ναού, τα λείψανα της οποίας μπορεί να χρονολογηθούν στον προχωρημένο 12ο αι. Οσο για το ψηφιδωτό της Παναγίας, που πιστεύεται ότι κοσμούσε την κόγχη του ιερού, ασφαλώς ανήκε στην ίδια περίοδο. Αν πράγματι ήταν αυτό που είδαν στον θόλο του ιερού οι περιηγητές του 17ου αιώνα Spon και Wheler πριν από την έκκρηξη του ναού από τα στρατεύματα του Μοροζίνι (1687).
Αλλα δύο εκκλησάκια
Αλλα δύο τουλάχιστον βυζαντινά εκκλησάκια υπήρχαν πάνω στην Ακρόπολη. Στα Προπύλαια. Αν πιστέψουμε τον Κυριάκο Πιττάκη, ο οποίος εντόπισε κάποια ίχνη τοιχογραφιών στην κεντρική αίθουσα των Προπυλαίων, εκεί ήταν μια εκκλησία των Ταξιαρχών. Αλλοι, όπως ο Γ. Σωτηρίου, πίστευαν πως η εκκλησία των Ταξιαρχών βρισκόταν στην Πινακοθήκη, δηλαδή στο κτήριο που βλέπουμε στα αριστερά των Προπυλαίων. Ο Ιω. Τραυλός την τοποθετούσε στη νότια πτέρυγα δηλαδή εμπρός από τον ναό της Αθηνάς Νίκης. Ωστόσο στην εσοχή μεταξύ Πινακοθήκης και κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων ήταν ένα παρεκκλήσι, πιθανόν του Αγίου Βαρθολομαίου. Γι' αυτό υπάρχουν και λεπτομερή σχέδια.
[Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, Ιούνιος 2011 - Φωτό: Ψηφιακή αναπαράσταση του Παρθενώνα, την εποχή που λειτουργούσε ως εκκλησία].
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Δικαίωμα για κατάσχεση της εθνικής περιουσίας!

Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα! Όπως αναφέρεται στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".
[σσ. Μάλιστα, σωστά διαβάσατε. Είπατε κάτι περί μη ξεπουλήματος της χώρας; Αμφιβάλλετε ακόμα ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε αποικία των δανειστών της;]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολόκληρος θησαυρός κατασχέθηκε στο σπίτι του Λαυρεντιάδη!

Έναν μεγάλο θησαυρό κατάσχεσαν οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα από το σπίτι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Βάρη. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αμύθητης αξίας, αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι έκπληκτοι εισαγγελείς στα παραστατικά λογαριασμών, που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικο , στην Ελβετία, τη Γερμανία , τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και αλλού. Οι δικαστές τώρα ελπίζουν ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών του θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα , αφού η κίνησή τους θα αποκαλύψει διαδρομές ιδιαίτερης δικτύωσης του επιχειρηματία ακόμα και με αξιωματούχους του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι -φρούριο στη Βάρη και δεν φαινόταν να περιμένει τη σύλληψη. Αντίθετα, σε στενούς του φίλους τις προηγούμενες εβδομάδες εκμυστηρευόταν ότι αισθανόταν τον εαυτόν του «άτρωτο» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η σύλληψή του είχε αποφασιστεί από ημέρες , αφού η ανακρίτρια είχε εντοπίσει μεγάλες του καταθέσεις στο εξωτερικό και επομένως είχε πειστεί ότι μπορούσε να προετοιμάσει τη φυγή του, παρότι είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γερμανία: Δε χωνεύονται οι Δυτικοί από τους Ανατολικούς

Η πλειοψηφία των Ανατολικογερμανών θεωρούν τους Δυτικογερμανούς "αλαζόνες" και κυρίως... μανιακούς με το χρήμα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία υπογραμμίζει τη διαφορετικότητα στο προφίλ των δύο πρώην χωρισμένων λαών.
Περισσότερα από 22 χρόνια ύστερα από την επανένωση της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μία μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Allensbach έδειξε ότι οι Ανατολικογερμανοί έχουν έντονα αρνητική άποψη για τους Δυτικούς, αλλά πολύ θετική για τους εαυτούς τους.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 71% των Ανατολικογερμανών θεωρούν τους Δυτικούς "αλαζόνες", το 57% εκτιμά ότι τους ενδιαφέρουν κυρίως τα χρήματα και το 45% ότι είναι "ρηχοί".
Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό των πανεπιστημίων της ανατολικής Γερμανίας και διαπίστωσε ότι το 69% των Ανατολικογερμανών χαρακτηρίζουν εαυτούς "μετριόφρονες", το 63% "μετρημένους" και το 58% "εφευρετικούς".
Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι το 51% των Δυτικογερμανών θεωρούν ότι οι Ανατολικογερμανοί είναι "δυσαρεστημένοι", το 42% "δύσπιστοι" και μόνο το 12% ότι είναι "αλαζόνες".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ Εμφάνιση S-500 Prometheus

