Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Σοβαρότερος κίνδυνος» για την Ιταλία το ΔΝΤ λέει ο Τρεμόντι – Τι είπε για την εθνική κυριαρχία της χώρας!

Το χειρότερο σενάριο για την Ιταλία είναι ένα αίτημα βοήθειας στο ΔΝΤ, είπε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Tα κεφάλαια που χρειάζεται η Ιταλία ανέρχονται σε εκατοντάδες δις ευρώ, γι’ αυτό και το ΔΝΤ δεν θα χορηγήσει δάνειο στην γειτονική χώρα με την ..ελληνική μέθοδο. Όπως και να’ χει, ο Τρεμόντι είπε και κάτι άλλο, που μας έκανε μεγάλη εντύπωση:


«Δεν έχω καμία ιδέα για το ύψος των κεφαλαίων που το Ταμείο μπορεί να δανείσει ή να διοχετεύσει στην Ιταλία: μιλάμε για 300-400 δισεκατομμύρια. Ας δεχθούμε ότι αυτό δεν είναι αποφασιστικής σημασίας. Αποφασιστικής σημασίας θα ήταν η δραστική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Το Ταμείο δανείζει κεφάλαια με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης, του δικού του προγράμματος διακυβέρνησης, που ελέγχεται από τους δικούς του γραφειοκρατικούς μηχανισμούς».

Τι λέει ο Τρεμόντι στην ουσία; Ότι ακόμα και με μερική έλευση του ΔΝΤ στην Ιταλία, με όποιο τρόπο και μέθοδο δώσει δάνειο στην κυβέρνηση Μόντι, αυτό συνεπάγεται απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Να μιλήσουμε για την Ελλάδα που έχει παραδοθεί σχεδόν δυο χρόνια στα νύχια του ΔΝΤ;

Μίλησε κανείς για εθνική κυριαρχία; Ανέκδοτο; Μάλλον…
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...