Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Όταν τα ανοιχτά μικρόφωνα προκαλούν… διπλωματικά επεισόδια

Τι γίνεται όταν αρχηγοί κρατών και πολιτικοί δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό; Ή απλώς ξεχνούν να πατήσουν το κουμπάκι του μικροφώνου τους και γίνονται ρεζίλι των σκυλιών; 
 Εκτίθενται ανεπανόρθωτα...Κάτι δηλαδή σαν τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι οποίοι κατάφεραν να υπογράψουν την γκάφα της εβδομάδας. 


Για την ιστορία υπενθυμίζουμε πως οι δύο ηγέτες κοκκίνισαν από ντροπή όταν ανακάλυψαν πως κατά τη διάρκεια «ιδιωτικής» τους συνομιλίας, τους άκουγε ολόκληρη η οικουμένη!

Και αυτό γιατί ο αμερικανός πρόεδρος παρακαλούσε τον ρώσο ομόλογο του να του δώσει λίγο χρόνο και χώρο να αναπνεύσει, βρε αδερφέ, γιατί οι Ρώσοι πολύ του έχουν δυσκολέψει την προεκλογική του πορεία με τις αντιρρήσεις τους για την πυραυλική ασπίδα… Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια της ιστορίας εδώ.

Ο αθυρόστομος Μπους
Αλλά ο Ομπάμα και ο Μεντβέντεφ δεν είναι οι μόνοι που την έχουν πατήσει.
Τα ίδια είχε πάθει και ο – ω, τι έκπληξη! – Τζορτζ Μπους ο νεότερος κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας το 2000, όταν είδε ανάμεσα στο κοινό τον ρεπόρτερ των New York Times, Adam Clymer. Έτσι πριν αρχίσει την ομιλία του, σχολίασε στον διπλανό του (που παρεμπιπτόντως ο διπλανός ήταν ο Dick Cheney): «Αυτός είναι μεγάλος μ…..». Όπως καταλαβαίνετε οι ψηφοφόροι του έμειναν με το στόμα ανοιχτό, ο δημοσιογράφος μειδίασε γιατί έπιασε λαβράκι, και ο Τζορτζ Μπους – που δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό- συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα.

Ο χωρατατζής Ρέηγκαν
Καμιά δεκαπενταριά χρόνια πριν τον Μπους, ο Ρόναλντ Ρέηγκαν, εν μέσω ψυχρού πολέμου, είπε ένα αστείο που πάγωσε το αίμα όλων. Στην πρόβα του για το ραδιοφωνικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, είπε να το ρίξει στο χαβαλέ, αλλά το επιτελείο του δεν συμμερίστηκε το χιούμορ του:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι κατάφερα να περάσω νόμο που θέτει την Ρωσία απειλή για τη χώρα. Θα ξεκινήσουμε τους βομβαρδισμούς σε περίπου πέντε λεπτά από τώρα!».

Ο καταπιεσμένος Πρίγκιπας Κάρολος
Δεν είναι όμως οι αμερικανοί ηγέτες πρωταθλητές σε τέτοιου είδους γκάφες...
Στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει ένας Πρίγκιπας που βαριέται τις βασιλικές του υποχρεώσεις. Ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα το 2005, αλλά ο άνθρωπος ήθελε απλώς να ζήσει τον ερωτά του. Γι’ αυτό και όταν εισέβαλαν περίπου 50 δημοσιογράφοι για να απαθανατίσουν το πριγκιπικό ζεύγος μαζί με τα παιδιά του Καρόλου, ο Πρίγκιπας μουρμουρίζει στον πρωτότοκο γιο του: «Δε θέλω να το κάνω αυτό… Τους μισώ αυτούς τους ανθρώπους». Όταν κατάλαβε ότι τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων ήταν ανοιχτά, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί μετά το αρχικό σοκ και απάντησε με σαρκαστικό ύφος: «Πολύ χαίρομαι που το ακούσατε». Και η Βασίλισσα Ελισαβετ έπαθε το 390ό εγκεφαλικό.



Η κουτσομπόλα μαμά βουλευτή
Η Kathleen Gingrich είναι η μαμά του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Gingrich, η οποία σίγουρα είναι η κουτσομπόλα της γειτονιάς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στο CBS, η δημοσιογράφος τη ρώτησε τι γνώμη έχει ο γιος της για τη Χίλαρι Κλίντον. Στην αρχή της έκανε τη δύσκολη, αλλά επειδή μέσα της καιγόταν να το πει, έκανε νόημα στη δημοσιογράφο να σκύψει. Αφού τη διαβεβαίωσαν ότι το μικρόφωνο της ήταν κλειστό η Gingrich το ξεστόμισε: «Τη βρίσκει πολύ σκύλα».
Λεπτομέρεια: Μπορεί της Gingrich το μικρόφωνο να ήταν κλειστό, όχι όμως και της δημοσιογράφου…

Ο γευσιγνώστης Ζακ Σιράκ
Κι ενώ η Γαλλία και η Αγγλία περίμεναν τα αποτελέσματα για το ποια θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Ζακ Σιράκ έλεγε δυο κουβεντούλες με τον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο πατριωτισμός του Σιράκ είχε χτυπήσει κόκκινο και εκείνη τη στιγμή μισούσε θανάσιμα τους Άγγλους. Η χώρα του έπρεπε να νικήσει.
Έτσι, πάνω στην κουβέντα ο Σιράκ είπε κι ένα άλλο επιχείρημα κατά των αντιπάλων: «Στο μόνο που έχουν συνεισφέρει (σ.σ. οι Άγγλοι) είναι στη μετάδοση του ιού των τρελών αγελάδων. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς μια χώρα που έχει τόσο χάλια φαγητό».

Τελικά ο Σιράκ έμεινε με τη ντροπή στ’ αφτιά και η Αγγλία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες…


Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...