Το 2014 θα κάνουν “δυναμικά” την εμφάνισή τους στη Ρωσία δύο μεγάλα εργοστάσια κατασκευής υπερηχητικών πυραύλων, τύπου 77Η6-Η και 77Η6-Η1, για τα νεότατα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumph και S-500 Prometheus.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, «με αυτά τα βλήματα, τα αντιπυραυλικά συστήματα θα είναι σε θέση να αναχαιτίζουν οποιουσδήποτε στόχους οι οποίοι πετούν με ταχύτητα έως 7 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, μεταξύ αυτών και τους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους». Να σημειωθεί, ότι το σύστημα S-500 είναι “στα σκαριά”, στη φάση της ανάπτυξης, ενώ το σύστημα των S-400 μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα βλήματα παλαιού τύπου 48Η6 και 9Μ96.
Τα βλήματα 77Η6-Η και 77Η6-Η1 θα είναι τα πρώτα ρωσικά με πολεμικές κεφαλές που διαθέτουν αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας. Είναι ικανά να καταστρέφουν τις πυρηνικές κεφαλές με την κινητική ενέργεια που έχουν αποκτήσει για να κατευθυνθούν προς τον στόχο, προσβάλλοντας τον τελευταίο στον κορμό του με τεράστια ταχύτητα. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν ούτε εκρηκτικό φορτίο, καθώς η ταχύτητα 7 χλμ. το δευτερόλεπτο είναι εγγυημένο ότι θα καταστρέψει οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο.
 Τέλος οι S-300
Τα νέα εργοστάσια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας του εναέριου χώρου της Ρωσίας. Ο στρατός έχει ήδη παραλάβει νέα αντιαεροπορικά συστήματα, χωρίς όμως τους νέους πυραύλους τους. Εφόσον δεν έχουν παραλάβει ακόμη τον βελτιωμένο πύραυλο, τα συστήματα Triumph (S-400) χρησιμοποιούν προς το παρόν το απόθεμα των βλημάτων από τα παλιά συστήματα S-300. Το βεληνεκές τους φτάνει τα 200 χλμ., αν και οι S-400 έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν στόχους σε διπλάσια απόσταση.
Η απουσία -προς το παρόν- των βελτιωμένων βλημάτων, εμποδίζει τον πλήρη εξοπλισμό της Αεροπορίας και της Αεροδιαστημικής Άμυνας με τα συστήματα S-400. Από το 2007 έχουν παραλάβει μόνο επτά πυροβολαρχίες ενώ το σύνολό τους πρέπει να φτάσει, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, τις 56. Το «έλλειμμα» σε πυραύλους για το μελλοντικό ρωσικό σύστημα αεράμυνας επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι η παραγωγή του προγενέστερου συστήματος S-300 έχει πλέον σταματήσει.
Όπως αναφέρει Ίγκορ Ασουρμπέιλι, δεύτερος πρόεδρος του ανεξάρτητου συμβουλίου εμπειρογνωμόνων για θέματα αεροδιαστημικής άμυνας και πρώην γενικός σχεδιαστής της κοινοπραξίας Almaz-Antey, «το τελευταίο σύστημα S-300 για τον ρωσικό στρατό είχε κατασκευαστεί γύρω στο 1994». Από τότε, τα συστήματα αυτά κατασκευάζονταν στη Ρωσία μόνο προς πώληση, αλλά τώρα έχουν σταματήσει να γίνονται δεκτές νέες παραγγελίες εξαγωγής του S-300, προσθέτει ο κ.Ασουρμπέιλι.
Είναι γεγονός, ότι η Μόσχα είχε παραιτηθεί το 2010 από το συμβόλαιο με το Ιράν, χάνοντας 800 εκατ. δολάρια. Η γραμμή παραγωγής έκλεισε οριστικά ύστερα από την προγραμματισμένη παράδοση του τελευταίου εξαγωγικού S-300 που θα πραγματοποιηθεί σύντομα με αποδέκτη την Αλγερία. Σύμφωνα με τον Ίγκορ Ασουρμπέιλι, ένα από τα υφιστάμενα προβλήματα είναι ότι «διακόψαμε τις παραγγελίες για το S-300 και ταυτόχρονα δεν έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε παραγγελίες για το S-400».
Δεν έχει επιλυθεί εντελώς και το πρόβλημα της κατασκευής πυραύλων για το S-400. Το σύστημα πρέπει να χρησιμοποιεί με επιτυχία πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς δράσης. Σήμερα όμως, με ομαλό τρόπο κυλά μόνο η ανάπτυξη των βλημάτων μικρού βεληνεκούς, τα οποία έχουν σχεδιαστεί να αναχαιτίζουν στόχους έως τα 150 χλμ. Όσον αφορά τον πύραυλο μέσης ακτίνας δράσης που προορίζεται για την καταστροφή στόχων σε απόσταση 250 χλμ., είναι αναγκαία περαιτέρω εργασία ώστε να τελειοποιηθεί.
Υπερόπλο, έτοιμο το 2020
Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς δεν υπήρχαν, αλλά ούτε έχουν εμφανιστεί προς το παρόν. Παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου πυραύλου θα δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τον πιθανό αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένων και των ιπτάμενων ραντάρ AWACS. Δίχως αυτά τα βλήματα το S-400 χάνει μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του, που είναι η προσβολή στόχων σε μεγάλες αποστάσεις.
Όσον αφορά το μελλοντικό σύστημα S-500, ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου πολιτικών και αμυντικών αναλύσεων, Αλεξάντρ Χραμτσίχιν, θεωρεί ότι για το επόμενο διάστημα το S-400 θα παραμείνει το βασικό σύστημα, διαθέτοντας ωστόσο βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. Όπως εξηγεί, «στην καλύτερη των περιπτώσεων, το S-500 θα είναι έτοιμο γύρω στο 2020. Στο παρόν διάστημα, αλλά και στα προσεχή δέκα χρόνια, οι δυνατότητές μας να αντιμετωπίσουμε ένα μαζικό πλήγμα από την πλευρά του ΝΑΤΟ είναι πολύ μικρές, διότι οι S-300 καθυστερούν να επαναγεμίσουν και μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να αποκρούσουν ένα πρώτο κύμα, αποτελούμενο από 100 έως 200 στόχους».
Την άποψη του Α.Χραμτσίχιν υποστηρίζει και ο αμυντικός αναλυτής Βλαντισλάβ Σουρίγκιν. «Οι S-500 -λέγει- παραμένουν για την ώρα ένα ωραίο όνειρο, το οποίο μάλιστα, είναι άγνωστο αν θα γίνει κάποτε πραγματικότητα». Ενώ λοιπόν φτάνει η ώρα για να αντικατασταθούν τα S-300, για την ώρα ο αντικαταστάτης του δεν υπάρχει.
Γι’ αυτό, η κοινοπραξία Almaz-Antey έχει να περατώσει πολύ σημαντικές αποστολές, «από την εκπλήρωση των οποίων δεν εξαρτάται μόνο η μελλοντική τύχη της αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και της χώρας συνολικά». Η εταιρία είναι ακόμη σε θέση να κατασκευάσει εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, αλλά είναι αναγκαίο να απαλειφθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την παρωχημένη τεχνική βάση και να ανανεωθούν γρήγορα οι εγκαταστάσεις παραγωγής.
Με άλλα λόγια η δημιουργία σύγχρονων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροδιαστημικής άμυνας, είναι ένας σύνθετος στόχος που απαιτεί σοβαρές σχεδιαστικές καινοτομίες και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δυναμικού των εγκαταστάσεων παραγωγής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΡΩΠΗ Με απ'ευθείας βαλλιστικό πλήγμα απειλούν Κρήτη και Κύπρο οι Ιρανοί λόγω Patriot PAC-3

