Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012


Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ 12

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού των τριών ενώσεων αποστράτων ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ, θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Αποστράτων Ε.Δ. και Σ.Α. την Τετάρτη 19 Σεπ 2012και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Για το σκοπό αυτό τη 14η Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρόσκλησης της ΕΑΑΣ, ευρεία σύσκεψη φορέων Ν.Π.Ι.Δ., στην οποία έλαβε μέρος και η ΠΟΣ. Κατόπιν απόφασης του ΔΣ της, η Ομοσπονδία στηρίζει τη συγκέντρωση και θα συμμετάσχει σε αυτή.


Σεβαστοί και αγαπητοί συνάδελφοι.

Όλοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Πατρίδα μας, που με πρόσχημα την κρίση και το δημόσιο χρέος, γκρεμίζεται η εθνική κυριαρχία, αφού πλέον άλλοι αποφασίζουν για τη χώρα μας, ενώ δημιουργούν "σοκ" στον Ελληνικό Λαό με τις οριζόντιες αλλά ουσιαστικά "κατακόρυφης πτώσης" μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους 1,5 εκατ. ανέργους και το φόβο των εξεγέρσεων. Και για να κάμψουν τελείως...οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή αντίστασης και να διαλύσουν τελείως τον κοινωνικό ιστό της χώρας, πλήττουν τώρα και τους πυλώνες λειτουργίας ενός κράτους, Ασφάλεια (εξωτερική και εσωτερική), Δικαιοσύνη, Παιδεία, Υγεία, Θρησκεία. 
Η Ομοσπονδία με την από 26ης Ιαν. 2011 Ιδρυτική της Διακήρυξη, μεταξύ άλλων επεσήμενε:

« Είναι γεγονός ότι η Πατρίδα μας διέρχεται μία πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση, κυρίως όμως κρίση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα τη βίαιη ανατροπή μίας σειράς δικαιωμάτων (κοινωνικών, εθνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, κλπ), στο βωμό του εξωτερικού δανεισμού. Δεν υποτιμάμε τη σοβαρότητα των προβλημάτων, ούτε όμως ξεχνάμε ποιοί και πώς μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Δεν είμαστε ενάντιοι σε όποια προσπάθεια στήριξης της χώρας για έξοδο από την κρίση, αρκεί αυτή να μην εξαθλιώνει την ατομική και κοινωνική υπόστασή μας, καθόσον ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματος.»

.........
« Η προσπάθεια απαξίωσης των στρατιωτικών στην κοινή γνώμη, το διακύβευμα της Εθνικής μας κυριαρχίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η περικοπή των δώρων, η προοπτική περικοπής ή αναστολής καταβολής του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. και του Β.Ε.Α., οι συνεχείς περιορισμοί στην ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη και μία σειρά πράξεων που θίγουν τις αξίες μας και τα δικαιώματά μας, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και παθητικούς.»

…………

«Όλοι μας πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα οργής, αγανάκτησης αλλά και αντίστασης με αγωνιστικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, με τη βεβαιότητα ότι θα περισώσουμε ότι απέμεινε και θ’ αποκαταστήσουμε ότι απωλέσθηκε, για να το παραδώσουμε στους επερχόμενους. Γαλουχηθήκαμε να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ και θα το επαναλάβουμε, για να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Το οφείλουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν στο καθήκον, το οφείλουμε στους νεότερους για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα και προοπτική.»

Σεβαστοί και αγαπητοί συνάδελφοι.

Το ΔΣ της ΠΟΣ καλεί τους φορείς της (και όχι μόνο) να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο (e-mail, SMS, τηλέφωνο κλπ) τα μέλη τους για τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Τετάρτης 19 Σεπ 2012 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, για να δοθεί ένα ηχηρό παρόν των αποστράτων, που να ενωθεί με τις διαμαρτυρίες και των άλλων κοινωνικών φορέων, ώστε να σταματήσει πλέον ο "κατήφορος" της χώρας μας.

Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε απλοί συνταξιούχοι. Το μητρώο μας γράφει «τίθεται σε αποστρατεία με το βαθμό ......... και εγγράφεται στα στελέχη της Εφεδρείας.» Είμαστε η μοναδική επαγγελματική τάξη που διατηρούμε τη σχέση με την υπηρεσία και το βαθμό μας, μετά τη συνταξιοδότηση.

 
Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος      Κοσμάς Βασιλειάδης

Ταξχος εα                                  Σχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...