Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλγαρία: «Το μεγαλύτερο μουσουλμανικό θρησκευτικό συγκρότημα στα Βαλκάνια»

«Μετά την προσευχή, την αδελφοσύνη και την κατανόηση, ο Μεγάλος Μουφτής των Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας Μουσταφά Χατζή πραγματοποίησε την τελετή έναρξης με την ευκαιρία του ανοίγματος του μοναδικού και μεγαλύτερου θρησκευτικού συγκροτήματος «Έλμαλα Μπαμπά Τεκέ» , κοντά στο χωριό Μόμτσιλγκράντ στο Μπιβόλιανε», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα. Στην εκδήλωση αυτή ο Αχμέτ Ντογκάν, αρχηγός του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας -ДПС- Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, έλαβε συμβολικά το κλειδί του συγκροτήματος, το οποίο επί πολλούς αιώνες εξυπηρετούσε την κοινότητα των Αλεβιτών.

Στην περιοχή του Κάρντζαλι της Βουλγαρίας ζουν περίπου 10.000 Αλεβίτες Μουσουλμάνοι, στους δήμους Μόμτσιλγκραντ και Κρούμοβγκραντ. Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου συγκροτήματος συμμετείχαν θρησκευτικές αντιπροσωπείες από τη συμμαχία των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και των Σκοπίων.
ΤΟ ‘‘Έλμαλα Μπαμπά Τεκέ’ χτίστηκε από δωρεές του Φουάντ και Χιούσνι Γκούβεν (πατέρας και γιος) και με τη συνδρομή του βουλευτή του τουρκικού κόμματος Ουνάλ Τασίμ.
Πηγή: Dariknews
(Σημείωση ‘Βαλκανικού Περισκόπιου’: Σε παλαιότερο δημοσίευμά τους το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα ΑΤΑΚΑ θα αναφέρει για τους πιο πάνω δωρητές:
«Υπενθυμίζουμε ότι ο Φουάντ Γκουβέν είναι γνωστός ως πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών -ΜΙΤ. Aπό απλός καταστηματάρχης τζιν, σε λίγα χρόνια έγινε πολυεκατομμυριούχος αγοράζοντας γη και μονάδες παραγωγής ενέργειας στο βουλγαρικό έδαφος. Ο ίδιος είναι κύριος χορηγός σε πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας»)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...