"Η από το ΝΑΤΟ ανάπτυξη πυραύλων Patriot PAC-3 στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο θα εμπλακεί η Ευρώπη και όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ όπου φτάνουν τα όπλα μας", προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, απειλώντας ευθέως πλέον το ΝΑΤΟ, με βολές πυραύλων Shahab-6 με ακτίνα δράσης 6.000 χιλιομέτρων!
Το Ιράν θεωρεί ότι οι Patriot  εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, όχι για να την προστατέψουν από τους συριακούς βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά για να καταστείλουν τις ιιρανικές βαλλιστικές δυνατότητες.
«Ο καθένας από αυτούς τους Patriot είναι μία μαύρη κηλίδα στον παγκόσμιο χάρτη και προορίζεται για την πρόκληση παγκοσμίου πολέμου. Σχεδιάζουν έναν παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης που υπάρχουν βάσεις του ΝΑΤΟ. Θα απαντήσουμε σε αυτή την απειλή κατά όλων όσων βοηθούν αυτή την εγκατάσταση» δήλωσε, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χάσαν Φιρουζαμπαντί.
Xθες το defencenet.gr αποκάλυψε ότι οι Ιρανοί πρόκειται να εγκαταστήσουν πυραυλικά βαλλιστικά συστήματα στο Σουδάν.
Να σημειώσουμε ότι οι βάσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε όλη την περιοχή, δηλαδή και στην Σούδα και στο Ακρωτήρι της Κύπρου, όχι απλώς είναι εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων, αλλά πρακτικά είναι και μη ανασχέσιμοι, σε ένα μπαράζ, αφού δεν επαρκούν τα δυτικά αντιπυραυλικά συστήματα σε ένα μπαράζ βλημάτων από το Ιράν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΙΝΑ Την ταχύτερη σιδηροδρομική γραμμή εγκαινιάζει στις 26/12

Τη μεγαλύτερη σε μήκος και ταχύτερη σιδηροδρομική γραμμή πρόκειται να εγκαινιάσει η Κίνα στις 26 Δεκεμβρίου. Η γραμμή θα συνδέει το Πεκίνο και το οικονομικό κέντρο του Guangzhou στα νότια της χώρας.
Οι νέας τεχνολογίας συρμοί πρόκειται να διατρέχουν με ταχύτητα 300 χ.α.ω την συνολικού μήκους αποσταση των 2.298 χλμ. που ενώνει τις δύο πόλεις. Ο χρόνος του ταξιδιού ανέρχεται στις 8 ώρες σε σχέση με τις 22 της παλαιάς γραμμής, παρά το γεγονός ότι ο συρμός θα πραγματοποιεί 35 συνολικά στάσεις σε διάφορους σταθμούς.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΘΟΔΟΙ "SS" AΠΟ 18XΡΟΝΟ Μακελειό εκατοντάδων εφήβων αποφεύχθηκε στο "παρά 1'" πάλι σε λύκειο των ΗΠΑ

Οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν ένα μαθητή λυκείου, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να παγιδεύσει με εκρηκτικά την αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου, να οδηγήσει εκεί, μαζί με τους συνεργούς τους, όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε και εν συνεχεία θα άρχιζαν να τα πολυβολούν, πριν τινάξουν ολόκληρη την αίθουσα μαζί με τα παιδιά που ήταν μέσα, στον αέρα!
Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του, όπως κατέθεσαν ότι θα τοποθετούσε και επιπλεον βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε, όταν θα έφτανε η αστυνομία!
Μάλιστα, σκόπευε να κλείσει τις πόρτες της αίθουσας συνελεύσεων, τοποθετώντας αλυσίδες (!) για να μην ξεφύγει κανείς! Τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι SS στον Β'ΠΠ σε πολλές περιπτώσεις σφαγών άμαχου πληθυσμού, όπως συνέβη στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, σε εκατοντάδες χωριά στην Ρωσία κλπ.
Ο επίδοξος εξολοθρευτής Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες, 18 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του, στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ένας 20χρονος ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικους σε δημοτικό σχολείο στο Νιούταουν του Κονέκτικατ και μάλιστα ερευνάται αν βρισκόντουσαν σε επαφή και είχαν προγραμματίσει ομαδικό μακελειό.
Στόχος του 18χρονου ήταν να εξοντώσει τουλάχιστον 100 συμμαθητές του!
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του, οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες, τοποθετώντας αλυσίδες, και να αρχίσει να τους πυροβολεί. "Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς" ανέφερε το CBS.
Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση ενός εκατ. δολαρίων για την αποφυλάκισή του.
Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999
Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο.
"Προηγμένες", πολυφυλετικές, πολυπολιτισμικές, κοινωνίες σε νευρική κρίση... Kαι ποιος να ξεχάσει τον μακελάρη Μπρέϊβικ στην "πολιτισμένη" Νορβηγία...
Τ,μήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ «Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ελλάδα – Η βία θα βγει στους δρόμους και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα»

