Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

H Eλευθερία Eίναι Aνεκτίμητη, Σε Αντίθεση Με Τον Φόβο Που Εκτιμάται Με Δόσεις

Είναι σημαντικό το μνημόνιο και ότι έχουν υπογράψει οι τσαρλατάνοι προδότες πολιτικοί να κριθεί αντισυνταγματικό και να μην έχει καμία αξία για τους παρακάτω λόγους.
Με την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών το κράτος χάνει τεράστια έσοδα για την λειτουργία του. Αν αυτά τα έσοδα παύσουν τότε η μόνη πηγή εσόδων θα είναι οι φόροι, ενώ οι παροχές θα μειώνονται εφόσον θα αποκρατικοποιούνται υπηρεσίες.

Το ερώτημα είναι, οι φωστήρες με τα master και τις πολύτιμες σπουδές δε το έχουν λάβει υπόψη το συγκεκριμένο?
Προφανώς δε τους ενδιαφέρει, βλέπουν αυστηρά μεσοπρόθεσμα, χωρίς την παραμικρή ικανότητα να προβλέψουν.

Η Ελλάδα από την στιγμή που μπήκε στην Ευρωζώνη δεν έχει παραγωγή, αυτή που είχαμε και εννοώ την γεωργική μας την στραγγάλισαν με τα πλαφόν που όρισαν, χωρίς όμως να υπολογίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι εφόσον η Γερμανία δεν έχει τα εύφορα εδάφη της Ελλάδας για να έχει ανάλογη παραγωγή, αυτό δε σημαίνει ότι η Ελλάδα που έχει αγροτική ανάπτυξη πρέπει να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της, διότι αυτό έχει να προσφέρει, και όχι βαριά βιομηχανία και την τεχνογνωσία άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Και τότε όταν η χώρα μας μπήκε στην ΕΟΚ δεν σκέφτηκαν οι πολιτικοί μας ότι έπρεπε να θέσουν μια τέτοια παράμετρο με αποτέλεσμα σήμερα να πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Πουλώντας λοιπόν κερδοφόρους οργανισμούς που μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ανταγωνιστικοί σε ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, είναι σαν να βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο και να προσφέρουμε ένα τεράστιο κρατικό έσοδο σε ξένους επιχειρηματίες, που στις περισσότερες περιπτώσεις όπως και στο παρελθόν θα το αγοράσουν κοψοχρονιά σε σχέση με την πραγματική του αξία.

Και μετά?
Από πού θα πληρώνεται ο στρατός, ή αστυνομία, το λιμενικό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, και άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες?
Από τους φόρους? 
Δε νομίζω.

Μετά τι νόημα θα έχει η έννοια του κράτους?
Να εισπράττει φόρους?

Νομίζετε κύριοι της κάθε κυβέρνησης ότι θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο.
Οι φόροι έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και φυσικά δε το έχουμε δει ακόμα από αυτή την σκοπιά, αποδεχόμενοι την Ελληνική πραγματικότητα και την χαλαρότητα σε πολλά επίπεδα του δημόσιου τομέα.

Ποιος ο ρόλος των εκλεγμένων κυβερνήσεων και βουλευτών σε μια τέτοια περίπτωση?
Να έχουν αντίστοιχο ρόλο με τους κοτζαμπάσηδες?
Έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι ζούμε Πολιορκημένοι Ελεύθεροι, αλλά μάλλον οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε απελευθερωθεί από το 1821.

Πρέπει με κάθε τρόπο τα φιλέτα που έχουν χαριστεί σε διάφορους εγχώριους και ξένους εκλεκτούς να επιστρέψουν στο κράτος και αυτό να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Είναι πλέον γνωστή η απάτη για την γέφυρα του ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ, γιατί τα έσοδα να εισπράττονται από ιδιώτες και όχι από το κράτος?
Γιατί τα διόδια να εισπράττονται από ιδιώτες και να τα χρεώνουν όσο θέλουν, και όχι από το κράτος?
Γιατί το αεροδρόμιο να ανήκει σε ξένη εταιρία και όχι στο κράτος?

Και προσέξτε ότι από την μια η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατά του μονοπωλίου, αλλά από την άλλη πιέζει την χώρα μας να απαλλαγεί από υπηρεσίες ουσιαστικά μονοπωλιακές οι οποίες θα περάσουν σε ιδιώτες!

Και για να γίνω πιο σαφής.
Στο ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ μια γέφυρα υπάρχει, για να περάσεις, υπάρχει βέβαια και η επιλογή με φέρι αλλά οδικώς?
Αεροδρόμιο ένα υπάρχει στην Αθήνα, και δεν πρόκειται να γίνει άλλο, οπότε είναι και η μοναδική επιλογή.
Ο ΟΤΕ έχει έτοιμο δίκτυο, οι υπόλοιπες εταιρίες τηλεφωνίας μόνο μέσω του δικτύου του ΟΤΕ μπορούν να λειτουργήσουν, το ίδιο αύριο και με την ΔΕΗ, με το φυσικό αέριο, με τον ΗΣΑΠ, Αττική οδός, Εγνατία κτλ.

Φανταστείτε λοιπόν να χαθούν όλα τα παραπάνω (που κάποια ήδη έχουν χαθεί) τότε τι θα μας μείνει?
Μόνο έξοδα, αν θέλουμε να έχουμε κάποιες κοινωνικές παροχές και ασφάλεια.

Το όλο παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων με γνώμονα δήθεν το νοικοκύρεμα είναι η μπουκαπόρτα για να χάσει ένα κράτος την εθνική του κυριαρχία και να μην μπορεί να ορθοποδήσει στον αιώνα τον άπαντα.

Όσοι φοβούνται την επόμενη μέρα μιας χρεωκοπίας ή έξοδος από το ευρώ ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, είναι εκείνοι που μάλλον προτιμούν έναν ζυγό από τον οποίο δεν έχουν καμία ελπίδα να απαλλαγούν.
Σαφώς και θα αντιμετωπίσουμε σε μια τέτοια περίπτωση πέτρινα χρόνια, σαφώς και θα ξεβολευτούμε, αλλά θα είμαστε κυρίαρχοι και ελεύθεροι, και η ελευθερία αγαπητοί μου είναι ανεκτίμητη, σε αντίθεση με τον φόβο που εκτιμάται με δόσεις.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...