Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Kodak: Μυστικός πυρηνικός αντιδραστήρας γεμάτος ουράνιο στα γραφεία της

Μπορεί να γνωρίζεις την Κodak για τα προϊόντα imaging που παρήγαγε (το ξέρεις ότι η εταιρεία μας αποχαιρετά λόγω κακών οικονομικών), αλλά αυτό που ποτέ δεν φανταζόσουν είναι ότι... σε ένα υπόγειο κτίριό της είχε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, γεμάτο εμπλουτισμένο ουράνιο, λες και ετοίμαζε να κατασκευάζει ατομική βόμβα. Λες;

Αξιωματούχοι της εταιρείας δεν αρνούνται ότι είχαν ολόκληρο πυρηνικό εργαστήριο στην κατοχή τους, αλλά κανείς δεν διευκρινίζει ούτε το πώς πήραν την άδεια, ούτε το γιατί! Δεν είχε γίνει ποτέ, καμία αναφορά σε αυτό, όλο το project το κάλυπτε ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ γεννιούνται πολλά ερωτήματα γύρω από το πώς κατάφερε η Kodak να αποκτήσει τα υλικά, να τα χρησιμοποιεί με άνεση και να προμηθεύεται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η Kodak χρησιμοποιούσε τον αντιδραστήρα προκειμένου να τεστάρει την αντοχή υλικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδραστήρας είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1974 και την τελείωσε το 2006 με το φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για την πραγματική λειτουργία του μίνι πυρηνικού εργοστασίου της Kodak, δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...