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine.μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Το ίδιο άρθρο αναπαράγεται και απο άλλα site.
Το παραπάνω αποτελεί εκτίμηση του Γερμανού ψυχιάτρου Georg Pieper, ο οποίος μαζί με τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Melanie Mühl πέρασαν κάποιες στην Ελλάδα, με τη δεύτερη να συνοδεύει τον Γερμανό ψυχίατρο σε σεμινάρια που έδωσε αναφορικά με τα τραύματα που αφήνει η οικονομική κρίση στους ανθρώπους.
Ο Pieper μαζί με τη Γερμανίδα δημοσιογράφο περιγράφουν μια εντελώς ζοφερή εικόνα για την Ελλάδα μέσα από την καθημερινότητα όπως την αντιλήφθησαν οι ίδιοι.
«Ήταν μια μακρινή απειλή κάπου στο βάθος του ορίζοντα», αναφέρει η Mühl στο άρθρο της «απειλή η οποία προσδιοριζόταν από ασαφείς όρους όπως η διάσωση τραπεζών, το κούρεμα, τρύπες δισεκατομμυρίων ευρώ, κακοδιαχείριση, τρόικα, επαναγορά χρέους.  Αντί όμως να προσπαθούμε να αντιληφθούμε το θέμα στην ολότητά του βλέπαμε μια Ανγκελα Μέρκελ με μια σοβαρή έκφραση του προσώπου της να βγαίνει από τη μαύρη λιμουζίνα της στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και αλλού καθώς όδευε προς μια νέα συνδιάσκεψη για το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας».
Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ελλάδα αποσιωπάται από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτι που ο Pieper αναφέρει σαν ένα «γιγάντιο πέλμα καταπίεσης».
Και αυτό που είδε ο Pieper στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που νόμιζε ότι συμβαίνει. Μέσα από όλες τις ξεχωριστές μικρές ιστορίες κοινωνικής εξαθλίωσης που αναφέρει, για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το αμείλικτο πρόβλημα της επιβίωσης αλλά και τον αυξημένο αριθμό των αυτοκτονιών. Ο Γερμανός ψυχίατρος χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση ως ένα «συλλογικό τραύμα», μιας κοινωνίας που κυριολεκτικά της έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.
«Οι άνδρες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, καθώς οι αποδοχές τους έχουν εκμηδενιστεί ή οι δουλειές τους έχουν εξαφανιστεί» γράφει ο  Pieper στο ίδιο άρθρο «Και αυτό που βλέπουν είναι ένα σύστημα διεφθαρμένο μέχρι εκεί που δεν πάει και μια κλεπτοκρατική κυβέρνηση η οποία έχει κάνει τόση ζημιά στη χώρα και όλα αυτά κάνουν τον κόσμο έξαλλο καθώς τα δισεκατομμύρια το μόνο που κάνουν είναι να ωφελούν τις τράπεζες και όχι τον κόσμο» και συνεχίζει ο Γερμανός ψυχίατρος
«Όλοι αυτοί οι άνδρες παίρνουν την οργή στα σπίτια του στις οικογένειές τους και οι γιοί τους παίρνουν αυτή την οργή στους δρόμους. Έτσι και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμοριών που επιτίθενται στις μειονότητες.  Η θέληση για επιβίωση στους ανθρώπους είναι τεράστια.» σημειώνει ο Pieper λέγοντας πως οι άνθρωποι είναι ικανοί να ξεπερνούν και τις πιο δύσκολες δοκιμασίες. Για να γίνει όμως αυτό έχουν ανάγκη από μια κοινωνία που λειτουργεί με πραγματικές δομές, θεσμούς και δίχτυα ασφαλείας. Στην Ελλάδα όμως αυτή η κοινωνία έχει αρχίσει να λυγίζει σε σημείο που η κατάρρευση να είναι κοντά.
«Σε μια τόσο δραματική κατάσταση όπως μπορεί να παρατηρηθεί στην Ελλάδα οι άνθρωποι μετατρέπονται σε αρπακτικά βλέποντας μόνο τη δική τους ανάγκη για ασφάλεια και επιβίωση. Οι καθημερινές ανάγκες τον οδηγούν στον παραλογισμό και ο παραλογισμός στο έγκλημα. Και σε μια τέτοια κοινωνία η αλληλεγγύη αντικαθίσταται από την ατομιστική έννοια της επιβίωσης.
«Και αναρωτιέμαι: Πόσο η κοινωνία αυτή μπορεί να αντέξει πριν εκραγεί; Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου» καταλήγει ο Γερμανός ψυχίατρος προσθέτοντας την καθόλου ελπιδοφόρα πρόβλεψη ότι όλη αυτή η σωρευμένη κατάθλιψη θα βρει «διέξοδο» μέσα από τη βία και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... 3+8 οι προσφορές για τα πετρέλαια του Ιονίου από τους Οθωνούς μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος

Ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες στη θάλασσα του βορείου Ιονίου, και πιο συγκεκριμένα στο «τόξο» Κεφαλονιάς - Κέρκυρας - Ιταλίας, εκδήλωσαν τρεις πετρελαϊκοί κολοσσοί: πρόκειται για τις εταιρείες Total, Statoil και EXXON. Ενδιαφέρονται για την συνέχεια του κοιτάσματος της Ιταλίας, η οποία εκτείνεται στην θαλάσσιας περιοχή δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Πρόκειται, συνολικά, για μια περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τους Οθωνούς μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος,
Επίσης οκτώ είναι οι προσφορές για τα «οικόπεδα» των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατακόλου, από τρεις βρετανικές εταιρείες, τρεις καναδικές, μία ιταλική, μία συμφερόντων ΗΠΑ - Γαλλίας, δύο ελληνικές και μία κυπριακή
Οι επίσημες εκτιμήσεις των βεβαιωμένων απολήψιμων κοιτασμάτων πετρελαίου για τις τρεις περιοχές κάνουν λόγο για 250 με 300 εκατ. βαρέλια. Δηλαδή αντιστοιχούν σε τρεις «Πρίνους» και σε αξία σε 25 δισ. δολάρια σε βάθος 20ετίας. Υπάρχουν όμως και άλλες εκτιμήσεις αμερικανικών ενεργειακών κύκλων οι οποίες αναβιβάζουν τα αποθέματα σε περισσότερα από 1 δισ. βαρέλια!
Ανά περιοχή οι κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι:
  • Ιωάννινα (εκτιμήσεις για 50 με 80 εκατ. βαρέλια πετρελαίου):
1. Ελληνικά Πετρέλαια AE, Edison International SPA (Ιταλία), Melrose Resources Plc (Μ. Βρετανία)
2. Energean Oil and Gas (Ελλάδα), Petra Petroleum (Καναδάς), Schlumberger (ΗΠΑ ? Γαλλία) (strategic technical partner)
3. Arctic Hunter Energy Inc (Καναδάς)., K.O. Enterprises Inc. (Καναδάς).
4. Chariot Oil and Gas Limited
  • Πατραϊκός Κόλπος - Δυτικά (εκτιμήσεις για 200 εκατ. βαρέλια πετρελαίου):
1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited (Μ. Βρετανία), Schlumberger (strategic technical partner)
2. Ελληνικά Πετρέλαια AE, Edison International SPA, Melrose Resources Plc
  • Κατάκολο (εκτιμήσεις για 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου)
1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2. Grekoil Energy Ventures LTD (Κύπρος)
Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι θαλάσσιες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.
Τον Απρίλιο, αν όλα προχωρήσουν κανονικά, το Δημόσιο θα έχει διαλέξει την εταιρεία που θα τοποθετήσει διερευνητικό γεωτρύπανο σε αυτές τις περιοχές.
Η χάραξη οικοπέδων και η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του 2014, ενώ οι πρώτες διερευνητικές γεωτρήσεις πιθανότατα θα γίνουν πριν από το 2017 και η άντληση θα ξεκινήσει το 2019-2020.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΗΛΩΣΑΝ "ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ"! Άγνωστοι "χειροδίκησαν" κατά του Δ.Στρατούλη

