Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ δεν λεει την αλήθεια για την Ελλάδα

Ο Σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ κύριος αντίπαλος της Αγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές του 2013, κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα και ότι η Γερμανία... θα πρέπει να πληρώσει.

«Είναι η ώρα της αλήθειας, ανέφερε, χορέψατε πολύ καιρό το χορό των επτά πέπλων στο σκοπό του τραγουδιού "ούτε δεκάρα για τους Έλληνες"... Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βρισκόμαστε καιρό τώρα σε μια ένωση όπου καθένας είναι εγγυητής του άλλου, πείτε το επιτέλους στους γερμανούς φορολογούμενους» πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Μέρκελ.

Στη διάρκεια της εξαιρετικά επιθετικής ομιλίας του στη Bundestag τόνισε ότι «χρειάζεται μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι μια απλή αναβολή της εξυπηρέτησης του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού συντηρητικών και φιλελευθέρων είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε νέα μερική παραγραφή του ελληνικού χρέους, θεωρώντας τη αδιανόητη καθώς κάτι τέτοιο θα κόστιζε ακριβά στους δανειστές με πρώτη τη Γερμανία».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...