Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011 AKOMA ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ! Αποκαλύφθηκε ότι ο λόγος για τον οποίο είχαν απαγορευτεί τα τουρκικά σίριαλ στο Αζερμπαιτζάν ήταν διαφορετικός από ότι είχε ανακοινωθεί σχετικά. Στα τέλη του 2008 το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε ¨τα σίριαλ στις τηλεοράσεις να είναι στα τουρκικά του Αζερμπαϊτζάν¨, και έτσι σταμάτησαν τα τουρκικά σίριαλ. Αρμόδιοι της ιδιωτικής τηλεόρασης είχαν επισημάνει πως δεν είναι σαφές το θέμα σχετικά με τα τουρκικά της Τουρκίας, και είχαν ανακοινώσει πως μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σταματάνε την μετάδοση τους. Τα έγγραφα όμως που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks δείχνουν πω η πηγή για το εμπάργκο στα τουρκικά σίριαλ ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος Αλίεφ και ότι ο πραγματικός λόγος ήταν το θέμα της μουσουλμανικής μαντίλας. Σε κρυπτογραφημένο κείμενο της 23-1-2009 της πρεσβείας στο Μπακού, υπάρχει περίληψη συνομιλίας που είχε με τον Αλίεφ αξιωματούχος της πρεσβείας. Ανήσυχος από την μαντίλα Σε αυτή την συνομιλία ο Αλίεφ είπε πως ο λόγος για το εμπάργκο στα τουρκικά σίριαλ προέρχεται από τον φόβο του για ¨τον ισλαμικό κίνδυνο¨, και ανέφερε ότι τον ανησυχεί η προβολή γυναικών με μαντίλα στα σίριαλ αυτά. Στο έγγραφο περιγράφονται ακριβώς τα λόγια του Αλίεφ : ¨ ¨Όταν βλέπουμε πόσο καλυμμένες είναι οι γυναίκες στο Ιράν γελάμε, αλλά όταν ο κόσμος βλέπει έτσι και τις γυναίκες στην Τουρκία, τότε αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν¨. Με βάση το ίδιο έγγραφο ο Αλίεφ ζήτησε ανεπίσημα από τους διοικούντες των καναλιών να μην καλούνε στις εκπομπές τους γυναίκες που φοράνε την μαντίλα¨. Σχόλιο : Εδώ φυσικά εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Δεν μας νοιάζει. Ας κατέχουν το 37% της Κύπρου. Ας απειλεί και την υπόλοιπη Κύπρο ο υπουργός Μπαγίς. Ας αναρτούνε σημαίες ανεξάρτητης Δ. Θράκης σε παρακρατικούς συλλόγους τους. …Εμείς είμαστε υπεράνω ! Μας νοιάζουν μόνο τα γρόσια! tourkikanea

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

AKOMA ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ !

Αποκαλύφθηκε ότι ο λόγος για τον οποίο είχαν απαγορευτεί τα τουρκικά σίριαλ στο Αζερμπαιτζάν ήταν διαφορετικός από ότι είχε ανακοινωθεί σχετικά. Στα τέλη του 2008 το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε ¨τα σίριαλ στις τηλεοράσεις να είναι στα τουρκικά του Αζερμπαϊτζάν¨, και έτσι σταμάτησαν τα τουρκικά σίριαλ. Αρμόδιοι της ιδιωτικής τηλεόρασης είχαν επισημάνει πως δεν είναι σαφές το θέμα σχετικά με τα τουρκικά της Τουρκίας, και είχαν ανακοινώσει πως μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σταματάνε την μετάδοση τους.


Τα έγγραφα όμως που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks δείχνουν πω η πηγή για το εμπάργκο στα τουρκικά σίριαλ ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος Αλίεφ και ότι ο πραγματικός λόγος ήταν το θέμα της μουσουλμανικής μαντίλας. Σε κρυπτογραφημένο κείμενο της 23-1-2009 της πρεσβείας στο Μπακού, υπάρχει περίληψη συνομιλίας που είχε με τον Αλίεφ αξιωματούχος της πρεσβείας.

Ανήσυχος από την μαντίλα
Σε αυτή την συνομιλία ο Αλίεφ είπε πως ο λόγος για το εμπάργκο στα τουρκικά σίριαλ προέρχεται από τον φόβο του για ¨τον ισλαμικό κίνδυνο¨, και ανέφερε ότι τον ανησυχεί η προβολή γυναικών με μαντίλα στα σίριαλ αυτά. Στο έγγραφο περιγράφονται ακριβώς τα λόγια του Αλίεφ : ¨ ¨Όταν βλέπουμε πόσο καλυμμένες είναι οι γυναίκες στο Ιράν γελάμε, αλλά όταν ο κόσμος βλέπει έτσι και τις γυναίκες στην Τουρκία, τότε αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν¨. Με βάση το ίδιο έγγραφο ο Αλίεφ ζήτησε ανεπίσημα από τους διοικούντες των καναλιών να μην καλούνε στις εκπομπές τους γυναίκες που φοράνε την μαντίλα¨.
Σχόλιο : Εδώ φυσικά εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Δεν μας νοιάζει. Ας κατέχουν το 37% της Κύπρου. Ας απειλεί και την υπόλοιπη Κύπρο ο υπουργός Μπαγίς. Ας αναρτούνε σημαίες ανεξάρτητης Δ. Θράκης σε παρακρατικούς συλλόγους τους. …Εμείς είμαστε υπεράνω ! Μας νοιάζουν μόνο τα γρόσια!
tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...