Επίθεση από αγνώστους οι οποίοι όμως υποτίθεται ότι ... δήλωσαν (!) ότι είναι ... μέλη της Χρυσής Αυγής πριν τον δείρουν δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. 
Ο βουλευτής βρισκόταν στο γήπεδο παρέα με το γιο του, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όταν τον πλησίασε ομάδα αγνώστων, οι οποίοι κατ'αυτόν του ... συστήθηκαν ότι "είναι μέλη της Χρυσής Αυγής" και αν συνεχεία "χειροδίκησαν εναντίον του".
Το περιστατικό συνέβη στο ημίχρονο του αγώνα. Οι τρεις δράστες πλησίασαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον χτύπησαν στο κεφάλι και έπειτα τράπηκαν σε φυγή. Το ιατρικό προσωπικό του γηπέδου περιέθαλψε τον Δ. Στρατούλη, ενώ στο ΟΑΚΑ κλήθηκε και η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Στρατούλης είναι καλά στην υγεία του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλλει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Το 63% δεν μας θέλει στην ΕΕ

Υπέρ της εξόδου της «υπερχρεωμένης» Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται, σε ποσοστό 63%, οι Αυστριακοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του μηνιαίου αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Τρεντ», το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Επιπλέον, ένα ποσοστό 56% των ερωτηθέντων θα επικροτούσαν την ομαδική έξοδο από την ΕΕ, των «προβληματικών», όπως χαρακτηρίζονται στη δημοσκόπηση, χωρών -ήτοι, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.
Στην ίδια δημοσκόπηση εμφανίζονται περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες να υιοθετούν τη θέση πως οι επιμέρους χώρες θα πρέπει, αντί της ΕΕ, να σχηματίσουν νέες συμμαχίες και οι ίδιοι οι Αυστριακοί θεωρούν ως καλύτερη εκδοχή, ένα συνασπισμό της χώρας τους με τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες.
Μια βαθύτερη πολιτική και οικονομική ένωση της Αυστρίας με τη Γερμανία φαίνεται ωστόσο να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, καθώς μόλις ένα ποσοστό 7% θα ήθελε μια τέτοια συμμαχία.
Σε ό,τι αφορά την ίδια την ΕΕ, μόνο ένα ποσοστό 5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, εμφανίζεται να είναι της άποψης πως η ΕΕ θα πρέπει «σε κάθε περίπτωση να παραμείνει, όπως είναι σήμερα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ «Απαράδεκτη η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι»

 Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επικρίνει με ανακοίνωσή της, την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε από τη ΔΕΗ να εισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων, αν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει αποφασίσει περί του αντιθέτου με προσωρινά εκτελεστή απόφαση.
Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την παρέμβαση «απαράδεκτη» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού.
Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».
Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΒΟ Με τον αγωγό Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου

Σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου αναμένεται να αναδειχθεί η Κρήτη, ακόμη και εντός του 2018, αν υλοποιηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας - Κύπρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για το έργο αυτό είναι να ληφθούν έγκαιρα οι αποφάσεις όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη υπουργών για θέματα ενέργειας στην Κύπρο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ .
«Οικονομικές μελέτες που διεξήχθησαν αποτιμούν το έργο ως εμπορικά βιώσιμο, με βάση τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς και την οικονομική αποτίμηση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο υφυπουργός.
Μέσω του αγωγού αυτού, μέχρι και 8 δισ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως θα μπορούσαν να μεταφέρονται στην Κρήτη και από εκεί, μέσα από την ηπειρωτική Ελλάδα, είτε προς την Ιταλία με τον υποθαλάσσιο αγωγό POSEIDON, είτε προς τη Βουλγαρία με τον IGB που προωθείται παράλληλα.
«Η τελική μελέτη σκοπιμότητας που θα χρειαστεί να εκπονηθεί, είναι αυτή που θα δείξει τη βέλτιστη όδευση», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μεταφορά του αερίου μέσω αγωγού είναι μία από τις λύσεις που θα εξεταστούν, αλλά όχι η μόνη και ότι θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί η μεταφορά σε υγροποιημένη μορφή. Σημείωσε ακόμη ότι ο καθορισμός των σχεδιαζόμενων έργων για την Ανατολική Μεσόγειο ως Κοινού Ενδιαφέροντος θα επιτρέψει καλύτερους όρους συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. και ιδιωτικούς χρηματοδοτικούς φορείς και θα καταστήσει τα έργα αυτά υλοποιήσιμα.
Για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών και του Ισραήλ ο υφυπουργός ανέφερε ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ συνεργάζονται για την υλοποίηση του EuroAsia Interconnector. Στο πλαίσιο αυτό, στις 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στο Ισραήλ για τις τεχνικές πλευρές του θέματος.
Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η short list των εταιρειών που προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ηπειρο, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο, ενώ ως τα τέλη Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι σεισμικές έρευνες της Νορβηγικής PGS για υδρογονάνθρακες στη Δυτική και Νότια Ελλάδα «ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να εξάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τη δυνατότητα αξιοποίησης των εγχώριων κοιτασμάτων και να προχωρήσουμε σε έναν νέο γύρο αδειοδότησης στα μέσα του 2014».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.                       

