Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ "ΛΟΥΣΤΟΥΝ" ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ > «Νεκρός» ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη > ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ;;;

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και τρία ακόμα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτα στη Βεγγάζη εναντίον του οχήματός τους, σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters χωρίς να τον κατονομάσει...«Ο Αμερικανός πρέσβης και τρία μέλη του προσωπικού σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι έριξαν ρουκέτες εναντίον τους», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο πρέσβςη προσπαθούσε να διαφύγει μετά από επίθεση εναντίον του προξενείου. Σύμφωνα με το BBC, ο πρέσβης έχασε τη ζωή του από ασφυξία, μετά τη ρίψη χειροβομβίδων στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη από αγνώστους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προβολή στο ίντερνετ ταινίας που θεώρησαν ότι γελοιοποιεί το Μωάμεθ. 

Σύμφωνα με τις λιβυκές αρχές, οι δράστες διαμαρτύρονταν για την ίδια ταινία που προκάλεσε την έντονη αντίδραση χιλιάδων Αιγυπτίων, κυρίως σαλαφιστών, οι οποίοι διαδήλωσαν χθες έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ. Οι ίδιοι φέρονται να παραβίασαν τα τείχη του κτηριακού συγκροτήματος.
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ότι ένας εργαζόμενος στο 
Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοτώθηκε στην επίθεση ένοπλων κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.
«Με ραγισμένη καρδιά δεχτήκαμε αυτή την τρομερή απώλεια», είπε η Κλίντον και πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με άλλες χώρες για να προστατεύσει τις διπλωματικές της αποστολές.
«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είμαι μαζί με την οικογένεια του και με αυτούς που επλήγησαν από την επίθεση», επισήμανε η Κλίντον, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα ή την ιδιότητα του θύματος.
«Ορισμένοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη βίαιη αυτή συμπεριφορά, παρουσιάζοντάς την ως αντίδραση σε εμπρηστικές δηλώσεις που διαδόθηκαν στο Ιντερνετ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν κάθε σκόπιμη προσπάθεια δυσφήμισης των θρησκευτικών πιστεύω των άλλων. Η δέσμευση μας υπέρ της ανεξιθρησκίας έχει τις ρίζες της την εποχή της γέννησης του έθνους μας», είπε χαρακτηριστικά η Κλίντον.
«Όμως ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτού του είδους τις πράξεις», υπογράμμισε.
Η Χίλαρι Κλίντον πρόσθεσε πως είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Λιβυκής Εθνικής Συνέλευσης Μοχάμεντ αλ-Μεγκαρίεφ για τους καλύτερους τρόπους προστασίας των Αμερικανών που εργάζονται στη Λιβύη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...