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται αυξήσεις σοκ μέχρι 48% από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επικαλείται, μεταξύ άλλων, την άνοδο του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους αγορών ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην ενέργεια και τη μνημονιακή υποχρέωση, τα τιμολόγια λιανικής να αντανακλούν το κόστος το αργότερο ως την 1η Ιουλίου του 2013 οπότε και απελευθερώνονται.
Οι αυξήσεις σωρευτικά, σύμφωνα με το αίτημα της ΔΕΗ, διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 24,9%.  Ωστόσο θα είναι υψηλότερες (μπορεί να φτάσουν και το 48%) στις κατηγορίες τιμολογίων που διαμορφώνονται τώρα σε επίπεδα κάτω του κόστους και χαμηλότερες στις περιπτώσεις που υπήρχαν υπερχρεώσεις.
Αναλυτικά όσον αφορά το ύψος των προτεινόμενων από τη ΔΕΗ τιμολογιακών αυξήσεων για τη χαμηλή τάση το 2013, σημειώνονται τα εξής :
α) Η συνολική προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων ΧΤ της ΔΕΗ μέσα στο 2013 ανέρχεται σε 24,9% επί του συνολικού λογαριασμού ρεύματος ενός καταναλωτή.
β) Η ως άνω προτεινόμενη (συνολική για το 2013) αύξηση κατανέμεται στα τρία (3) χρονικά βήματα που προτείνει η ΔΕΗ, ως εξής:
•    01.01.2013 : μεσοσταθμική αύξηση 10,8% στο συνολικό λογαριασμό.
•    01.05.2013 : μεσοσταθμική αύξηση 6,3% στο συνολικό λογαριασμό.
•    01.07.2013 : μεσοσταθμική αύξηση 6,1% στο συνολικό λογαριασμό.
γ) Όσον αφορά ειδικότερα το οικιακό τιμολόγιο, η πρόταση της ΔΕΗ προβλέπει συνολικές μεσοσταθμικές αυξήσεις μέσα στο 2013, που κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%, αναλόγως της συγκεκριμένης τιμολογιακής κλίμακας (κατανάλωσης) που εντάσσεται ο κάθε καταναλωτής.
δ) Τέλος, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ, ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), καθώς και των πολυτέκνων (ΓΤ) παραμένει αμετάβλητος και διατηρείται στα ίδια επίπεδα με το 2012.
Το τελικό ποσοστό θα εξαρτηθεί ωστόσο από τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ και την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Βουλευτές: Εντυπωσιακά πλούσιοι! - Δείτε ποιοι

Αξίζει να δούμε τις πιο εντυπωσιακές περιουσίες των Ελλήνων βουλευτών, όπως αναρτήθηκαν πριν λίγο στον ιστότοπο της Βουλής και έχει ηδη παρουσιάσει το defencenet.gr
Η Άννα Νταλάρα με 59 ακίνητα
Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία! Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της πρώην υπουργού: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις, 4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις». Μαζί με τον σύζυγο της και την κόρη της η κυρία Νταλάρα κατέχει: Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική!
37 ακίνητα δηλώνει ο K. Αγοραστός
Πλούσιο είναι το «πόθεν έσχες» του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Κατέχει 37 ακίνητα  -οικόπεδα στην περιοχή της Λάρισας- 149 χιλιάδες ευρώ σε μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων, 73 χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες και 970 λίρες Αγγλίας. Το μετοχικό χαρτοφυλάκιο είναι κατά τι μικρότερο με 1815 μετοχές Πειραιώς, 1123 Τράπεζα Αττικής, 140 Λούλης, 44 ΕΛ.ΠΕ , 67 Eurobank, 20 Πήγασος, 5 Χατζηκρανιώτης και 2000 Shelman.
Μεγάλη ακίνητη περιουσία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δηλώνει εισοδήματα 86.928,54ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του, 22.945ευρώ από μισθώματα, 21.133ευρώ από την άσκηση δικηγορίας και 17.081,97ευρώ από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του προέδρου της Βουλής προερχόμενα από τη σύνταξή της είναι 14.434,78ευρώ και 3.000 ευρώ από μισθώματα. Οι τραπεζικές καταθέσεις του προέδρου της Βουλής και της συζύγου του ανέρχονται σε 233.644,64 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία αμοιβαίου κεφαλαίου την περίοδο υποβολής του πόθεν έσχες ήταν 12.450,78ευρώ. Ο κ. Μεϊμαράκης διαθέτει ακίνητα και ποσοστά αυτών (διαμερίσματα, γραφεία, αγροτεμάχια) σε Αττική, Κρήτη, Αργολίδα και Αράχωβα, ενώ η οικογένεια Μεϊμαράκη έχει στην ιδιοκτησία της 4 αυτοκίνητα.
Καταθέσεις 454.000 ευρώ και μετοχές έχει ο Αλ. Αλαβάνος
Εισόδημα 61,7 χιλιάδων ευρώ από βουλευτική αποζημίωση δηλώνει ο κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος και 95,9 χιλιάδες από άλλες  πηγές. Ο κ. Αλαβάνος διαθέτει 11 ακίνητα- οικόπεδα σε Κυκλάδες - Κρήτη, εκ των  οποίων ένα προέρχεται από δωρεά. Σε τραπεζικές καταθέσεις διαθέτει 454 χιλιάδες ευρώ, ενώ κατέχει και το εξής χαρτοφυλάκιο μετοχών : Alpha Bank 1027 μετοχές, Eurobank 670, Βιοχάλκο 1750, Εμπορική 234, Επιχειρήσεις Αττικής 600, Μινωϊκές Γραμμές 3750, Τιτάνας 320.    
Ακίνητα και στις Βρυξέλλες έχει ο Κ. Αϊβαλιώτης
Εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 88,6 χιλιάδες και 25 χιλιάδες από άλλες πηγές δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ. Στην κατοχή του διαθέτει 19 ακίνητα οικόπεδα, δυο εκ των οποίων στις Βρυξέλλες. Τα δυο ακίνητα στο Βέλγιο αγοράστηκαν με τραπεζικό δανεισμό 218 χιλιάδων ευρώ. Κατέχει επίσης σε δυο κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεις 140 χιλιάδων ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς. Κατέχει επίσης 1239 μετοχές Alpha Bank που αγοράστηκαν με 9,3 εκατομμύρια δραχμές και Αμοιβαία Κεφάλαια ύψους 4 χιλιάδων ευρώ. Στην κατοχή του έχει και 6 αυτοκίνητα τα οποία αγοράστηκαν, όπως λέει μεταχειρισμένα.
Μεγάλη ακίνητη περιουσία και οικόπεδα στην Κεφαλονιά για τον Πέτρο Αλιβιζάτο
Εισοδήματα ύψους 90 χιλιάδων ευρώ από άλλες πηγές δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος. Στην κατοχή του διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και οικόπεδα στην Κεφαλονιά, περιουσία η οποία προέρχεται από γονική παροχή. Μετείχε επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση Αλιβιζάτος με αξία κτήσης 709 χιλιάδων ευρώ, εταιρεία η οποία τελεί υπό εκκαθάριση. Επίσης, συμμετείχε στην εταιρεία Δελής και delitech με αξία κτήσης 166 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Kατείχε μετοχές Alpha bank και Εurobank αξίας 408 χιλιάδων ευρώ. Σε τραπεζικές καταθέσεις κατείχε 49 χιλιάδες ευρώ στην Alpha Bank και 15 χιλιάδες στην Εθνική Τράπεζα. Τέλος, συμμετέχει στην εταιρεία Βαρδιανοί ΑΕ με συνολική αξία διαγραφής 256 χιλάδες. 
Νίκος Δένδιας
Τα εισοδήματα του υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Νίκου Δένδια ανέρχονται σε 91.629,66 ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του και σε 244.177,07ευρώ από άλλες πηγές, ενώ τα ετήσια εισοδήματα της συζύγου του είναι 8.265,43 ευρώ. Το ζεύγος Δένδια διαθέτει 12 ακίνητα σε Αττική, Κέρκυρα και Παξούς ενώ σε 5 τραπεζικούς λογαριασμούς έχει συνολικές καταθέσεις ύψους 33.123,76ευρώ. Το 2010 ο υπουργός Δημοσίας Τάξης που έχει εταιρεία παροχής υπηρεσιών από το 2009, πούλησε ένα σκάφος αναψυχής έναντι 23.000ευρώ και ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 1.000ευρώ. Είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.500 κυβικών εκατοστών, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για την ολική καταστροφή μοτοσικλέτας που του ανήκε το ποσό των 850 ευρώ.
Τεράστια ακίνητη περιουσία (14 ακίνητα() δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δηλώνει εισοδήματα ύψους 86.928,56 ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του και 7.894,58 ευρώ από άλλες πηγές με τα εισοδήματα της συζύγου του, κυρίας Παρασκευής Σπανούδη να είναι της τάξης των 50.471,58 ευρώ. Ο κ. Αβραμόπουλος με τη σύζυγό του διαθέτουν 15 τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 170.826,5ευρώ και 26.650 δολαρίων. Το ζεύγους Αβραμόπουλου δηλώνει 14 ακίνητα σε Αττική, Αρκαδία, Ηλεία, Λευκάδα, Εύβοια, Πάρο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει στην ιδιοκτησία του τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων είναι αντίκα, και ένα φουσκωτό ενώ η σύζυγος του είναι κάτοχος αυτοκινήτου 1.000 κυβικών εκατοστών. Σύμφωνα με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η σύζυγος του κ. Αβραμόπουλου αποχώρησε το 2010 από εταιρεία παροχής υπηρεσιών και την ίδια χρονιά εισέφερε το ποσό των 8.000 ως κεφάλαιο σε άλλη εταιρεία.
Θανάσης Παφίλης ΚΚΕ
Εισόδημα: 150000 ευρώ
Ακίνητα: 13, σε Αττική και Φθιώτιδα. Μόνο σε δύο από αυτά έχει δικαιώματα 100%, στα υπόλοιπα έχει μερίδιο.
Καταθέσεις: 22905
Εχει δύο αυτοκίνητα.
Δεν έχει μετοχές ή ομόλογα και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.
Γρηγόρης Ψαριανός ΔΗΜΑΡ
Είσόδημα: 93715 ευρώ
Ακίνητα: 4, μόνο σε ένα έχει δικαιώματα 100%
Μετοχές: 15896
Καταθέσεις: 39159
Εχει ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα
Νίκος Τσούκαλης ΔΗΜΑΡ
Καταθέσεις: 107440
Ακίνητα: 7
Καταθέσεις: 21670
Αυτοκίνητα: 2
Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ
Εισόδημα: 174358
Ακίνητα: 14
Καταθέσεις: 114587
Εχει ένα αυτοκίνητο
Δεν έχει μετοχές
Λιάνα Κανέλλη ΚΚΕ
Εισόδημα: 123587
Ακίνητα: 2, ένα στο Δήμο Εκάλης και ένα στον Δήμο Γερανθρών
Μετοχές: 16000
Καταθέσεις: 52000 ευρώ και 6712 λίρες Αγγλίας
Εχει ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα και μία βάρκα
Θεόδωρος Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ
εισόδημα: 78959
Ακίνητα: 8
Μετοχές: 1677,59
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων:622,20
Καταθέσεις: 15962
Παναγιώτης Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ
Εισόδημα: 149917
Ακίνητα: 5, τα 3 ανήκουν στην σύζυγό του
Δύο ομόλογα 100000 ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Καταθέσεις: 30757 ευρώ, 4295 GBP και 19250 CHF μαζί με την σύζυγό του
Δύο αυτοκίνητα
Δε συμμετέχει σε καμία επιχείρηση
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πακιστάν: Ποια η αλήθεια για τη φυλή Χούνζα; Αυτοαποκαλούνται "απόγονοι του Μεγαλέξανδρου" και έχουν ανοσία στον καρκίνο!

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
* Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
* Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
*Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα)..
* Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
* Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο - είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17.
Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν.
Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε!
Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις Eλληνικές εφημερίδες μόνο "Το Βήμα" ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);;;
Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς... Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες.
Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
* Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι "κύριοι" έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή και αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
Δεν μιλάμε βέβαια για Ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλασης: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε, δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.
Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό - και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.
Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους.
Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτήστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.
Κανόνας Νο1:
* Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
* Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
* Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
* Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
* Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό - αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων Γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσσει τα πικρά βότανα ως εξής:
* (1) κάσσια (quassia amara)
* (2) γεντιανή
* (3) άγρια αψιθιά.
* (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
* (5) Centantium pulchellum,
* (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (το βρίσκετε στα φαρμακεία).
* (7) φλούδα νεραντζιού.
* (8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
* (9) Ραδίκι.
* (10) κανέλα.
* (11) κόλιανδρος.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως.
Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη. Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
[Πηγή pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πυραμίδα: Μια ελληνική λέξη με μυστηριώδη σημασία

Η λέξη "πυραμίς" προκύπτει από τις λέξεις "πῦρ" (=φωτιά) + "ἀμίς" (=δοχείο). (Για την ακρίβεια, ήταν το ουροδοχείο, αλλά κατέληξε να σημαίνει γενικά το δοχείο). Με την λέξη "πῦρ" ωστόσο, δεν υποδηλώνεται μόνο η φωτιά αλλά και η "ενέργεια".
Άλλωστε και ο Ηράκλειτος, αναφερόμενος στο "πῦρ" ως κοσμογονική αρχή , ένα είδος ενέργειας εννοούσε και όχι την φωτιά όπως την ξέρουμε...
Η ετυμολογία λοιπόν της λέξεως μας δείχνει πως η πυραμίδα είναι "αυτό που δέχεται την ενέργεια". Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας "πυκνωτής" της Γης; Ίσως...
[Πηγή: etymonellhnikhsglossis.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πλούταρχος θλιβερά επίκαιρος: "Οφειλέτες=δούλοι των δανειστών τους"!

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. «Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...
Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» (από τα Ηθικά), που κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τη «Νεφέλη» με τον τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού». Γιατί πράγματι, τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό απαριθμεί με τρόπο καυστικό, αυστηρό και καίριο ο Πλούταρχος σ΄αυτό το μικρό κείμενο, που δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα απλώς «εγκυκλοπαιδικά», αφού οι παραλληλίες με τα σύγχρονα τεκταινόμενα παραφυλούν σε κάθε στίχο.
 
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων». Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»... λέει κατηγορηματικά ο χαιρωνίτης ρήτορας. Και επιχειρηματολογεί. Και φέρνει παραδείγματα από την ιστορία της εποχής του, από τους μύθους αλλά και από τα παθήματα των απλών ανθρώπων. Και χιούμορ επιστρατεύει ενίοτε μάλιστα μαύρο! Γιατί το κείμενο _μία ομιλία στην πραγματικότητα_ δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.
 
Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους. «... κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει παραστατικά ο Πλούταρχος. Και τι προτείνει;
 
«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».
 
Αλλά ο Πλούταρχος δεν κατακεραυνώνει μόνον τους πιστωτές. Και ας μη βιαστούν οι αναγνώστες του να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα κάνοντας βολικούς συσχετισμούς. Δεν φταίει μόνον ο δανειστής. Ευθύνεται πρωστίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τρυφυλή ζωή (μας θυμίζει κάτι αυτό;), φωνάζει ο συγγραφέας. «Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα... ». Κι αν ο Πλούταρχος κατακεραυνώνει έτσι τους συγχρόνους τους, τι θα έλεγε για... τα εορτοδάνεια και τα δάνεια για καλοκαιρινές διακοπές, που διαφημίζονταν από τις Τράπεζες μέχρι πρότινος βρίσκοντας φυσικά, πολλούς «αγοραστές». Και το αποτέλεσμα ποίο είναι; «Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».
 
Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, όπως θεωρείται ο Πλούταρχος από τους μελετητές του είναι τόσο αυστηρός σ΄ αυτό το έργο και δείχνει τόσο πάθος καταδικάζοντας το φαινόμενο του αλόγιστου δανεισμού αφ΄ ενός και της απληστίας και βαναυσότητας των δανειστών από την άλλη είχε οδηγήσει στον παρελθόν στην υπόθεση ότι το έγραψε σε νεαρή ηλικία. Πράγμα λανθασμένο, όπως απέδειξε η σύγχρονη έρευνα. Η αδυναμία των ανθρώπων να ξεφύγουν από τα δεινά του δανεισμού φαίνεται ότι απασχολούσε πολύ τον μεγάλο βιογράφο της αρχαιότητας. «Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον», γράφει.
 
[Tης Μαρίας Θερμού από Το Βήμα]
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά Γ.Στουρνάρα!

Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε την Τρίτη η Χρυσή Αυγή, μετά με την παρέμβαση του προς την ΔΕΗ για να συνεχιστεί η είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη αυτή την πρακτική.
"Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πίστη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος (Άρθρο 186 Π.Κ.). Όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους" τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΘΕΣΗ NIC Ανεξάρτητο Κουρδιστάν και σε τουρκικά εδάφη

Τον ουσιαστικό διαμελισμό της Τουρκίας προβλέπουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα διαμελισμό ο οποίος θα προέλθει κυρίως από το κουρδικό με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του που τιτλοφορείται «Παγκόσμιες Τάσεις 2030» «Εναλλακτικοί κόσμοι» το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών NIC (National Intelligence Council) η Τουρκία  είναι πολύ πιθ8ανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην εθνικής υπόσταση μέχρι το 2030 εξαιτίας του κουρδικού προβλήματος με την απόσχιση μεγάλου μέρους της επικράτειάς της και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων και σε τουρκικά εδάφη.
Η έκθεση του NIC αναφέρει 6 πιθανά σενάρια διαμόρφωσης της γενικότερης γεωπολιτικής και οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμια κλίμακα και σε ένα εκ των έξι αυτών σεναρίων αναφέρεται ότι ακόμη εξαιτίας των πιέσεων που υφίσταται η Τουρκία από το συνεχώς ενισχυόμενο κίνημα για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν αυτό θα έχει συνέπειες στην εδαφική της συνοχή με μεγάλα κομμάτια της επικράτειάς της να καταλήγουν στο εν δυνάμει αυτό υπό διαμόρφωση κράτος.
Από την άλλη το NIC –και για να απαλύνει τις αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν- αναφέρει για την Τουρκία ότι αυτή θα παρουσιάσει λέγοντας ότι θα παίξουν αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιρροή της χώρας, ενώ η οικονομία της μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Αυτό βέβαια που η έκθεση επιμελώς αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι δεν εξηγείται  μέχρι ποιου σημείου  μπορούν να φτάσουν οι αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας  από τη στιγμή που οι Κούρδοι κατορθώσουν να φτιάξουν το δικό τους κράτος, δεδομένου ότι οι τελευταίοι δεν αποτελούν την μοναδική  εθνότητα που συνθέτει το πάζλ της τουρκικής κοινωνίας αντίθετα είναι μια από ένα μεγάλο αριθμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...